Wagą podaną na opakowaniu nie ma się co sugerować. Moja Ania ma 7 miesięcy, a dopiero mi w 3 wskoczyła i są jej tak duże, że mogłabym ją zawinąć w ten pampers. Bioderka ma bardzo wąskie, z tym że u nas gips zrobił swoje. Jak Marysia będzie za duża na jedynki, to sama to zauważysz
Izka ja również oceniałam na oko. Zawsze układałam Małą w ten sam sposób i jak już widziałam, że muszę za bardzo naciągać przód, był to znak, że trzeba zmienić rozmiar ;p
Dzieki za odp tak mi sie wlasnie wydawalo ze trzeba to ocenic “na oko” ;D swoja droga jesli chodzi o przeciekalnosc to Pampers przeciekl nam juz 5 razy… Raz kupa i 4 razy siuski… Porazka…
Ja już zdążyłam zapomnieć co to znaczy przeciekającym pampers, bo cały czas używałam na zmianę dad i huggiesow. Teraz zużywamy pampersy, które Ania dostała i w jednym tygodniu przeciekły nam dwa razy. W poniedziałek młoda obudziła nas o 3 w nocy krzykiem. Rozespana podniosłam ją zamiast pod paszki, to jedną ręką pod głową, a drugą pod pupą i miała całe plecki zasilane, nawet śpiworek był mokry. Musiałam ją całą przebierać. Dzisiaj też na rehabilitacji nam przeciekł i to jeszcze na materac. Kule dajny wstyd. Na szczęście nie zsikała się na rehabilitantkę…
O co chodzi z tą sroką, bo nie jestem na bieżąco
Rikitikitam no wlasnie maz kupil 108 szt Pampersow i powiedzialam ze wykonczymy je i nigdy wiecej. Niestety szwagierka zaopatrzyla nas w kolejny taki zestaw i znow jestesmy do przodu. Ale napewno nie bede tak wiecej przeplacac bo dla mnie Pampers to badziew a kosztuje kupe kasy…
Sygnałem alarmującym czas zmiany rozmiaru pampersa na większy jest pozostawanie na pupie i udach znacznych odgnieceń. Czerwone ślady pozostawia za ciasny Pampers. Zawsze gdy przechodzę na większy rozmiar, to wydaje mi się, że jest ogromnych.
Ale to tylko chwilowe wrażenie.
Czytałam na tym blogu opis kosmetyków DADA ale jakoś mnie nie urzekł ( może dlatego że się trochę na tym znam ) i więcej nie korzystałam z tego blogu. Może wejdę tam jeszcze raz i będzie lepiej?
wczoraj całkiem przez przypadek weszłam do biedronki i ku mojemu zdziwieniu stało jedno pudło pampersy DADA trojek. Tak się ucieszyłam i od razu je wzięłam. Jeszcze w tej dobrej cenie. Miałam szczęscie i juz mam zapas na dwa tygodnie albo lepiej
Dzięki za namiary, w wolnej chwili sobie poczytam;) muszę też się wybrac do biedronki, może zastanę tam jeszcze pakę trójek. Mam jeszcze dwie paczki pampersów, ale myślę, że szybko pójdą. To jest właśnie najgorsze, że trudno przewidzieć jak długo dziecku będzie pasował dany rozmiar. Ania jest bardzo wąska w biodrach i mogę tego pampersa naprawdę dwa razy jej zawinąć, ale uda ma juz bardziej pulchniutkie i czasami pojawiają jej się na nich odciśnięcia. I taki interes z tym dzieckiem. Jak zapnę za mocno, to ma ślady, a jak za lekko, to jej ta pieluszka spada. A nie chcę dawać jej większego rozmiaru, bo tym bardziej będzie przeciekać.
Hmm no to teraz znow jestem w kropce i sie glowie …
Bo mojej malej pampersy na udach sie okropnie odciskaja, ma takie czerwone zawsze ale jesli chodzi o rzepy to zapinam je jeden na drugi prawie bo inaczej by jej spadl, a jesli chodzi o dlugosc to z tylu ma do polowy pleckow jak nie wyzej a z przodu wysoko nad pepek… A kupa zawsze wyplywa bokiem… No to juz nie wiem…
Hmm… Izka, to może aż za mocno podciągasz? Nie wiem. A sprawdzasz zawsze przy udkach czy falbanka jest dobrze odgięta?
Jeśli wypływa zawartość spróbowałabym większych rozmiar. Większy zawsze się przyda więc można pokombinować.
W jednym z czasopism znalazłam ciekawostkę dotyczącą pielęgnacji pupy dziecka.
Wycierania jej chusteczkami jednorazowego użytku nie jest obojętne zwłaszcza u dziewczynek.
Zbyt intensywne pocieranie krocza chusteczkami może doprowadzić do synechii, czyli zlepienia, a nawet zrośnięcia warg sromowych.
Chusteczki nawilżane stosować można podczas spaceru czy w podróży.
W domu zalecane jest przemywanie okolic intymnych wodą z delikatnym mydełkiem.
Ja próbowałam wielu marek, prawie po wszystkich mała miała wysypkę na pupci więc pupkę wycierałam jej gazikiem nasączonym wodą, dopóki nie trafiłam na chusteczki baby dream, są świetne, żadnego uczulenia, są idealnie nawilżone (nie lubię gdy są za mokre). Można je dostać w rossmann
Wczoraj dostałam chusteczki bambino. Pierwszy raz je miałam . A że lubię nowe próbować to dzisiaj rano nadarzyła się okazja , bo kupa. Na wyczyszczenie pupy zuzylam 5 chusteczek i to nie było idealnie. Musiałam jeszcze przetrzeć chusteczka pampers. Dopiero wtedy pupa była czysta.
Generalnie nie jestem zadowolona z tych bambino. Niby pachną ładnie i są dobrze nasączone ale słabo wybierają.
Dalej utwierdzam się w przekonaniu ze pampers najlepsze.
Ja przed wczoraj kupiłam pampersy dada ale te bardziej chłonne nie te cieńsze i powiem wam że te cieńsze fajne bo nie są grube ale różnica jest minimalna ,a te grubsze fajnie trzymają siku w środku i nic nie wylatuje nawet po nocy . Już tamtych nie będę kupować chociaż widziałam że są w promocji z 31,99 na 29
Martyna gdybym nie podciagnela wyzej to by gumka nie przylegala i wraz plynelo by bokiem, a falbanle zawsze wyciagam jesli sie zagnie do srodka.
Jak mi sie skonczy pampers to sprobuje Dade jakos nie koniecznie przekonalam sie do pampersa w dodatku za taka cene uwazam ze nie warto…
Tak szczerze wam powiem , że jak moja mała nie robi kupy przez dwa dni i potem zrobi większą to czy DADA CZY PAMPERS to i tak wypłynie. Siuski nigdy mi nie wpłynęły . Ale ha zmieniam pampersy często. Nigdy nie dłużej niż 3 godziny. No chyba ze mi usnie w nocy na 5 godzin .
Zuza, zaraz Mała zacznie jeść stałe pokarmy, to i kupki zmienią konsystencję. Problem wyciekających kupek odpadnie
Anka śpi w nocy od 20 do 7-8 w Dada/Dadzie - nie wiem jak to napisać ;p Nigdy jej nic nie przeciekło.
Przygody z pieluszkami i chusteczkami mieliśmy różne:D zaczęliśmy od Dada, o których wspominałam w swoim wątku, od których dostał wysypki na buźce a co lekarze pomylili ze skazą. Nie powiem, że były złe, bo i chłonne i dopasowane i nigdy nic nie wyleciało Później były BabyLove dostępne w Tesco i Stokrotce, na początku super, jedyne co mi się w nich podobało, to to że idealnie dopasowywały się do ciałka, co do chłonności - średnia, musiałam co 1,5h zmieniać pieluchę… No i później Pamersy, tu się w sumie nie mam do czego przyczepić… I chłonność, i elastyczność boków i dopasowanie i grubość w porządku
Porównywalne do nich są właśnie Dada. I wiadomo dada tańsza przynajmniej połowę, ale coś w nich jest co powoduje wysypkę u Bartka. A nie chcę już eksperymentować z innymi.
Co do chusteczek, odkąd się urodził to używaliśmy :
pampers, dada, bambino, gaga, dada, fitti, cleanic kindii, babydream. I najorsze z nich okazały się dada i babydream - strasznie mokre, słabo zbierały to co powinny. Najlepsze wg mnie to gaga i pampers nie za mokre, nie za suche, ładny zapach i zbierają wszystko idealnie
Byłam przekonana do Pampersów ale widzę, że coraz częściej w nocy czy po nocy przeciekają. Hmm. Nie wiem w czym jest problem. Myślałam, że może za małe są więc z typowych 4 przeszłam na 4+. Choć w wielkości to ja dużej różnicy nie widzę w tych rozmiarach. Spróbuję chyba teraz z Dadą. Będę zakładać na noc i zobaczymy czy też będzie przeciekać. Jak tak to ja już nie wiem. Może wypróbuje coś innego, może Huggies. Miałyście je może?