Rozmiary pieluszek Dada :
Mini 3-6 kg - rozmiar 2,
Midi 4-9 kg - rozmiar 3
Maxi 7-18 kg - rozmiar 4
Junior 15-25 kg - rozmiar 5
Dzięki za info o pieluszkach do kąpieli, bo przed nami wypad nad wodę. Dotychczas widziałam tylko te z Rossmana, ale widzę, że i Dada rozszerza ofertę.
My na basen używamy kieszonek wielorazowych. Kupiłam takie specjalne wielorazowe ale tak je obejrzałam i mam spore obawy, że kupka może bokiem wylecieć. Z tej zwyklej napewno nic nie wyleci a tamtych może larem nad jeziorem będziemy używać.
Myślę że te do pływania to teraz się bardzo przydadzą. Robi się ciepło i wakacje na pewno będziemy korzystać z wypadów nad wodę.
I.walczak dziekuję za info
Proszę
i.walczak - mała poprawka:
rozmiar 4 - maxi 7-18 kg
rozmiar 5 - junior 15-25 kg
Fajna cena Lovelli
Super produkty. Trzeba będzie się wybrać i zrobić zapasy pieluch i chusteczek. Na lovelle się skuszę ale na to mleczko , bo nigdy nie miałam.
A miała któraś z was ten pojemnik na chusteczki ? Dobrze się je wyciąga ?
Zuza pojemnik z Dady miałam. Nie mam porównania z innymi, ale byłam zadowolona. Ostatecznie oderwało mi się wieczko, więc wywaliłam. Chętnie kupiłabym znowu, ale widzę, że jest w zestawie z zielonymi chusteczkami, a ja od jakiegoś czasu zawsze biorę niebieskie. Hmm…
U nas sprawdziły się Pampers Active Baby Dry i chusteczki Kindi. Za to kompletnie odpadają Happy, są zbyt sztywne a boczki zbyt mało elastyczne.
Ja używałam Pampersów Sleep &Play super!
Są bardzo fajne!
Dla mnie te sleep & play są za bardzo perfumowane. Mnie zniechęca taka ilość chemii. Otwarta paczka daje zapach w calym pokoju jak nie jeden odświeżacz powietrza - to coś dla mnie jest nie tak.
Sleep&play są bardzo zbliżone z chlonnością do dady.Nie są tak chłonne jak pampers activ baby.
Ale plus za to że są miękkie
Zgadzam się z Dariolką:) Pomarańczowe pampersy w dzień owszem ale na noc bym ich nie ubrała synkowi. Jak dla mnie są mniej chłonne od zielonych. Najlepsze są te białe, jednak jak dla mnie cena dość wysoka, dlatego kupuję Dadę na dzień i Pampers Activ Baby na noc, choć i z nimi różnie bywa, bo czasem przeciekają.
U mnie w obiegu tylko zielone Pampersy, jakoś inne mnie nie przekonały. A jeżeli chodzi o aktualne promocje przypomniała mi się strona promobaby.pl. Chyba już gdzieś na innym wątku o tym wspomniałam. Wybieracie zakładkę chusteczki czy pieluchy i macie aktualne promocje artykułów dziecięcych.
Ja dzisiaj kupiłam w Biedronce chusteczki te z pudelkiem i takie nowe newborn. Po dwie sztuki. Od razu jak przyszłam do domu to je wypróbowałam i są extra. Delikatny zapach , dobrze nasączone. Żałuję , że więcej nie wzięłam. Kupiłam tez pieluchy. Pokusilam się na 4 ale widzę , że moja niunia jeszcze się w nich topi. Będą za jakiś miesiąc. Ale zazyczylam sobie od rodziców na dzień dziecka te mniejsze. To będzie trochę zapasu.
Chyba też wypróbuję te chusteczki Newborn. No i też muszę zrobić zapas pieluch ;p Mam nadzieję, że coś jeszcze będzie, chociaż u nas one tak szybko nie schodzą.
Ja za to kupiłam chusteczki Cleanic Kindii. Masakra… Normalnie jakbym dziecku tyłek tekturą wycierała !
Ja to uwielbiam białe Pampersy
Gdyby nie cena to bym tylko ich używała a tak to zakładam na noc,czasem na dwór albo na jakieś dłuższe wyjście. Chociaż czasem w Promce w Rossmanie są za 70 zł.