Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

A chusteczki z Cleanic kindlii? Uzywałyście? Tezż są w promocji w tesco za ok. 22zl 6 sztuk.

Moja bratowa ich używała i też zbytnio zadowolona nie była, dlatego ja ich nawet nie próbuję.

Mamuśka używaszz boraksu dla dzieci? Ja Ci powiem, że jak zrobiłam twn proszek zgodnie zmprzepisem Kingi, to pierwsze praniamok, ale jak mi pralkę zabombiło i zatkało to pożal się boże…

Ja dzisiaj kupiłam w naszym małym sklepie chusteczki lula I kindi. Lula juz drugi raz kupiłam i one są bardzo dobre. Kindi będę pierwszy raz używać.

Z chusteczek u nas sprawdziły się Pampers i Hipp. Kindi to pomyłka, Dada też bez rewelacji, Rossmana nie wszyskie ( np. Nie lubię tych Oil a mają ponoć najmniej chemii). Miałam też i byłam zadowolona z Tami cotton, ale ostatnio nie mogłam ich znaleźć w sklepie.

Didisia co Ci z tą pralką się stało bo przecież soda ma działanie odkamieniające więc raczej bym powiedziała że na dobra wyjdzie pralce.
Boraksu używam również do ubranek i pieluch dziecięcych, poczytałam trochę o nim, zresztą wlasnie Kinga mi podlinkowała info dotyczące jego - ona też gdzieś wspominała,że odplamia dziecięce boraksem. Nie jest tajemnicą n szkodliwy. Tak naprawdę w proszku masz wiecej chemii i substancji potencjalnie drażniących.

Zuzanna ja skladniki w necie kupuję - na allegro najczęściej. Biorę więcej bo mój brat i koleżanka też taką chemię stosują więc się dzielimy zamówieniem.

O widzisz dobry pomysł :slight_smile:
dziewczyny kupcie sobie chusteczki Lula są bardzo dobre. Kupiłam druga paczkę taka fioletowa i zapach jest cudny. Wcześniej miałam zielone i zapach łagodniejszy. W opakowaniu jest 70 sztuk i płace za nie 4,5 :slight_smile:

A gdzie te chusteczki Lula? Bo nie spotkałam się z tą firmą.

To już zależy od skóry dziecka przede wszystkim. U nas sprawdzają się wszystkie pieluszki i chusteczki nawilżające, a dzieci po niczym nie mają uczulenia. Najczęściej używamy jednak bo i najtaniej nas wynoszą Dada i Fitti z Biedronki. A chusteczki to cleanic, lub inne ale już nie te Biedronkowe :-/

też nie znam Lula firmy, można prosić o namiary jakieś? Z pieluch dady na dzień używamy, ale na noc już nie, tylko pampersy zdają egzamin, pupa po nocy sucha. Z chusteczek to dady są fajne, idealnie nawilżone, nie zlepiają sie po kilka.

Lula? A gdzie można je kupić?

Ja kupiłam w zwykłym sklepie z środkami czystości i kosmetykami. Nie wiem czy są w jakimś markecie.

http://www.wystrzalowa.pl/lula-chusteczki-nawilzane-pantenolem-72-sztuki-p-2257.html

http://www.bangla.pl/opinie/p43430/intermarche-chusteczki-nawilzane-lula

Od 18 mają w biedronce mają być te duże pudła z pieluchami. Warto zapolowac.

O super. Dzięki za info Zuzanna. Właśnie mi się kończą Dada.

Zuza dzięki za info. Muszę się zaopatrzyć, bo zapasy mi się kończą :wink:

Ooo Zuzka ja tez bede na nie czatowac :slight_smile: dzieki :slight_smile:

Podobno z pudełek będzie można złożyć zamiast domku jakiś cyrk lub teatrzyk :slight_smile: