tak kazdemu co innego paasuje dlatego warto próbowac i nie od razu robic wielkich zapasów pieluszek
A nam dzisiaj kupa przeciekla z pampersa! Bylam w szoku… Tyle kasy sie placi a nawet temu nie mozna ufac…
niby te same pampersy a jakie opinie Mi za to nigdy w Pampersie nic nie przeciekło i bez różnicy czy białe czy zielone
a na Dadach się zawiodłam drugi raz
Chyba co dupka to na prawdę inaczej
prawda ja przy dadach też małego przebierałam po nocach bo był mokry.
Pampersy sobie chwaliłam przez cały okres użytkowania nie było problemu. Tylko ta cena nie zawsze można kupić w promocji. a tak wygląda dada i pampers na zdjęciu nie widać nic konkretnego dlatego po opiniach ciężko zdecydować
Wiecie, chyba nie ma idealnej pieluszki. Nam też się zdarza, że i oryginalny Pampers nam przecieknie w nocy. Fakt, że Pampers wiedzie prym u mnie jeżeli chodzi o wkład (siateczkę) inne które używamy takiej nie posiadają. Kupiłam nową Dadę Comfort Fit w takim papierowym opakowaniu. Raz żeby wypróbować, dwa, że cena była świetna. Powiem, że jak dla nas dobrze się sprawdzają w dzień i są fajnie miękkie i cieńsze niż te drugie Dada.
Nam pampersy przeciekały bardzo często - po prostu masakra, były takie dni, że kilka razy dziennie musiałam przebierać Małego, już myślałam, że ze mną coś nie tak i nie umiem dobrze pieluchy ubrać ;), ale przy dadach i babydream nagle się okazało, że nic nie przecieka.
A co myślicie o tych nowych chusteczkach z dady? Jak dla mnie zbyt mocno pachną, chociaż kupiłam wersję Natural. Mam też wrażenie, że są mniej skuteczne. Ponadto jak czasami wycieram buzię młodej po jedzeniu, to pojawiają się jej krostki na brodzie. Z tych starych byłam bardziej zadowolona. Kupiłam po świętach taką pakę z trzeba dużymi paczkami i dwoma małymi po 20 sztuk. Bardzo mi się te mniejsze opakowania spodobały, bo są lekkie i można je śmiało nosić w torebce:)
A co do oryginalnych pampersów, to dzisiaj w nocy nam też przeciekł. Zachodziłam w głowę czemu moje dziecko tak płacze. Musiałam ją całą przebierać, bo nawet śpiworek był zasikany.
Ja tez kupiłam ta pakę chusteczek w biedronie I tez natural. Nie podobają mi się. Zapach za mocny , aż chemią czuć. Więcej ich nie kupię. Mi tylko oryginalne chusteczki z pampersa odpowiadają. Delikatnie pachną i są dobrze nawilżone.
Ja czasem Dady używam i nie są złe moim zdaniem,choć skład średni Ostatnio lubię te z Tesco z hipciem i żyrafkami
6 zł ale bardzo nam pasują. No i z Netto są fajne
4 zł za 80 sztuk i czytałam u Sroki,że skład bardzooo fajny
A chusteczek Pampers Sensitive w życiu nie kupię ! nigdy nie czułam takiego smrodu…
Bardzo lubie chusteczki z Rosmana Babydream bezzapachowe, nawilżane do twarzy i rąk.
Skad przyjazny dla skóry dziecka, doskonale na spacery, wycieczki, kiedy potrzebna jest szybka higiena buzi i rączek.
Również mam te chusteczki z Dady i zapach mają naprawdę ciezki ,jak dla mnie przyjemny ale uważam że powinny pachnieć nieco delikatnie tym bardziej te Natural. Babydream miałam takie niebieskie tam ich chyba 80 szt jest ale są tak suche że po kupce skóra była bardzo czerwona to tak jakbym dziecku wycierala pupę papierem zwykłym.
Też miałam z Rossmana i miałam dokładnie takie same odczucia jak Ty kupiłam jedno opakowanie i nigdy więcej…
Z Dady kupuję najczęściej te niebieskie. One są bez zapachu.
Roxi - ja też czytałam u Sroki, że fajny skład tych chusteczek z Netto. Pasuje Ci zapach i nawilżenie? Byłam ostatnio i zastanawiałam się czy wziąć, ale ostatecznie się rozmyśliłam.
Jakiś czas temu stwierdziłam, że koniec z nawilżanymi chusteczkami, że przerzucam się na waciki. Powiem Wam, że skutek był taki, że na pupie Małej pojawiała się co chwilę jakaś krosta lub dwie. Nie wiem o co chodzi? W sumie w chusteczkach zawsze jest jakiś składnik nawilżający, czy jakiś emolient, czy coś łagodzącego… Hm… Miałam wrażenie, że pupa czyszczona samym wacikiem i wodą nie jest czysta. Więc wróciłam do chusteczek… (dada niebieskie). No i znowu pupa jest w super stanie.
Martyna właśnie u sroki super skład mają te z netto tylko u nas nie ma szkoda ale jak będę gdzieś jechać to planuje wstąpić i kupić żeby wypróbowac a może wcześniej Wy opiszecie swoje opinie
Kurcze ja netto tez nie mam nigdzie blisko. Jak skończy mi się mój zapas chusteczek pampers to kupię niebieskie z dady. Ale to jeszcze pewnie długo potrwa.
Próbowałyście może chusteczek Tami - są dostępne w Rossmanie. Nie są drogie, a skład mają bardzo dobry.
Widziałam w rossmanie chyba z 2 czy 3 rodzaje tych chusteczek tami
Ja kupilam teraz te chusteczki biedronkowe Fitti, jak dla mnie nie ma szalu… Sa strasznie suche, tylko delikatnie wilgotne, jeden plus to chyba ladny zapach… Kupilam 3 pak wiec 3 tyg mam z glowy a za trzy tyg kupie z dady mialam te lawendowe jesli chodzi o wilgotnosc to byly super ale zapach niezbyt mi odpowiadal za mocny i taki dziwny wrecz smierdzacy… Na poczatku mialam tez Kindla niebieskie i tez mi odpowiadaly wilgotnosc ok i zapach tez delikatny. Na szczescie nic nas nie uczula
Dziewczyny a tak apropo pampersow zapytam. kiedy zmienialyscie pampersy na wieksze ? Napierw 3-6kg a potem wieksze odkiedy? Na oko wnioskowalyscie ze maluch wyrosl z tych malych czy jak? Teraz sie strasznie nad tym glowie
A ja kupiłam dwie duże paki tych chusteczek z dady, bo myślałam, że to jest to samo co te niebieskie. Dawno ich już nie miałam i nie . te białe z pampersa to faktycznie porazka, mam wrażenie, że alkoholem śmierdzą. Mówicie, że w netto są fajne? Kurczę byłam tam kilka dni temu i nie wpadłam na to, żeby je kupić. Jak odwiedzę rodziców, to zostawię im młodą i się tam skoczę, bo będę miała niedaleko
Niunia, najlepiej ocenic to wizualnie - jak będziesz widziała, ze pielucha jest przymaława, tzn. rzepy łapią za same brzegi, albo jest krótka , szczególnie z tyłu, to znak, że potrzebne już są większe. Często jak dziecko wyrasta z pieluch to zaczynają one też przeciekać gdzieś po bokach. Podane wagi są orientacyjne, bo przecież wiadomo, że każde dziecko ma inną budowę. My dość długo używaliśmy tych newborn, bo wydawało mi się, że kolejne to już są ogromniaste.