Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżane to z czystym sercem mogę polecić Chusteczki WaterWipes. Są to chusteczki, które nasączane są czystą wodą. Chyba najbezpieczniejsze na rynku. Obecnie można je dostać w Rossmannie. Niestety jakoś super tanie to one nie są, ale myślę że warto :slight_smile:

Dlatego nie ma co sie wzorować na opiniach akurat jeżeli chodzi o pampersy bo co pupa to inaczej. My ekonomicznie podeszlismy do sprawy i zaczęliśmy od Dady, jakby nie podpasowaly to trudno i przeszlibysmy na inne drozsze. Na szczęście Dada premium sprawdza sie świetnie, bo po soft były czerwone plecy. Wiec dzieki temu oszczedzamy na pampersach ktorych idzie jednak sporo.

Evelin, również nasączone woda sa huggies pure te dostępne w rossmanie a o noebo tańsze.

To prawda, że trzeba i tak wypróbować pamersy i dobrać odpowienie do dziecka…
Te chusteczki są mega dobre, ale też drogie jak na samą wodę…

A ja nie rozumiem używania chusteczek nasączonych sama wodą. Nie lepiej nasączyć sobie po prostu te większe płatki kosmetyczne woda? Przecież te chusteczki są okropnie drogie.

Jeśli chodzi o nawilżane chusteczki to są dla mnie ostatecznością: czyli na wyjeździe. Zdrowiej do przemywania zastosować właśnie wacik nasączony przegotowaną ciepłą wodą.
Jeśli chodzi o chusteczki to podobają mi się z Hippa. Mówię o tych nasączonych olejkiem migdałowym i macadamia.

Alicjas ale poza domem ciężko szukać przegotowanej wody a dziecku pupę wytrzeć trzeba. Druga sprawa, że duże płatki do najtańszych też nie należą. Więc każdy używa tego czego mu wygodnie.

Zamarancza u nas dada też się nie sprawdziła zupełnie.
Chusteczki nasączone wodą są na pewno świetną opcją w podróży, na spacerze, ogólnie poza domem. W domu wiadomo można używać wacików i wody, aczkolwiek wszystko kwestia wygody.

Kwestia wygody na pewno. Ale dużo też zależy od dziecka co jego skóra będzie akceptowała, a co nie będzie tolerowane przez skórę malucha.

Aneta zawsze trzeba sie wsluchac w potrzebh naszego dziecka :slight_smile: dlatego kazda z nas dobiera pielegnacje indywidualnie :slight_smile:

Lina, każda dobiera indywidualnie, ale fajnie, że każda wspomina o tym czego akurat używa, co się sprawdziło a co. Dzięki temu przyszłe mamusie mają ułatwioną sytuację.

Chusteczki Hipp rzeczywiście są bardzo dobre i przy tym ładnie pachną. Też stosuję je wyjątkowo, na wyjazdach. W domu tylko czysta woda i płatki bawełniane.

Mama dlatego sporą część wyprawki konsultowalam z dziewczynami na forum :wink:

Zawsze trzeba też czytać skład co dany produkt zawiera. Nie zawsze cena idzie w parze z jakością.

Pieknym przykladem wysokiej ceny i syfiastych skladow jest johnsons.

Z firmą bambino też jest podobnie.

co do jakości przypomniał mi się blog sroka_o. Gdzieś już w jakimś wątku się przewinął, ale może którejś z was się przyda.

To prawda ten blog to świetna sprawa przy wyborze pielęgnacji dla maluszka :slight_smile:

Od początku używam chusteczek nawilżonych firmy nivea soft and cream. Jeżeli chodzi o pieluszki to na początku używałam pampersów ale zmieniłam po miesiącu na pieluszki dada fioletowe. Moim zdaniem pieluszki pampers po nie wielkim namoczeniu śmierdzą i robią się bardziej ciężkie. Dada są bardziej twardsze i nie czuc zapachu.

Mi w ogóle pampersy z pampers wydają się takie szmaciane. U mnie brat miał uczulenie na orginalne pampersy.