dzięki agn, myślałam może o dwóch razach, rano przy porannej toalecie i przy kąpieli?
Mama_Gratki, jak najbardziej ok. Ja właśnie rano robię taką większą toaletą maluszkowi i drugą wieczorem przed snem (kąpiel tak ok . co drugi dzień), a w ciągu dnia to właśnie zmiana pieluszki i przemywanie pupki.
Czy dziąsła przemywa się dziecku od samego początku czy troszkę później?
Tak myślę właśnie o dwóch razach żeby nie zrobiły się pleśniawki.
Evelin, wrzuć do koszyka silikonową szczoteczkę do dziąsełek jeśli jeszcze nie masz ![]()
Mama Gartki wrzuciłam do koszyka taką szczoteczkę już jakiś czas temu, bo kompletuję zamówienie na allegro. Ta szczoteczka jest firmy Akuku. Tylko szczerze mówiąc nie wiem od kiedy się ją używa i jak dokładnie…
Niby takie proste a jednak nie…
Evelin - a u kogo na allegro kompletujesz wyprawkę?
Bo ja myślałam o użytkowniku okularki_com
Ja zamawiałam w Gemini, tam wyszło mi najtaniej. Zamawiałam wszystko co niezbędne do szpitala (podkłady itp.), poza tym wszystko dla maluszka (pieluszki flanelowe, terowe, aspirator, witaminki, Bepanthen, Octenispet itp).
Pcheła sprzedawca to HubiWorld. Koleżanki poleciły mi tego sprzedawcę
Według mnie ma naprawdę fajne ceny, ale zobaczę też tego Twojego ![]()
Evelin, też zamawiam na gemini. Nie lubię allegro. Co do szczoteczki, przyda nam się jak dziecko zacznie ząbkować, niektóre już czują od około 3 m-ca. Wcześniej będę przemywać buźkę gazą.
Ja większość zamówiłam na gemini, ale niektóre rzeczy mam zamiar właśnie na allegro u tego sprzedawcy, choćby otulacze motherhood ![]()
Evelin, co Cie przekonało do otulacza? Nie wolisz rożka?
Rożek też zamówiłam:P i też z motherhood z wyjmowanym wkładem kokosowym (nie wiem czy się przyda bo nie mam doświadczenia)
A otulacze chce bo mają milion zastosowań i jako kocyk, moskitiera, do okrycia lub jako prześcieradłko do wózka
Nie jestem za otulaczami bo u bratanka się nie sprawdził, maluch szybko z niego wyrósł. Stawiam na rożek. Jako moskitiera? Nie wyobrażam sobie tego. Przecież to nie jest zwykła siateczka.
Mama Gratki ale to jest taki otulacz w formie duuuzej pieluszki. On ma 120x120. Wpisz sobie otulacz myslinowy motherhood.
W domu mam już bambusowy i on ma wkasbie wlasciwisci chroniące przed promieniowaniem słonecznym
Evelin ja polecam hubiword robilam tam między innymi wyprawkę a teraz domawialam trochę rzeczy
jeszcze w świat dziecka fajne rzeczy a w okularkach kupiłam sobie tylko koszule nocna i skarpetki malemu totalna porażka.
Trochę niżej właśnie polecalam tego sprzedawcę ![]()
Przypomnialyscir mi ze ja 2 lata temu ponad nawet tez u HubiWorld kompletowalam zamowienie hehe ![]()
Otulacze ja sobie bardzo cenie choc nie jako otulina tylko.pielucha do przykrycia
a bambus to w hit wg mnie na lato ![]()
A próbowałaś otulac? Bo jestem ciekawa czy uda mi się zrobić kokon na dziecku ![]()
Evelin moj maly od szpitala nienawidzil zawijania. Jak polozna go zawinela w rozek szpitalny tak za chwile patrze a tu juz rece na wierzchu i draka do momentu az go nie rozwiazalam i nie przykryłam po prostu kocykiem
w domu na start otulacza nie miałam ale probowalismy motac w kocyki bawelniane i niestety reakcja ta sama co w szpitalu dlatego odpuscilismy
ale na you tube chocby znajdziesz sposoby na otulanie roznymi wielkosciami i na pewno sie uda jesli malenstwo bedzie chciało ;)))
Evelin właśnie może się okazać, że bez otulenia maleństwo nie zaśnie, albo wręcz przeciwnie, będzie chciało mnie troche “wolności i swobody”. Za kilka miesięcy wrócimy tu bogatsze o nowe doświadczenia
obejrzałam je, ciekawe, przemyślę.