Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

U nas otualnie sie nie sprawdzilo, coreczka spala z rekoma w gorze i tylko tak jej było wygodnie :wink: w rozku tez nie chciala za bardzo bo nie mogla swobodnie kopac nóżkami, ale ja mam w domu nieposkromiony wulkan energii :slight_smile: odkopana spod wszystkich kocykow, kolderek byleby kopac nogami i moc je zlapac.

Mam dokładnie tak samo z córką.

Lina u nas dokładnie tak samo to wyglądało :slight_smile: Lepiej sprawdził się śpiworek :slight_smile: Zobaczymy, jak drugi maluch, jak będzie lubił owijanie, to wtedy pomyślimy nad otulaczem :slight_smile:

Mam też dwa śpiworki jeden troszke grubszy drugi cienki :wink:

Magros spiworek tez mam, dostalysmy od Mikołaja :smiley: no niestety pobudki w nocy co godzine jak juzi sie udalo ja w tym uspic takze spiworek lezy i tyle :stuck_out_tongue:

Też mam dwa śpiworki, ale oba cienkie. Myślę, że lepiej nam się sprawdzi niż otulacz.

Tylko na mały rozmiar mam te śpiworki więc pewnie dzuwcko szybko wyrośnie. Ale jak się sprawdza te małe to dopiero pomyślę o większych rozmiarach

Kupiłam chusteczki nawilżane wodą Waterwipes. Mam też drugą paczkę nasączanych rumiankiem i aloesem.

Z rumiankiem trzeba uważać bo u dzieci często powoduje reakcje alergiczne. Kolezanka miesiecznej coreczce oczy przemyla i strasznie spuchla malutka.

oczka i buźkę najlepiej przemyć wacikiem nasączonym przegotowaną wodą. Wybrałam te z rumiankiem i aloesem bo nie powinny właśnie podrażniać skóry. Jak przetestujemy to wspomnę jak Mała zareaguje.

Do twarzy zupełnie wystarczy wacik i ciepła woda.

Oczywiscie ze wystarczy. Ale dziecko mialo stan zapalny oczka i w Internecie pelno jest porad o przemywaniu rumiankiem.

Lina dokladnie mojemu synkowi ropialy oczka i polozna miala zebym przemywala oczka rumiankiem, sola fizjologiczna lub nawet wlansym mlekiem i wszystko bylo dobre według mnie i działało.

Lina też czytałam, że rumianek pomaga właśnie przy problemach z oczkami

rumiankiem, ale taką herbatką letnią? Nie wiem czy przemywałabym nasączanymi chusteczkami. Wydaje mi się mleko i sól fizjologiczna najlepsza.

Dziewczyny, bo rumianek generalnie pomaga na problemy z oczami, ale może też uczulac, wiec u niemowląt trzeba z nim uważać.

Mama Gratki, tak letnia herbatka

Chusteczki będę traktować jak pomoc w czasie wyjścia. W domu preferuje waciki nasączane wodą/rumiankiem.

Nie poleca się stosowanie rumianku u dzieci.

Moją córę rumianek nie uczulał, do przemywania pupy jak najbardziej. Oczu bym nie przemywała, zwłaszcza tymi herbatkami z supermarketu. Nie tylko z uwagi na uczulenie na sam rumianek, ale i drobne zanieczyszczenia itd.