Dada z biedronki razem z chusteczkami ![]()
monia ale nie rozumiem ? Nie polecasz firmy DADA ? ![]()
monia 1993 tak mowie o dadzie dla mnie mało przepuszczaja powietrze. w porównaniu z innymi maja duzo ceraty… tak jak kiedys w pierwszych pampersach
Aa , juz teraz rozumiem .
Nam osobiscie odpowiadają , ale to nie znaczy , ze wszyscy musza byc tego samego zdania ![]()
rossmannowych nigdy nie miałam …sa tansze od dada ?
Właściwie chyba wychodzą taniej szczególnie jesli ma się kartę Rossnę- do wyrobienia na miejscu, wtedy ma sie zniżki na wsystkie produkty dziecięce. polecam
Ja raczej jestem przekonana do pampersów zarówno chusteczki jak i pieluszki kupowałam pampersa ale teraz z dwójką zobaczymy jak to będzie finansowo , może spróbujemy poszukać jakiś tańszych bo wiadomo że na początku to idą tego niesamowicie duże ilości.
Nam te pampki z biedronki też nie przypadły do gustu, podobnie jak Sophie2012 uważam, że słabo przepuszczają powietrze. Świetnie sprawdziły się u nas pieluszki z Tesco, obecnie pod marką Love Baby, czy jakoś tak. Dobre też były pieluszki z Lidla.
Nam już na szczęście nie potrzebne w ciągu dnia, zakładam tylko na noc, a i tak są suche:)
dziś kupiłam pieluszki z Rossmana i ich nie poleca, niby się polepszyły od tej paczki co kupiłam dla córeczki jak była malutka, ale nie warto są takie sztuczne z z Tesco są naprawdę super
u nas dada pampersy super sie sprawdzaja
ale widze ze kazdy ma swoj typ;) a chusteczki fitti sa dla nas rewelacyjne i tesco pure love ![]()
a np pampersow firmy pampers bym nie polecala po naszych doswiadczeniach bo mala zaraz po nich miala odparzona pupe i krostki . Kazde dziecko inne wymagania pieluszkowe ![]()
Trzeba obserwować reakcję skóry dziecka na dany produkt. Dla mnie liczy się jeszcze elastycznośC pieluchy żeby nie uciskała dziecka przy ruszaniu się. Dlatego dla niemowlaka używam pamers premium z siateczką są idealne, a dla.starszego activ baby. A co do chusteczek to wyczytałam gdzieś że te popularne drogie firmy typu nivea czy pampers bardzo często uczulają i podobno im tańsze chusteczki tym łagodniejsze bo mają mniej składników i skóra łatwiej je akceptuje. Wybierając chusteczki warto kierować się zasadą: im mniej w składzie produktowt ym lepiej. Ja stosuję tanie firmy Linteo i obie córki akceptują.
no widzicie kolejny temat ktory nie zna konca…jedynym sposobem na znalezienie odpowiednich pieluszek dla naszych dzieci jest po prostu kupienie i przetestowanie ( wiem ze mozna kase w bloto wyrzucic ) ale inaczej sie nie przekonacie …bo zobaczcie po tej rozmowie sa Waszej dzidzi podpasuja ![]()
Ja slyszalam bardzo duzo dobrych opinii o pieluszkach DADA,natomiast jesli chodzi o Pampers to wrecz odwrotnie. Mam tez przyklad na mojej siostrze,ktora dla synusia uzywala i jednych i drugich,maly przesypia cala noc i jak rano wstaje to w pieluszce sa naprawde kilogramy. Niestety jak uzywali Pampersa to kazdego dnia rano maly budzil sie mokry,caly przelany az do materacyka. Siostra wyprobowala DADA i od tamtej pory maly nie wstal rano ani razu z przelana pielucha ![]()
a ja tak jak już pisałam używałam dady do rozmiaru 3 i przestałam bo strasznie nam przeciekały, zaczęliśmy więc stosować pampersy także na co dzień (wcześniej były na wyjścia itp.) i jesteśmy zadowoleni - nic nie przemaka itp. Ale każde dziecko jest inne, może reagować uczuleniem na co innego. Wystarczy że jeden składnik danych pieluszek i uczulenie gotowe. Przykład, który opowiadał mi kuzyn - on przy swojej córeczce używał Pampersów tych białych i były dla nich ok a jak raz użyli tych niebieskich active baby to mała dostała odparzeń i uczulenia. Wystarczył jeden składnik w składzie inny niż w tych 1-szych i gotowe. Więc tyle ile pieluszek i firm je produkujących, tyle opinii i każdemu co innego może odpowiadać lub nie.
Klaudia mi sie troszkę wydaje ze to tez zalezy jak sie zapnie pieluszkę …albo jak duzo bobasek sie kreci w nocy .
jesli sie kreci to pieluszka ma prawo sie podwinac albo odkleic i wtedy efektem tego jest mokre ubranko …czasami na szybko ubieramy i mozemy nie zauwazyc ze jest cos podwiniete , zle dolejone i rowniez dziecko moze obudzic sie mokre …oczywiscie nie mowie ze tak jest na 100% …Mi sie po prostu tak wydaje…bo mamy raz pampersy raz DADA i jak maly zabkuje i spi niespokojnie, kreci sie i rzuca po calym lozeczku to potrafi i dada zmoczyc i pampersa…budzi sie z pieluszka niemalze sucha a body mokre …no nie wiem …mi sie tak wydaje ![]()
Pampersa używałyśmy od początku jednak zielonych pomarańczowe miałam raz i niestety w okresie raczkowania się nie sprawdziły i przez brak bocznych gumek jak by blokowały komfort pokonywania przeszkód premium Care u nas w okresie noworodkowym uczulały wiec zostałyśmy przy zielonych, wszelkie inne pieluszki powodowały odparzenia, jednak w okresie kiedy mała zaczeła stawiać pierwsze kroki byłą już starsza a jej skóra nie reagowała aż tak uczuleniem czy podraznieniem pozwoliłam sobie na sprawdzenie kilku firm i faktycznie pieluszki dada sa dobre a nawet wygrały walkę z pampersami kiedy to mała w nocy siusiała wiecej i niestety przez pampersa wypływało większosć górą, mała wstając rano miała cały brzuszek mokry, czego nie było w dada, czyli popieram to co napisała Klaudia
Jeżeli chodzi o pampersy to obecnie używamy pampers sleep&play, u nas sprawdziły się dużo lepiej niż dady, które często trzeba było zmieniać, albo syn po prostu się przesikał, tak jakby bokiem wyleciało, poza tym wydają mi się grube i mało przepuszczają powietrza.
Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające, przeszliśmy przez cały szereg: dady i pampersy były strasznie mokre i po nich musiałam dodatkowo zwykła chusteczką na sucho ścierać pupę. Bobini i Johnsons są dobre, jednak dla nas najlepsze są Bambino, ładny zapach i są w sam raz nasączone.
Jestem zwolenniczką pieluch wielorazowych ale są również w sprzedaży ekologiczne jednorazówki np. firmy MUUMI, mają też chusteczki.
My kupujemy pampersy DADA i na tym etapie (a mały ma dopiero miesiąc) jestem z nich zadowolona. Raz tylko troszkę zmoczył ubranko, ale pewnie to moja wina, bo pewnie źle go założyła i się zsunął. Ostatnio dostaliśmy paczuszkę Pampersów i też z nich korzystam. Podoba mi się w nich to, że jak mały się zsiusia to ten żółty paseczek barwi się na zielono. Wtedy bez otwierania pampersa widać, że jest już mokro, ale z racji, że DADA taniej wychodzi a idzie tego mnóstwo to aktualnie zostajemy przy nich. Zobaczymy czy też będą dobre jak mały zacznie się bardziej wiercić, bo teraz w nocy prawie wcale się nie wierci.