Jeśli chusteczki są zbyt suche wystarczy do środka dolać odrobinę przegotowanej wody i jest ok
zawsze tak robię i znacznie poprawia to komfort użytkowania.
Mówisz? Tak do paczki po prostu dolać trochę fosy? Patrz jaki kapitany pomysl, nie wpadłabym na to:) a nie zepsują mi się czy coś? Nie chciałabym, żeby te chusteczki co są głębiej mi zjełczały czy coś.
Nie, nic się nie stanie. Właśnie dlatego przegotowaną wodę a nie z kranu. Zresztą jak długo taką paczkę używasz? Mi to schodzi w kilka dni, a jak dłużej potrzymasz to znowu zwietrzeje i wyschnie ![]()
Ej no świetny pomysł
na razie to mam wilgotne w porządku te chusteczki ale jak się trafi jakaś sucha paczka to spróbuję ten patent.
Zuzk no.rosnie rosnie.jak na drozdzach na rekach nuz nie takie piorko jak na poczatku
prawie 1 kg w 3 tygodnie ![]()
No i zaluje wlasnie.ze.nie.wzielam tamtych bo.moglyby byc lepsze, ale kupi sie nastepnym razem, i tak z tydzien i bedzie po pampersach ![]()
No i mam jeszcze.kilka Pampersa i kurde chcialam je wykonczyc no i cholera by.ich wziela, pojechalismy wczoraj do sklepu wzielismy mala i akurat jak w.drodze.powrotnej zajechalismy do rodzicow to sie obudzila i jeszcze w foteliku zaczela robic kupe no i co? Wracamy do domu bo.nie.wzielam pampersow bo mialo byc w ta i z powrotem, my do domu, ja wkladam jej reke pod pupe a tam wszystko w kupie! No masakra, spiochy, body, spodenki, bluza koc ktorym byla przykryta i jeszcze caly dol fotelika!!! No jakies jaja… myslalam ze.sie wsciekne! Automatycznoe wszystkie pieluchy Pampersa wyzuxilam do.smietnika !! No przeciez to jakis cyrk zeby tak przeciekaly… !
Zuzka jeszcze co do chusteczek fitti tych biedronkowych sa tanie bo 3 pak kosztuje 10 zl ale tanie mowi samo za siebie jedyny plus to bardzo ladny zapach i chyba tyle, na poczatku myslalam ze sa za suche okazalo sie ze kiesy doszlam prawie do konca to.chusteczki.az plywaly jakby wszystko splynelo z nich na sam dol, wzoelam sie.na taki.sposob ze je teraz przekrecam po kazdym uzyciu otwarciem so dolu i powiedzmy ze jest ok! W dodatku sa mniejsze od Dady co mnie np przy kupie denerwuje!
Ogolnie.voprocz ceny i.zapachu to.nic szczegolnego, ja zadoqolona nie.jestem.
Jesli.chodzi.o dade te drozsze to.sa niby z dodatkiem bawelny… ale jak.sie zsprawuja to.sama sie.zastanawiam.
A paczka taka 72 szt starcza mi na tydzien
Doby patent nie wpadła bym na taki pomysł bo też bym się obawiała ze może się coś z nimi stać.
Na zdjęciu jest dada fitti ja lubię obydwie ale w dada zapach męczący ale ładny.
U mnie jest duży obrót chusteczkami
przy łóżeczku mam jedną paczkę, przy krzesełku do karmienia drugą, w mojej torebce trzecią małą i w torbie wózkowej od młodej czwartą małą. Nie lubię za nimi biegać, bo Anka się zanosi jak ją zostawię samą w krzesełku przy jedzeniu, na łóżku podczas przewijania tym bardziej strach ją zostawiać, a te małe paczuszki świetnie się nadają do torebek, bo nie są takie ciężkie. A że biorę przeważnie którąś jedną torbę, to mam wszystko popakowane podwójnie
w sumie tak ze dwa tygodnie trwa u mnie zużycie takiej paki.
Im mniejsze dziecko tym więcej się używa takich chusteczek ja mam teraz zdecydowanie na dłużej bo częściej myjemy rączki i buzię zamiast używać chusteczek ,próbujemy załatwiać potrzeby na nocnik więc też troszkę mniej nam schodzi. W torebce zawsze mam małe opakowanie
Chusteczki hipp ultra sensitive, zamierzam wypróbować, bo bardzo dobre opinie o nich czytałam. Używałyście?
chusteczki pampers fresh clean są bardzo zbliżone do dada zielone
No Agata czyli dobrze.mi.sie wydawalo ze sa mniejsze ![]()
Ja jedna paczke chusteczek i pampersy musze zostawic u mamy zeby wrazie czego.byly bo po co tqk.za kazdym razem wozic tym bardziej ze czesto.u nich bywamy ![]()
Niunia ja też właśnie tak zrobiłam
u mojej mamy jest dosłownie wszystko- pampersy, chusteczki, zabawki, ubranka, a nawet używany wózek i łóżeczko. Bardzo często tam bywamy, czasem nawet na kilka dni, jak mój mąż się pochoruje a ja nienawidzę w pośpiechu się pakować . Ja tez tam mama cały zestaw potrzebnych rzeczy dla siebie. Tam też najczęściej zostawiam chusteczki, które dostałam, a których nie lubię, bo za mocno na przykład pachną. Mam takie chusteczki z linteo bodajże. Śmierdzą niemiłosiernie i Bóg jeden wie co w nich jest i wolę przecierać nimi pupę młodej tylko od czasu do czasu.
Ja teraz kupiłam Fitti bo cena mnie podkusiła
one rwą mi się w rękach prawie
nie dość,że są małe to wyciągam a one są takie porozciągane od razu
i za intensywnie mi pachną… Chyba nigdy już nie kupię… Zostanę przy Dadach albo przy tych z Tesco bo te z Tesco po 6zł ale bardzo je sobie chwalę
No i z Netto są jedne fajne po 4 zł 80 sztuk aż się zdziwiłam,że tak dobre i skład mają też dobry.
A chusteczki Hipp rewelacja
trochę drogo wychodzą ale czasem je kupuję jak mam dobry dzień
Marketowe zazwyczaj kupuję,bo u nas jak woda te chusteczki idą.W Rossmanie biorę w dwupaku nie pamiętam chyba 14-15 zł ale jako jedyne którym nie miałam nic do zarzucenia ![]()
Też muszę w końcu spróbować tych chusteczek z Biedronki. Nigdy ich nie miałam ani Dada ani Fitti. Przy następnych zakupach pomyślę o nich.
Dla nas dobre ze względu na skład są chusteczki Tami, kupuję je zamiennie z J&J, Pampers. Czasem też Kindii.
Kindii też raz miałam i są fajne ,Pampers bardzo mi pasowały przed porodem kupowalam w carofurze bo były często 5 paczek za 15zł teraz nie wiem jak cena bo zrezygnowałam z nich. Hipp nie widziałam w zadnym sklepie
Hipp są chyba w Rossmannie, bo miałam kupony z tej firmy do niego i tam były miedzy innymi chusteczki. Moja bratowa używała kindi i była z nich bardzo niezadowolona. A te taki gdzie można dostać?
Tami są dostępne w Rossmanie. Z tego co widziałam to są dwa rodzaje: Natural Care i Ultra Sensitiv. Oba rodzaje miałam i obie są fajne. Ja np. te chusteczki biorę ze sobą na spacer bo wydają się najbardziej jak dla mnie bezpieczne pod względem składu. Co za nimi przemawia to to, że są biodegradowalne więc przyjazne dla środowiska.
O chusteczkach nawilżających z biedronki Dada mogę się wypowiedzieć pozytywnie. Są dobrze nawilżone, nie powodują uczuleń, nie wyjmują się po kilka. W promocji czasem są w dobrej cenie w dwu-trójpaku. Ale i tak jak dla mnie (ale cenowo drogie) najlepsze są Pampers
Naj mniej chemii i cenowo całkiem spoko są chusteczki z netto tibelly baby.
Właśnie mieliśmy Tibelly z Netto i są super ! ![]()