Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Czytałam gdzieś na necie ze Huggies juz nie produkują. Podobno firma wycofała się z Polski. Można je dostać tylko w sklepach gdzie mieli duże zapasy. Nowych dostaw juz nie będzie . Może lepiej spróbować happy ? To firma bella produkuje. Słyszałam , że całkiem dobre ale sama nie próbowałam.
Agata a gdzie kupowalas chusteczki gaga ? Pierwszy raz słyszę tą nazwę ?

Słyszalam gaga to chyba w tesco ,każda z nas testuje pare marek pampersów i chusteczek ,a później wybiera najlepsze bo każda z nas ma inne oczekiwania co do produktu. Mi pasowały pampersy nigdy nie mieliśmy zadnego wypadku. Raz synek został z teściową ,pamietam że wtedy były straszne upały , ja przyjeżdżam do domu a on miał tak ssikanego pampersa że w zyciu takiego nie widziałam na szczęście nic nie wyleciało i nie odparzyło dlatego lubie pampersy nie lubie tylko tej ceny :slight_smile:

Huggiesów to już nawet zapasów nie ma. Ja jak organizowałam wyprawkę to kupiłam na mall.pl trzy paczki trójek każda po 15 zl, bo pozbywali się tego, co im zalegało w magazynie. Już dosyć długo ich w Polsce nie ma, jedynie w rym jednym sklepie one były, bo to jest czeska firma, która je do nas przerzuciła. Bardzo mi polecano huggies newborn, ale tych to już nigdzie znaleźć nie umiałam.

Huggies nie używałam. Co do Happy to miałam dwie paczki. Jedne sama kupiłam (ze względu na wycięcie na pępuszek - ale to się średnio sprawdziło), a drugie dostałam. Ale są grube i sztywne i to mi nie pasowało.

Dobrze wiedzieć bo miałam zamiar kupić i wypróbować. Ja lubię cienkie pieluszki wiec te nowe dady bardzo mi odpowiadają.

Ja happy miałam 3, faktycznie takie grube i w ogóle jakieś takie masywne były. Fajne wycięcie na pępek miały babydream, ale za mocno dla mnie śmierdziały rumiankiem.

Oj, nie wiedziałam, że już ich nie mam. Pamiętam je za czasów mojej córci kiedy była mała. Wtedy były chwalone. Dobrze wiedzieć, bo pewnie oszukałabym się w sklepie.
Happy miałam te najmniejsze, ze względu na wycięcie na pępek były świetne, ale właśnie takie grubsze trochę.
Kilka lat temu używałam je zamiennie z Pampersami przy córci. Jednak pamiętam, że były takie masywne, sztywne. Ale fakt nie przeciekały. Z tym, że Pampersy też nie przeciekały u córki.
Pampersy lubię za to, że są takie mięciutkie. No nic, zobaczę z Dadą jeszcze jak będzie. A jak nie to spróbuję z Happy zakładać na noc, tak czy tak pampersów nigdy za wiele więc i tak się przydadzą.

Ja wypróbuję Babydream bo mnie zaciekawily, nie wiem jak cenowo czy tak jak Dady? W poniedziałek zajde do Rossmann i zobaczę jakie ceny mają i kupię jedne małe takie i z biedronki najwyżej będę zakładać na zmianę

Zuza ja tezczesto zminiam pampersy wlasciwie to jak tylko mala sie obudzi a jak nie spi to za kzdym razem jak poczuje zr ma mokro. I mimo wszystko wypakow kilka bylo. Wczoraj znowu kupa wyplynela i cale bodziaki brudne…

Agata ja mialam babydream te male 2-5kg. 30 szt 12 zlmoim zdaniem spisywaly sie super :slight_smile:

Opakowanie takie standardowe Babydream jest porównywalne do Dady -coś koło 30 zł. Czasem jest promocja to jest taniej. Ja ich używałam i jak dla mnie są porównywalne do Dady. Czasem zdarzy się, że kupuje je zamiast Dady.

Mi Babydream przeciekały (miałam chyba rozmiar “2”). Więcej nie kupiłam.

Ja bardzo lubię pieluszki z belli happy.

Zuza - szczerze to nie za bardzo wiem, bo te chusteczki dostaliśmy od mojej znajomej, która była w odwiedzinach po urodzeniu się Bartosza. Ale chyba są dostępne w tesco :slight_smile:

Iza - wiesz z tych najmniejszych rozmiarów to szczerze chyba wszystkie są podobne, i w miarę dobre :slight_smile: Miałam jeszcze jedne, ale już nazwy nie pamiętam… z tesco bodajże rozm 2. Były tak beznadziejne, że praktycznie jak tylko Bartek zrobił siku to musiałam je zmieniać bo zaraz przeciekały… I wytrzymałam tak 2 godziny z nimi a zużyłam wtedy chyba z 6 albo 7 pieluszek… tylko tak jak mówię nie pamiętam nazwy. Ale to też dostaliśmy od kogoś więc nie jestem w stanie powiedzieć gdzie były kupione.

Natomiast teraz, najlepiej się sprawdzają jednak pampersy, bo całą noc może spać i nic nie przecieknie, nic bokiem nie wyleci, tak jak to się przy innych zdarzało, no i są cieniutki co nie krępuje mu ruchów :slight_smile:

Bella happy miałam w szpitalu kilka sztuk i wydawały mi się nawt fajne,ale jak tak patrzę na rozmiaru to te pierwsze zawsze są lepsze od następnych. Babydream są w rozmiarze od 2do 5 i od 3 do 5. Nie wiem które wziąść czy oprócz tego rozmiaru jest jakaś jeszcze różnica? Wie ktoś może

Może liczbą sztuk w paczce się różnią?

A.Zazulak Babydream są od rozmiaru 1. Ja właśnie kupowałam kiedyś jedynkę. Są dwa rodzaje począwszy właśnie od 1. Nie wiem dokładnie czym się różnią - jedne z nich mają w nazwie dodatkowo Fun and Fit. Ja te czasem kupuję. Najlepiej jakbyś weszła na stronę Rossmana i tam poczytała opisy tych pieluszek.

Agata a ja jednak za Pampersem nie bede :confused: i chyba juz nigdy nie.kupie…
Agata Z. Ja mialam te 2-5 kg sa bardzo fajne na poczaatek bo.sa krorkie i maja jakby wyciecie na pepuszek. Bardzo.ladnie chlona i sa mieciutkie, takze polecam. Tych drugich nie.widzialam a moze sa dluzsze? Albo ciensze?

Kupilam teraz dade w biedronce 3-6 kg i chyba sa lepsze od pampersa przynajmniej tak mi sie wydaje…
No i nie.wiedzialam ze zaraz zachodza na siebie te.midi 4-9kg, nastepnym razem pewnie wezme juz.tamte bo.dzisiaj zwazylam szkraba a mala juz.4200 wazy :smiley:

Iza ale ładnie Marysia Ci przybiera. Jak moja ważyła 4800 to już przeszłam na dade od 4 do 9. Te dwójki wydawały mi się za małe. Możesz kupić te większe i zobaczyć jak leżą. Jak będą za duże to sobie zostawisz na później.
Ja jestem Na etapie szukania dobrych chusteczek. Pampers są wg. Mnie najlepsze ale opłaca się je tylko jak są w promocji. A niestety teraz nie widzę w żadnym markecie. Mam te bambino i nawet są całkiem dobre. Z Dady nie byłam zadowolona. Może kupie te drugie z biedronki. Tiffi czy jakoś tak.
A w biedronce są jeszcze takie w kremowych opakowaniach trochę droższe. Czym one si
Różnią ? Któraś miała ?

Niunia ale Ci rośnie ta kruszyna:)
Kupiłam wczoraj rossmannowskie chusteczki babydream takie turkusowe. Jaka beznadzieja! Mam wrażenie, że są prawie suche i trudno cokolwiek nimi wytrzeć . Kurczę nie umiem do tego netto zajechać:/

Te ich chusteczki to chyba wszystkie są takie suche.
Iza córcia Ci ładnie rośnie :slight_smile: jak będę w Rosmanie to kupię te pieluszki bo tak stałam przed regałem i zglupialam.
Na opakowaniu nie pisało nic czym mogą się różnić a pewnie chodziło o to wycięcie na pępek i może faktycznie są troszkę dłuższe.