Mój D. kupił mi Dady których nie używamy… Nie mógł nigdzie znaleźć Pampersów u mnie w mieście gdzie prawie nic nie ma oprócz Biedronki a mieliśmy 2 ostatnie więc trzeba było… I wiecie co ? Krostki na całej pupie wygląda to strasznie,nie mogę tego doleczyć odkąd je użyliśmy Chyba coś w składzie zmienili bo 3 moje znajome które używają tylko Dad od urodzenia mają ten sam problem z krostami na pupie
kosmetyków nie zmienialiśmy a on od paru dni pije tylko mleko bo ma humorki więc uczulić go nie mogło nic a dupkę wietrzymy bardzo długo i on problemów z tym nie ma a po założeniu Dad od razu problem
Teraz dużo firm wypuszcza tańsze zamienniki pod inną nazwą kto by pomyślał za nas tak robią. My na początku w szpitalu używaliśmy heppy ale kompletnie się nie sprawdziły bo są bardzo grube. Była też paczka z dady na próbę bo wiadomo tanie ale nie dla mojej wymagającej cory od razu problem ze skórą na pupie. I tak to wylądowalismy w Pampers teraz pozostaje mi szukać tylko promocji . Chusteczki też z Pampers sensitive, miało wyjść po taniosci a wyszło jak zwykle.
Roxi133 wiec cóż pozostaje nam używac Pampers bo po co dzieci dodatkowo meczyc.
A u mnie w rodzinie to tylko dada jest kupowana i żadne dziecko nigdy nie miało problemów z odparzeniami spowodowanymi właśnie przez te pampersy. Ja to powiem wam, ze jak byłam w ciąży to dużo naczytałam się, ze czasami ciężko dziecku dobrac odpowiednie kosmetyki, pampersy itd., ale u nas nigdy nie było z tym problemów. Nawet smoczek, który zakupiłam synek od razu polubił.
Ja kupuje chusteczki z hipp. Są dość drogie ale moja Córka,która ma wyjątkowo delikatną skórkę ładnie je toleruje. Pampersy kupujemy zielone z firmy pampers,chyba ze znajdziemy jakąś promocje na białe. Te białe są dobre na początek,bo pokazują kiedy pieluszka jest mokra.
Mi dady nie pasowały - chociaż miałam na początku dwie paczki bo dostałam to wykorzystaliśmy. Teraz jednorazowe tylko na noc to jeszcze też z prezentów gwiazdkowych mamy pampers slep&play niezbyt dobre ale jak dostaliśmy to korzystamy.
Kurcze mówisz niezbyt dobre ja testuje na małej w tej chwili właśnie bo takie były na promocji w Stokrotce 58 szt rozmiar 3 kupiłam za 27.99 a tak normalnie to używamy zielonych oryginalnych
Polecam pampersy dada, ale te Premium. Są bardzo chłonne. Chusteczki natomiast Cleanic Kindii (balsam z emolientami). Fioletowe opakowanie. Pomagają w podrażnieniach zwłaszcza teraz… Gdy jest ciepło. Do tego mają nawet przyjemny zapach.
AmiAga mi te pomarańczowe perfumerią śmierdzą, są mocno zapachowe a co za tym idzie kupa chemii w środku. Wiem, że nie ma się co oszukiwać i w każdych pieluchach chemia jest ale wolę wybierać takie które dają chociaż złudzenie mniej nafaszerowanych czyli takie które nie mają zapachu przed założeniem i nie zmieniają go po zużyciu. A te pampersy wkurzają mnie jeszcze dlatego, że nie mają elastycznych bloczków - znaczy rzepów.
Ogólnie dla mnie też Pampers śmierdzą ale innym pachną np moja szwagierka mówi ze jej tam pachną tak chyba chemia jak sama zauważyłaś. Ale tu problem się pojawia bo od Dada pupa całą w kostkach w happy są grube i zaraz body które jest dobre ciężko się zapina w kroku. Ja to już marze żeby to się jak najszybciej skończyło okres w pieluszka ch i nocnik ale musimy jeszcze poczekać wrażenie po pierwszym użyciu pomarańczowych Pampers nie widzę żadnej różnicy szczerze…
AmiAga właśnie dlatego ja już będąc w drugiej ciąży zdecydowałam, że będę pieluchować wielorazowo. Jest to przede wszystkim zdrowsze dla dziecka i naturalniejsze. A wygoda moim zdaniem ta sama - obecne wieporazówki wyglądają jak zwykłe pampersy i tak się je zakłada - tyle ,że są ładniejsze bo kolorowe
Z jednorazówek mi naj mniej chemią podchodzą pieluchy z tesco te zielone Tesco Love Baby i cenowo też wychodzą dobrze.
Mi.pampersy Śmierdzą właśnie chemia strasznie
jak się otworzy opakowanie z pampersami to zapach faktycznie nie jest przyjemny, dlatego ja wyjmuję wszystkie z opakowania i odkładam w jedno miejsce luzem to ten zapach zawsze trochę wyleci.
Ja też wykładam wszystko odrazu luzem do szuflady pod lozeczkiem. A w ile takich wielorazowektrzeba się zaopatrzyć tak na oko jak to wygląda?
Ja pieluszki trzymam w organizerze na łóżeczku zaraz o ok naszego łóżka i są praktycznie na wysokości mojej głowy. Jak mamy oryginalne pampersy, to od tego smrodu trudno było zasnąć.
Dostałam ostatnio chusteczki bebetto z netto. Takie nawet fajne są
No Pampersy trochę śmierdza to fakt ale u nas jako jedyne sie sprawdzają Teraz walczę z pęcherzami i odparzeniami po Dadach i jest co raz gorzej więc dzieć chodzi trochę w tetrach za dnia bo inaczej nie da rady
normalnie aż piszczy jak go myję… Raz myślalam,że po Dadach odparzenie ma a teraz ewidentnie jest to uczulenie i kombinuję na wszystkie sposoby jak to wyleczyc bo normalnie jajeczka,pisiorka i wszystko ma w krostach…
U mnie tez tak było i najlepiej jak będziesz myć w Oillatum lub szarym mydłem i smarować ,na używałam sudokrem i puder żeby zasłużyć wtedy mniej swędzi . w aptece kupiłam maść która stosuje się raz dziennie i ona ma zapobiec zrobieniu się grzybów bo u takich maluszków powstają bardzo szybko . takie białe kropeczki i później ciężko jest się tego pozbyć. Jak chcesz zobaczę jak nazywa się ta maść
W te upały to w ogóle skóra się bardziej poci i w tych pieluszkach za bardzo nie oddycha. Tak jak moja córa nigdy nie miała problemów z odparzeniami, tak ostatnio jej się pojawiły krostki na pupie.
O tak bardziej się poci i jest podrażnienia dlatego teraz częściej robie minuty bez pieluchy i pupa odpoczywa
U nas po raz drugi sprawdzają się chusteczki z Dady i pieluchy pampersowe.Próbowałam używać Dadę i tescowskie,ale nam nie podeszły. Pierwsze wychodziły drożej niż pampki,a drugie są jakieś wielkie na pupce córeczki.
A.Zazulak właśnie obawiam się,że powstaly grzyby… Raz miał po pleśniawkach i wyglądało identycznie… posmarowałam jak wtedy Clotrimazolem i jest lepiej troszkę…
Ja słyszałam,że teraz wiele dzieci ma po Dadach problem… Wcześniej nie a teraz nagle tak… Może zmienili skład i coś podrażnia?