Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

No to moja córka ma 10 miesięcy i zakładam jej 4. Z tym,że kupujemy ostatnio już tylko Dadda i one wypadają na większe.
Podziękowałam pieluszką Pampers,Happy i tym z Lidla.
Dadda małej nie odparza,nic nie przecieka i super cena.

Mały urodził się 3800 obecnie ma ponad 8 kg, więc używamy 4, bo 3 już były serio małe…
Używamy zielonych Pampers i nie narzekam. Nigdy nie odparzyły, nie przeciekły i są świetne dla nas ;]
Dada mam wrażenie, że jest mniejsza w stosunku do Pampers. Jak kupiłam 2 pampers i dada, to dada była mniejsza. Zawsze kupuję przez neta zapas na miesiąc i wychodzi dużo taniej ;]

No tak, to też duzo zależy ile maluszek ważył po porodzie, Zamarańcza Twój prawie 4 a jeden z moich malców 2350, praktycznie o połowe mniej :slight_smile:

Moja ma 5 miesiecy i tez nosi juz 4 od poltorej miesiaca gdzies. 3 byly za male i ciagle kupka przeciekala. Teraz jest ok. A nosimy zielone Pampersa:) jestem z nich zadowolona. Mala zero odparzen.

U nas Babydram przeciekaly. Najlepsze jednak pampers zielone dla nas. Słyszę dobre opinie na temat Daddy, moze szwagierka zle zapina, musze jej podpowiedzieć niech zwroci na to uwage.

Babydream dla mnie są za grube.

Tak czytam i sobie myśle że ja to głupia jestem… Mój synek właśnie z 0 przeszedł na 1 i taka byłam zadowolona, a tu większość mam pewnie nigdy takich małych pieluszek nie kupowało

No ja od razu 1 kupiłam i po urodzeniu mały już 1 ubierał ;]

Ja tez od razu 1 bo maly wazyl 3,5 kg :slight_smile: a ze szybko na masie przybieral to 0 na pewno byly za male :smiley: teraz skonczyl dzis 3 miesiace no i 3 sa jak narazie ok :slight_smile: i coraz bardziej lubie te lidlowskie:)

Ja dostałam w szpitalu na wyprawkę Pampersy Premium Care i jak dla mnie są suuuper ale też cena jest rewelacja:) A jak na razie czeka na nas zapasik Dady 1, przy córce używałam i były ok.
Chusteczek nie używam bo pierwsza córka miła odparzenia i teraz już dmucham na zimne… wole wodę z wacikami.

Zezowata ja miała 2 małych bąbli córka 2 lata temu 2,260 a syn luty rodzynek 2,200 więc u mnie 0 się przydały i to w dużych ilościach

Ja mialam jedna mala paczke pampersow 0 bo grozil porod przedwczesny wiec myslalam ze sie przyda a ktore nie zuzylam bo mala urodzila sie 3150g w 36 tyg i byly za male.

Moja córka urodziła sie z waga 2850g i zaczęliśmy od pampersow 1.

My używamy pampersów Dada (fioletowe) bardzo dobre. Jestem zadowolona nie uczulaja i dobrze wchlaniaja. Natomiast husteczki dla mnie najlepsze sa z hippa ladnie pachna i sa miłe w dotyku a nie szorstkie, dzięki czemu nie podrazniają pupy…

A mi ostatnio Szwagierka powiedziala ze wyczytala iz najlepsze o najbezpieczniejszym składzie są chusteczki Babydream różowe z Rossmanna. W ogole podobno cała seria kosmetyków dla dzieci Babydream sa jednymi z lepszych jeżeli chodzi i bezpieczny skład. Mam zamiar zaglebic sie w ten temat;)

Ostatnio przeszłam na zielone pampersy i jestem zadowolona, minusem jest tylko ich zapach. Przy zrobieniu kupki robi on się nieprzyjemny. Szkoda że premium zrobili z tą siateczka, zmiana nie wyszła im na dobre. Co do chusteczek to używam tylko na wyjazdy, aktualnie mam Babydream i są ok, korzystałam też z hipp bo miałam próbkę i są naprawdę fajne.

Chusteczki Babydream jak dla mnie sa za suche. Nie lubię nimi wycierać pupy, bo mam wrażenie jak bym zwykłą chsteczką wycierała. Pampersy są bardzo grube jak dla mnie. Miałam krem przeciw odparzeniom i był okej.

Zamarancza, chusteczki Babydream nie wszystkie są suche, kiedyś też kupiłam i były suche innym razem kupiłam i były ok.
Teraz mam chusteczki Tami są fajne.

Ja raz kupiłam je dla opakowania na chusteczki, bo jest tanie. I były okropne. Zraziłam się do nich i więcej nie kupiłam.

My używamy pampersów Premium cere i tych zielonych na zmane jak akurat się weźmie, a chusteczek nie używamy jeszcze wcale. Moim zdaniem im mniej chemii tym lepiej :wink: No chyba że poza domem bo nie ma wyjścia.