Kikacu co do białych chusteczek to się z Tobą zgodzę i też mam takie wrażenie, zawsze kupowałam w promocji i na zapas ale jakość nie taka jak była, my tez zużywamy 2-3 paczki na miesiąc , myje Jasia pod kranem jak jest taka konieczność. Co do chusteczek z netto to za 80szt w opakowaniu koszt to 4,80 za opakowanie. Tesco Loves Baby chusteczki koszt ok5,5 bawełniane sa tez całkiem niezłe.
A ja słyszałam , że ogólnie jak pampers ma fajna promocje to jakosc jest gorsza…ale czy tak jest ?
My mamy 5 paczek chusteczek ale ja używam prawie do wszystkiego pielegnacja pupy , wycieranie buzi , jak ma katar to płucze w ciepłej wodzie i nosek wycieram , wycieranie raczek czesto …podkradam i wycieram kurze …jakies zakamarki , kacpra zabawki … ale 22 paczki ? To chyba dla całego żłobka tyle ![]()
Pampers najdroższy ale zdecydowanie najlepszy, i tak naprawdę najbardziej chłonny, wiec myślę że na jedną pieluszkę pampersa przypadają co najmniej dwie innych firm, w rezultacie okazuje się że cena jest taka sama ![]()
Zgodzę się ze pieluszki pampers są najlepsze bynajmniej w okresie noworodkowym, jednak zielone, premium Care czyli te białe u nas się nie sprawdziły i mała miała uczulenie na te pieluszki,
Pieluszki pampers faktycznie sa bardzo chłonne i jedna zastępuje 2 innej firmy jeśli doliczyć do tego krem na odparzenia, to faktycznie lepiej przystać na pampersie;)
Minus dla tych pieluszek jest taki, ze jeśli chcemy dziecko odpieluszkować, wówczas warto zmienić pieluszki na te tańsze, Pieluszki pampers wchłaniają tak mocz, ze dziecko nie czuje że ma mokro ![]()
Promocja a pampersów a jakość:
Od kiedy zaczeliśmy kupować pieluszki pampers zawsze polowałam na promocje, nigdy nie natrafiłam na jakieś gorsze, źle wyprofilowane czy zgrzane, wiec trochę to mnie zdziwiło, ze mogło tak być, pisze tutaj o zielonych, bo pomarańczowe jak dla mnie nie sprawdziły się
22 paczki miesiecznie- zastanawiam sie ile paczek używałam ja kiedy mała sie urodziła i przychodzi mi do głowy ze w poczatkowych tygodniach schodziło ok 1 paczka na 2 dni czyli wychodzi 15 paczek to też nie mało;) chusteczek używałam tylko do pupy i rączek, nigdy nie myłam tymi chusteczkami buziaka, gdyż uważałam ze od tego jest czysta woda
moze dlatego zę mała miała często wysypki wolałam tak pielęgnować buzię
Różnie chusteczki są pakowane jedne po 72 inne po 54szt wiec ciekawe jakiś ta kobieta używała, druga opcja to niektóre mamy nie myją dziecka od pierwszych dni i może tutaj służyły do tego chusteczki… kto wie…
ja pampersy tylko na promocjach kupuję active baby zielone i powiem szczerze różnicy nie widzę, jedynie o zakupionych w lidlu mogę powiedzieć, że jak synek nasiusia to strasznie śmierdzą jakby zrobił kupę = czuć jakby “chemią”. ale te z rossmanna czy tesco zawsze pachną i przed i po użyciu
Anita mi chodzi o jakos chusteczek pampersa …jesli chodzi o pieluszki to zawsze byly ok …tak jak napisałaś poza pomaranczowymi ![]()
Sylwia a te z rossmanna jakie są ? I jak cenowo wygladaja ? Bo na swieta u brata byłam i On swojej 1,5 msc corce wlasnie tam kupuje …
Jeśli chodzi o chusteczki z rossmana to używałam ich czasem i nie były złe, jednak ja wolę bardziej nawilżone, ostatnio używamy biedronkowych Fitti za 3 szt 9,99 przyjemnie pachną i sa ok
My używamy tylko zielonych pampersów activ baby, wcześniej przez pierwsze 3 miesiące białe i zielone. Pampersy w promocji są faktycznie jakby gorszej jakości- czuć wilgoć na dłoni. Na ogół pisze na nich Pampers baby dry (na tych białych opakowaniach wewnątrz).
Na noc używam i polecam Pampersy activ baby +, czyli np. rozmiar 4+, bo mają chłonniejszy wkład i są przeznaczone dla dzieci, które piją mleczko, lub inne piciu w nocy ![]()
Chusteczki kupuje z różnych firm, ale staram się by w składzie nie było Peg-ów, parabenow i innego badziewia
Lubię wszystkie z napisem sensitive, bo mają prawie niewyczuwalny zapach a to mi najbardziej odpowiada.
Oczywiście jak natknę się na dobrą promocję to nie pogardzę również pachnącymi ![]()
Moniko jeśli chodzi Ci o pampersy z Rossmanna to dla mnie są ok a w promocji opłaca się je kupić (duże paczki a cena za szt w zależności od rozmiaru) – obecnie są w promocji za 45 zł bez kilku gr + chusteczki Pampers Sensitive za 1zł z kartą Rosnę). Jeśli chodzi Ci natomiast typowo o pieluszki Rossmann baby dream to paczka którą kupiła mi mama była ok, potem kupiłam sama niby taką samą a okazała się jednak inna i już nie byłam z nich zadowolona, gdyż miały brzydki zapach jeszcze przed założeniem i były źle profilowane na nóżki w kroku.
chusteczki z rossmanna są ok oprócz tych żółtych. Co do pieluch babydream ech moja siostra sobie chwali, a u nas dupka była odparzona po nich, nawet nie wiem czemu ale tak samo jak po dada (mowa o Filipie) A Tesco loves baby zielone sprawdzają się nam super i polecam. Chusteczki z promocji te białe pampers mnie strasznie zawiodły ostatnio, bo się dra i sa suche. Teraz mam zamiar wypróbować zielone z promocji. Ale póki co testuje chusteczki z nivea (te z zestawów wygranych) podoba mi się, że wychodzą w opakowania pojedynczo i łatwo, do tego przyjemnie bardzo pachną i się nie drą. Przy wycieraniu łapek dzieciaków mam pewność wreszcie, że której z nich mi ich nie podrze i nie zje.
A miałyście chusteczki z CLEANIC Kindii ? Ostatnio często je widziałam w promocji. Sama zakupiłam 3 paczki za niecałe 10 zł w rossmannie. Szczerze mówiąc nieco podobne do tescowych gaga. Ale mi osobiście się nawet bardziej spodobały ![]()

Moje drogie. Co do chusteczek nawilżanych to może was zasmucę, ale większość znanych firm które je produkuję, powinno się wstydzić, za ilość chemii jakiej w nie pakują. Od razu zaznaczę, nie jestem jakąś eko osobą itp, po prostu jako położna i matka, przy ogromie firm i produktów przez nie oferowanych zaczęłam się intensywniej zastanawiać czym one wszystkie różnią się między sobą.
Zaczęłam patrzeć na składy, dociekać czym jest to, czym tamto, nawet sobie nie wyobrażałam, że można pakować tyle naprawdę szkodliwej chemii do kosmetyków przeznaczonych dla najmłodszych. W wielu tych najbardziej znanych firm w składzie są nawet pochodne formaldechydów. Ja rozumiem, nie dajmy się zwariować, ale znowu dochodzę do wniosku, po co pakować coś co jest zbędne…
Jeśli chodzi o same chusteczki pampersa to po prostu mega szajs! Patrząc na skład pierwszych lepszych chusteczek tej firmy widzę same konserwanty i zbędne sylikony. Za tą cenę kupujemy dwie paczki innych, lepszych składowo chusteczek.
Jeżeli ten temat was zainteresuję, chętnie napisze więcej, albo przekieruję na świetne źródło wiedzy w tym zakresie.
Kobitki zainteresujcie się tym, bo wypływają z tego same korzyści. Zaoszczędzicie pieniądze, nerwy jak i wprowadzanie zbędnej chemii w swoim życiu i życiu waszych bobasów.
Opakowania pieluch różnych firm są faktycznie pakowane po różnej ilości sztuk.
Firmowe Pampersy są rzeczywiście najdroższe ale często w marketach można upolować promocje.
My uzywamy tylko oryginalnych pampersów : sleep and play w takim pomarańczowym opakowaniu,lub tych w białym bo oba sąz rumiankiem i ładnie pachną.
Kupiliśmy raz na próbę opakowanie dada - są najtańsze chyba- ale jestem z nich bardzo niezadowolona bo wystarczy że mała troszeczkę nasika i ma mokrą pupcię i trzeba od razu zmieniać bowierci sięi płacze. także jedno opakowanie pampersów to dwa opakowania pieluch dada - na jedno wychodzi.ale dada to tylko tania imitacja pampersa.
te chusteczki z biedronki wcale aż tak tanią nie wychodzą ja zawsze kupuje chusteczki w wieko paku z huggiesa i wychodzi mi wtedy nie całe 4 zł za sztukę
Tych też nie używam bo ich skład tak samo marny jak pampersa. Mówię o innych tańszych chusteczkach m.innymi np. Huggiesa Natural and Pure albo takich ze sklepu Netto.
Do oceny chusteczek to by nam sie chemik praktykujacy przydal. Najlepiej i najtaniej wychodzi woda.
Pieluszki to odrazu zaznaczam ze warto przeliczać na sztuki, bo zazwyczaj jest zamieszanie z tymi ilosciami w różnych firm pieluchy pakowane w różnej ilości wystarczy cene podzielić na sztuki i mamy wynik
Pamietam jak kupowaliśmy pampersy na promocji gdzie wychodziły dużo taniej niż najtańsze pieluszki, zastanawiam się do dziś czy to nie była pomyłka sklepu.
Co do Dada i pampersów, na poczatku były pampersy potem od czasu do czasu dada i wówczas również mieliśmy problemy z pupą odparzenia, jednak skóra się przyzwyczaiła i potem używaliśmy również dady, mała była starsza i w okresie odpieluszkowania, wówczas te pieluchy się sprawdziły, bo mała czuła mokro.
Co do chusteczek, biedronkowe za 3 sztuki płaciłam juz któryś raz 9,99zł
Co do Cleanica używaliśmy ich początkowo, jednak brak promocji wzrost ceny skusił mnie do poszukania innych i nie żałuje jest sporo tańszych chusteczek równie dobrych
któraś dziewczyna już wrzucała gdzieś kiedyś link do bloga mamy, która jest chemiczką z wykształcenia i która analizowała skład chusteczek i pampersów różnych itp
Sylwia gdzieś to było tylko trzeba przekopać forum ale postaram się poszukać jutro bo dziś już padam
Silje jak zawsze czujna kochana jesteś:)