A dla mnie najlepsze pampers premium care, próbowałam pieluchy dada jak dla mnie porażka ale dużo osób sobie chwali.
Jeżeli chodzi o chusteczki to znowu dada są super albo hipp
Lina te Hugies Pure z Rossmanna owszem są nasączone wodą ale niestety skład jak dla mnie nie do przyjęcia
Aneta nie spotkałam się by maluch nie tolerował wacików i przegotowanej wody. Wręcz przy problemach skórnych to jest najlepsze.
Tak wacik i woda najlepsze, ja przemywalam tez pupke “krochmalem” gdy coreczka mialam problem z pupka, na sprobowanie zalozylam jej inne pampersy niz dada fioletowe i po pol godzinie byla czerwona.
A waciki używacie jakieś konkretne czy po prostu te większe kwadratowe? I jaki macie patent na wodę. Zawsze przynosicie świeżą czy macie jakiś specjalny pojemnik ?
Evelin, ja stosuję płatki bawełniane dla niemowląt, taki prostokątne, np. Kindii, ale są też np. Dada w Biedronce czy Babydream (nie wiem tylko na ile są dobre i czy nie rozwarstwiają się). Jeśli chodzi o wodę to mam kupioną osobną miseczkę dla maluszka, jak jest potrzeba przebrania to nalewam do niej ciepłej wody i przemywam pupkę i przebieram maluszka. Tą miseczkę stosuję tylko do wody do przemywania dziecka.
Emmkao i agn_kaw bardzo dziękuję za porady. Oba sposoby są bardzo fajne. Myślę że przetestuję oba. Ja póki co mam tylko jedno opakowanie Kindii ale widzę że obie polecacie akurat te waciki więc zsniwue sobie większą ilość tym bardziej że dopiero kompletuje zamówienie z apteki internetowej
Też wrzuciłam teraz do koszyka 3 paczki kindi. Nie ma informacji na opakowaniu czy są kwadratowe.
Chusteczki wybrałam te:
Velvet Baby, chusteczki nawilżane Sensitive
Polecacie?
Używałyście gazików?
Pampersy Premium Care (białe) są bawełniane w środku i mają przydatny wskaźnik wilgotności. Mała ma 2 miesiące a potrafi spać w nocy ok. 6-7 godzin ma sucho i pupa nie jest podrażniona.
Chusteczki staramy się zastąpić wacikami bawełnianymi i wodą, na wyjście biorę chusteczki Waterwipes, Są w 99 % nasączone wodą i 1 % to ekstrakt z grejfruta. Jedyny minus to cena w promocji kosztują ponad 10 zł.
Właśnie miałam pisać o darmowej dostawie na gemini na pewno zrobię zamówienie
Jeśli też będziesz stosować wodę i płatki bawełniane do przemywania pupy przy zmianie pampersa to ogólnie tych płatków idzie bardzo dużo, także od razu zamów większą ilość, ew . dopiero jak zaczniesz je stosować i sprawdzi się u Ciebie ten sposób, na pewno jest dużo lepszy niż używanie za każdym razem nawilżanych chusteczek, zdrowszy i tańszy - wówczas to już każdą ilość można brać, nie przeterminują się, a sporo tego schodzi.
Mama_Gratki, i jaki gaziki pytasz? Ja np. używałam takich małych, chyba 5x5 jak ropiały oczka maluszkowi, ale to było na samym początku, zakrapiałam solą fizjologiczną i przecierałam oczka żeby je przemyć.
I oczywiście tak jak pisze agn_kaw przed założeniem pampersa pupka powinna być sucha, żeby nic złego tam się nie działo pod wpływem wilgoci, ale w zasadzie jeśli podczas przemywania wyciskasz dobrze płatki bawełniane to nie ma potrzeby jakiegoś większego suszenia, chwila wietrzenia pupki (też wskazana) wystarczy.
Ja używam Pampers
Te płatki Kindii w fajnej cenie są w apteka doz
a Mama_ zapomniałam odpisać gazików równiez używaliśmy bo w szpitalu zalecenia na wyjście nam dali przemywac oczka solą fizjologiczną, więc uzywaliśmy tych 5x5 jałowych z Medicomp, są bezpyłowe
Evelin w tej samej zamówiłam w Gemini mimo że u nas w jednej ze stacjonarnych drogerii sa tańsze ale trzebbay dojechac a to na drugim końcu miasta, w dodatku są tam roboty drogowe wiec z dojazdem ciężko no ale są sporo taniej za 3,98 więc pewnie następnym razem jak już nie bede miała zbiorczego w Gemini to podjedziemy tam po wagon
Bo faktycznie idzie tego zwłaszcza wpierwszych miesiącach baardzo duzo
A ja z tych co zawsze lubią mieć zapas bo jechanie na oparach mnie stresuje hehe
o tutaj jak coś dziewczyny są chyba w najlepszej cenie :
dzięki dziewczyny. Co do chusteczek, to wybrałam je właśnie na podstawie opisu sroki. Gaziki wrzuciłam już do koszyka, właśnie z Medicomp. Czym przemywacie buźkę w środku? I jak często?
My dopóki nie wychodzily ząbki przemywalismy wlasnie gazikami nasączonymi przegotowaną wodą raz dziennie. Najczęściej przed lub po kąpieli
U mnie tak samo jak pisze agn_kaw.
Agn dzięki za informacje. Na ezebrze też w sumie często robię zakupy to dobrze wiedzieć a trochę taniej jednak jest
Niedawno w Auchanie były po 4zł, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne.