Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Perpetua chusteczki z pampersa są bardzo często w promocji np w cerrfurze nie tak dawno kupowałam
6 paczuszke za niecałe 22 zł,a teraz jest promocja 6 za 28 zł…a mówie tutaj o pampers fresh clen.
Tak po sklepach to jedno opakowanie ok 8 zł

Ja tez poluje zawsze na promocję tych chusteczek. Jak są pi 22 zł są 6 paczek to ostatnio kupiłam zapas 3 opakowań. Bardzo się opłacało. Teraz dostałam takie LULA i jestem z nich bardzo zadowolona. Delikatnie pachną i są dość duże , ładnie czyszczą pupę po kupie. Lepsze niż DADA. Z tego co widzę to 72 sztuki po ok. 4 zł.

Dla mam zainteresowanych - widziałam na stronie internetowej Auchan i Real w promocyjnej cenie Pampersy Maxi Pack w cenie 33.99. W Auchan do dziś promocja, a w Realu do 07.05.

Zuzka a robowalas dade z bawelna?
Moum zdaniem sa super! Jest ich mniej bo 62 szt i kosztuja ok 5,50zl chusteczki co prawda sa male i nie sa bardzo nasaczone ale jak sie wezmie je do reki to jak by wziasc lekko wilgotna sciereczke bawelniana, nie sluzgaja sie po pupie i nie rozmazuja kupy tak jak niektore ja kupilam obydwa rodzaje sa zielone i niebieskie, zielone troszke nie bardzo pachna za to niebieskie zapach maja bardzo ladny. Polecam :slight_smile:

Iza właśnie tak się nad nimi zastanawiałam. Skoro polecasz to kupię i wypróbuję. :slight_smile: obecna w takich kremowych opakowaniach ?

Zuzka ja tez sie zastanawialam :slight_smile: ale to moj maz kupywal ja powiedzialam zeby wzial dwie paczki dady a on wzial drozsze bo stwierdzil ze pewnie beda lepsze :slight_smile:
No i chyba siw noe pomylil :slight_smile: tylko nie bierz zielonych bo smierdza :stuck_out_tongue: niebieskie ladnie pachna, tak w kremowych opak z zielonymi/niebieskimi napisami Dada Cotton 100% czystej bawelny, moim zdaniem sa super, innymi to sie kupa mazalabpo pupie i na jedno myxcie szlo mi czesem nawet 5-6 chusteczek, a tych maksymalnie 3 szt mimo tego.ze sa mniejsze

Kupiłam na próbę chusteczki Tami, ale pachną mi podobnie jak Biedronkowe Fitti, czyli strasznie mi śmierdzą ;p

Dzisiaj będąc w rossmannie zastanawiałam się, czy by ich nie kupić, ale w końcu zrezygnowałam. Może następnym razem :slight_smile:

Wiecie co, szlag ma mnie trafić. Wyobraźcie sobie, że młodej pampersy przeciekły dwa razy! I to raz na rehabilitacji prosto na moje spodnie. Więcej już ich nie kupię. A mam jeszcze jedną paczkę trójek i tą największą czwórek, które od kogoś tam dostaliśmy. Ciekawa jestem, ile niespodzianek mnie jeszcze czeka…

Rikitikitam a jakie pampersy używasz?

Zielone. Początkowo używałam białych, a pomarańczowych nawet nie próbowałam, bo zniechęciły mnie negatywne opinie.

Ja też te zielone i ogólnie jestem zadowolona.białe pamparsy są rewelacyjne - nawet wodnistą kupkę wchłoną,ale
są jak dla mnie drogie (miałam chyba z dwie paczkii białych).A pomarańczowe tez miałam przy córce jakiś czas i nie widziałam różnicy między nimi a dadami z biedry.

Rikitikitam podzielam Twoje emocje i rozczarowanie! Ja tez mialam zielone i tez przeciekaja jak cholera, dwojki sa do 6 kg a kazda doslownie kazda kupa wycieka! Uzywam ich tylko w domu zeby ich poprostu zuzyc bo tez ostatnio dostalismy dwie paczki i wiesz co jak zobacze zw Miska robi kupke to od razu ja lapie delikatnie rozpinam bodziaki podciagam i klade ja na recznik i czekam az zrobi… wsszystko wycieka! Masakra kilka razy zrobila mi wczesniej taka niespodzianke w gosciach… tragedia. Tetaz kupilam Dade i moim zdaniem sa bardzoej chlonne i nie ma niespodzianek.

Cześć dziewczyny, jak na przykład kupuję zawsze pampersy firmy Bella Happy, są one tak samo dobre jak tradycyjne znane Pampersy. pieluszki miękkie, nie śmierdzą, nie uczulają dość dobrze trzymają wilgoć skóra nie śmierdzi . A w ogóle to odkryłam ostatnio z racji tego, że chodzimy z moim dzieckiem na basen pieluchomajtki, polecam rewelacja.

Czy stosowałyście pieluszki ekologiczne?
Ja długo rozważałam tą alternatywę, ponieważ położna w szkole rodzenia bardzo nalegała na nie.
Mówiła, że skóra dziecka lepiej oddycha, nie przenikają do niej substancje chemiczne z jednorazowych pieluszek.
Jednak stosowanie takich pieluch wiąże się z ich częstą zmianą, gdyż nie są tak chłonne jak jednorazowe pampersy.
Jeśli dziecko korzysta z takich pieluszek, należy przewijać dziecko za każdym razem gdy zrobi siusiu, czyli nawet 10-12 razy na dobę. Jednorazowe zmienia się nieco rzadziej, co nie znaczy, że wystarczy to robić np. 3 razy dziennie.
Gdy są spuchnięte i ciężkie od moczu, kompletnie odcinają skórze dopływ powietrza, a poza tym malcowi jest w nich niewygodnie.

zastanawiałam się nad pieluchami ekologicznymi, ale w końcu z nich zrezygnowałam. A teraz nawet gdybym chciała, to mała ma już 8 miesięcy i średnio mi się ten biznes opłaca.

Miśka te pampersy do pływania są teraz w tesco dwie paczki za 24,99 :wink:

To już troszkę za późno. Fakt :slight_smile:

Czytałam o takich ekologicznych pieluszkach ale gdzieś mi umknęło że trzeba tak często je zmieniać. Cenowo klaruja się tak samo jak inne pampersy więc przy takim zużyciu finansowo bym padła.

Ja tez się tym interesowalam dość intensywnie i wszystko liczyłam i niestety wyszło mi , ze nie opłaca się tych ekologicznych. Stosuje pampersy jednorazowe.

ja za leniwa jestem to raz a dwa to jest koszt ogromny… chociaż to jednorazowo się dużo wydaje ale ja jednak wole rozłożyć sobie ten wydatek “na raty” i kupować wygodne pampersy :wink:

Nie dość, że przy dziecku jest dużo pracy, to ekologiczne pieluchy trzeba tak czesto zmieniać. Też się na nie raczej nie zdecyduję.