Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Bo ogółem Pampers są dobre ja sobie chwalę ale najbardziej lubię białe… Zielone się pompują strasznie :/ale nie narzekam,bo od kiedy używamy Pampers to nigdy nic nie przeciekło. A jak Dady używaliśmy to nie dość,że małego odparzały strasznie to chociaz raz dziennie musiałam ciuszki zmieniać. No nie podpasowały nam choć wielu mamom pasują i na prawdę sobie chwalą czasem bardziej niż oryginalne pampersy.
Białe wolę na noc lub jak gdzieś na spacer idziemy :slight_smile:

Z dadami miałam tyle wypadków ze głowa boli,szczególnie jak synek drzemał to coś mu uciekło i trzeba przebierać ciuszki. A jak nie przebiore od razu kupy to odparzenie jest murowane. Używałam pampers do 1roku życia i byłam bardzo zadowolona czy to białe czy zielone bardzo często są w promocji w kartonach. Teraz będziemy uczyć się na nocnik siadać ,a dla dzidzisia też kupię pampers

Oj Dada dzisiaj zdała test śpiewająco! Mam te z promocji i wydawały mi się jeszcze cieńsze niż dotychczas. Pielucha wytrzymała od 20.30 do prawie 9.00. Przed spaniem butla mleka, w nocy prawie cała duża butla wody, no i nad ranem kupa-gigant. Ledwo się na pupie trzymała, ale nic nie wyciekło.

Ja kupiłam w poniedziałek te w promocji dada poraz pierwszy i jestem bardzo zadowolona. Narazie nic nie odparza nie śmierdzi nie wypływa. Ogólnie wszystko mi pasuje chociaż i tak uważam ze oryginalne pampersy są najlepsze. Kupiłam tez chusteczki dada i jak dla mnie to za mocny zapach.

Tak pieluszka jest rzeczywiście cieńsze i mam wrażenie że jest trochę bardziej chłonna. A co do zapachu chusteczek to ostatnio zaczął mnie drażnić ale w ciąży większość zapachów mi przeszkadza

My w końcu wypróbowaliśmy chusteczki z Lidla i jak dla nas są ok. Zapach bardzo przyjemny. Chusteczek używamy tylko na wyjścia, więc trudno mi powiedzieć czy podrażniają czy nie przy dłuższym stosowaniu.
Co do Pampersów mi zapach nie przeszkadza. Ale uważam, że każda partia jest jakaś inna. Mi najbardziej pasują kupowane z Lidla.

A jakie chusteczki kupujesz w Lidlu?

dla lidla wiem, ze sa chusteczki nawilzane TOUJOURS ale osobiscie ich nigdy nie uzywalam…

Martyna-1988 masz racje bo te pieluszki DADA, ktore sa aktualnie w promocji w biedronce sa ciensze niz normalnie…nawet na kartonie jest napisane, ze sa to nowe ciensze pieluszki…choc ja na noc jeszcze nie odwazylam sie ich zalozyc, poki co na noc zakladam te grubsze ze starszych zapasow a te cienkie w dzien…ale skoro mowisz, ze sa chlonne to moze i ja sprobuje…;p

Aniusia ja wiem, że są nowe, ale mam wrażenie, że są jeszcze troszkę cieńsze, ale może to dlatego, że kupiłam te nowe, potem używałam znowu tych starych grubszych i teraz znowu cienkie. Może dlatego mam takie wrażenie.
Powiem Ci, że możesz je spokojnie na noc zakładać. Ja specjalnie kupiłam zielone Pampersy na noc, ale absolutnie niczym się nie różnią. Co więcej - oryginalne pampersy pompują się do tego stopnia, że te boczki okalające nóżkę przestają dokładnie przylegać i bardziej bym się bała, że przecieknie mi Pampers niż Dada. Ale oczywiście każde dziecko jest inne, troszkę inaczej zbudowane, itd.

Co do chusteczek - polecałam je Ulce. Są dwa rodzaje aloes i bezzapachowe (Toujours). Aloesowe pachną w sumie dość mocno, ale zapach mają naprawdę super jak dla mnie. Mają dobry skład, cenę, nawilżenie i generalnie jestem bardzo zadowolona. Przerzucę się na nie, bo wcześniej używałam Dada.

ja jak na razie za dada nie mam żadnych wpadek. z pampersami pampers miałam jedną mianowicie gdy mała zrobiła siusiu czuć było wilgoci przez ubranko. ale nic nie przeciekalo. niedługo wypróbujemy już pampersy dada z tego kartonu. mam nadzieje że sprawdzą się tak samo jak pampersy dada w zwykłym opakowaniu

Też miałam takie wrażenie, wilgoci ubranka w pampersach Pampers. Dziś przydarzyła nam się wpadka :frowning: odpioł się Pampers i wszystko w łóżeczku zmoczone. Makabra

Wiecie że ja też miałam takie wrażenie ze czuć wilgoć na ubrankach. Myślałam że mi się coś zdaje ale Wide ze że mną wszystko w porządku :slight_smile: teraz używam tylko dada a na wyjątkowe okazje zostawiam oryginalne pampersy.

Nam pampersy przeciekały notorycznie. Jak dla mnie dady są i lepsze i tańsze :). U nas w biedronce całe stosy stoją tych pudełek z pieluchami na promocji:)

a teraz te ktore sa na promocji to wlasnie te o ktorych piszecie co sa takie dobre ? te zachwalane

kum_pela - nie wiem jak jest we wszystkich rozmiarach, ale np. nowe Dada w rozmiarze 4 występują w dwóch rodzajach. Jeden rodzaj jest właśnie w tej kartonowej promocji. Te drugie różnią się tym, że mają elastyczne brzegi. Przetestowałam jedne i drugie - są super!

Kumpela, te jedne są trochę cieńsze, i to właśnie one są w tych kartonach - przynajmniej nam się takie trafiły, ale jak dla mnie i jedne i drugie są ok. Z racji tego, że z tego kartonu można złożyć domek, moje dziecko miało wczoraj zajęcie na ponad godz (!), a ja mogłam sobie w spokoju trochę posprzątać :slight_smile:

Polecam pieluszki dada premium comfort fit. Są cienkie, delikatne i tak jak pisze na opakowaniu do 12h suchości to tak jest. posiadają wkład chłonny i są lepsze od pampersów ponieważ zdarzało się że dziecko w pampersach się przesiusiało a w dada się jeszcze to nie zdarzyło. Poza tym pampersy brzydko pachną chemią czego nie czuć w pieluszkach dada. I jeszcze jedna ważna rzecz. Pieluszki dada mają porządne naciągane brzegi przez co pięknie dopasowują się do ciała dziecka.
Chusteczki najlepsze moim zdaniem to nivea soft, są delikatne, nie podrażniają, nie leje się z nich jak z innych chusteczek.
Widzę, że większość tu mam poleca dada, kiedyś taką furorę robiły babydream z rossmana ale obecnie zrobili fuszerkę - te pieluszki są grube, przemakają, w dotyku jak papier, boki się nie naciągają, trzeba się męczyć żeby dziecku zapiąć dobrze pieluchę.

Uff myślałam że ja mam tylko takie wrażenie…

Uważam, Że pieluszki Dada premium comfort fit będą się doskonale sprawdzać latem. Gdy dziecko się nadmiernie poci, ten typ pieluszek będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Co do chusteczek nawilżanych, bardzo lubię firmę Pampers. Prawie nie pachną, idealnie nasączone. Jednak tych z firmy Nivea nie używałam, więc muszę nadrobić zaległości.

U nas znowu pękł pampers i wkład się posypał,przyjrzałam się tym pampersom i wydaje mi się że po bokach tam gdzie pęka jest cienka ta powłoczka i jak synek chodzi to tak jakby się przecierało i robiła się dziura. Kurde pieluszki są fajne ale chyba już ich nie kupie.