Olga owszem w pieluszce częściej niż 3 h jest nasiusiane:) i nie zostawiam jej w tym. Gdy podniosę ją trzymiąc za pupe to poznaje, że już coś jest. Kupkę robi raz na dzień/ raz na dwa dni, ale siusiu to co chwilę. Raz więcej …raz mniej
Jedynie w nocy ma dłużej pieluszkę bo śpi. I chociaż nieraz prześpi 8 godzin to w pieluszce czasem niewiele jest ![]()
Kikacu w biedrze sa, takie niebieskie, pakowane po 3x72 sztuki.
Aaaa juz wiem, a powiedz mi one są wilgotne mocno czy średnio, czy bardziej suche. Ostatnio robię eksperymenty chciałam kupić jakieś tańsze, ale trafiam na chusteczki bardziej suche niż pampers i ciężko jest mi wycierać pupę, bo równie dobrze zwykłym papierem bym mogła to robić.
Kikacu a kupowałaś w rossmanie takie niebieski koszt ok 3,7 za 80 szt. Ja raz je dostałam od kogoś i były dość wilgotne:)
Kikacu sa w sam raz, przynajmniej dla mnie
ani mokre, ani suche. Nie mam porownania do chusteczek Pampers, bo nie stosowalam ich nigdy
Fitti sa w sumie takie same jak Dada jesli o nawilzenie chodzi. Tylko taki 3pak kosztuje 10 zl bez grosza.
Mraczek chodzi Ci o babydream? jeśli o te to tak i się sprawdzają nawet tylko trochę daleko mam rossmanna teraz nawet są w promocji i chcę sobie je kupić tylko jak na złość mąż chory i ja uwiązana z dziećmi, a z nimi przez pół miasta po chusteczki gnać jakoś się obawiam, że nie dojedziemy tam.
Te babydream nie byłam zadowolona ,ale to wiadomo - każdej co innego odpowiada
Bardziej z tych tańszych wolę biedronkowe dady (bratanek używał) ,albo te tescowe gagi ,o których wspomniałam ![]()
Ja też byłam zadowolona z Gagi, dada używałam do rączek. Nie wiem najbardziej mi nie podeszły pomarańczowe pampers (były ok ale pierwsza paczka, a później już za mokre i pupa była śliska aż, a drugie to babydream żółte suche ale oleiste
My też ograniczamy chusteczki w domu, a wybieramy umycie pupy pod prysznicem. Jak dla mnie jest to duże ułatwienie.
Małgonia ułatwienie ale i na pewno lepsze jest mycie pupy wodą z mydłem nizeli wycieranie chusteczkami;)
Mu sie przekonaliśmy do biedronkowych i teraz je ciagle kupujemy, wcześniej jak mieliśmy Carrefoura bliżej to kupowaliśmy tam, bo też mają dobre, a najgorsze które mieliśmy to uważam Huggiesa niczym papierowe
Jeśli ktoś szuka tanich pieluch i w miarę dobrych jakościowo, ostatnio odkryłam: Babydream Premium Dry i mogę je polecić z czystym sumieniem. Dołączam zdjęcie. Pielucha jest super cienka i chłonna. Nie mogłam uwierzyć po kilku próbach, bo nie spodziewałam sie takiej jakości. Normalnie używam Pampers Premium 4, chociaż moje dziecko ma 7 kg. Jednak potrzebuję też pieluchy “gorsze” na chwilowe użycie i w ten sposób próbowałam różne np. Dada, babydream. Czasem zdarza się, że dziecko zostaje dłużej w takiej pieluszce.
Dadę używaliśmy nawet przez dłuższy czas i chyba z 4 opakowania zużyliśmy, aż do czasu kiedy mała w niej zasnęła i została na noc. Rano zapach pieluchy był tak ciężki do zniesienia dla mojego żołądka, że całe szczęście dla mnie, że kosz miałam w pobliżu łózeczka (reszty możecie się domyślić). Potem spóróbowaliśmy Babydream: twardy materiał zostawiał odciski na skórze dziecka, gruba i niewygodna pielucha nie jest dobrze chłonna.
Używamy też Pampers Active Baby - są w porządku, na podobnym poziomie z Babydream Premium Dry, a droższe i troszkę grubsze. Poza tym mają zbyt intesywny zapach, który nie wszystkim przeszkadza, ale mnie tak.
Babydream Premium Dry 4, 7-15 kg, 35 szt. 21 zł (w Rossmann), cena jednej pieluchy: 60 gr.
Babydream Premium Dry 3, 4-9 kg, 38 szt. 21 zł, cena jednej: 55 gr.

Beartice my też używamy też Pampers Active Baby - i są w porządku, ale one nie maja żadnego zapachu to te Pomarańczowe pachną zielone na pewno nie:) Jak kupie w promocji to 3 wychodziła 47 gr a 4 po 54 gr więc cena bardzo dobra i mamy chyba 3 miesięczny zapas jak na razie. Wcześniej używałam tych białych pampersów sa troszkę delikatniejsze ale sporo droższe.
My nie uzywamy pampersow, jak dla mnie cena za wysoka. Uzywamy dady w nocy (super chlonna, prodeucentem dady jest pamers wiec dla mnie jakosc za niska cene jest super), w dzien stosujemy babydream te rossmana, moze sa mniej chlonne ale w dzien i tak zmeiniam malej pieluche po kazdym siku, wiec nam odpowiadaja, a sa fajne bo sa takie bardziej papierowe i mniej maja sztucznych subsrtancji, wystarczy powachac pampersa i babydream, te pierwsze achna plastkiem a te drugie niczym. ja polecam babydream i Dadę.
A chusteczki nawilzane to stosujemy roznie: Huggies sa fajne, malo uczulaja ale dla niektorycgh sa malo nasaczone i zbyt sztywne. Fajna sa chusteczki dada lub Fitty z biedronki.
Fajne sa tez chusteczki z netto, jesli ktyos ma taki sklep w poblizu to polecam, badania labolatoryjen wykazala zer wlasnie te chusteczki z netto ( w niskiej cenie) maja najmniej sustancji szkoldiwych, parabenow i innych szkodliwych dla dzieci. czasem uzywalam pampersa chusteczek albo nivea, byly fajnie nasaczone ale co z tego jak testy wykazaly ze maja najwieceej substanji szkoldiwcych dla dzieci
a tu dodaje linki do recenzji chusteczek nawilzanych z porownaniem ich skladu. Okazuje sie ze drozej nie znaczy lepiej, te drozsze chusteczki maja w skaldzie parabeny i szkodliwe substancje wiec zastnowicei sie drigie mamy czy w tym przypadku warto kupowac drogie anane marki…
http://oszczedzanie-pieniedzy.pl/chusteczki-nawilzane-co-wybrac/
niestetyy nie moge znlazezc na necie porownanie chusteczek, ktore kiedys znalalazlam, te porownnaie zrobila jakoas pracownica laboratorium , porownala sklad znajac sie dokladnie na tych substanajcahc, i tam tez wyszlo ze drozej nie znaczy lepiej.
pamietam ze dobrze wypadly tam Huggiesy, chusteczki z netto, chusteczki z lidla i babydream sensitive
reszta zawierala takie schity ze strach kupowac…szkoda ze nie moge znalezc tego linka
Ja te białe pampers sensitive też używałam na początku
Teraz również te zielone activ baby bo są dla mnie najlepsze
A co do chusteczek, o których wspominach gwiazdka to akurat ja nie lubię huggiesów i dużo słyszę o nich negatywnych opinii dookoła ,więc nie wiem czy takie dobre jeśli chodzi o skład ,bo skoro tak często powodują podrażnienia itd to chyba nie takie naturalne. No wiadomo - każdemu dziecku służy co innego…Dla mnie najlepszy jest pampers ,ale faktycznie jest drogi w porównaniu z różnymi innymi chusteczkami i pieluszkami. Choć jak nadarzy się promocja to ceny są porównywalne do zwykłych tescowych czy też rossmanowskich ![]()
Gwiazdka kim jest ten ktoś kto pisał te recenzje? 22 paczki chusteczek miesięcznie??!! To jest prawie paczka na dzień, no chyba, że ma 5 dzieci. Ja przy młodej na miesiąc zużywałam max 4 paczki po 72 sztuki. I to wtedy jak wycierałam nimi tyłek i buzię po jedzeniu.
Kiedy ja używałam chusteczek dla małej, również do podcierania pupy, przemywania rączek czy buzi, to też nas wychodziło po 4-5 paczek na miesiąc, nie więcej.
Według mnie to jakiś błąd chyba tam jest.
ja uzywam dada pampersow i jestem bardzo zadowolona ;)))
To ja wyjdę na oszczędną bo u nas może 3 paczki na miesiąc idą chusteczek, aczkolwiek nigdy nie żałuję i używam tyle ile trzeba. Ostatnio najlepiej mi się Gaga z tesco sprawdzały (chusteczki nawilżane). Coraz gorsze są białe pampers sensitive - przy wyciąganiu się drą:/ do tego schną, to znaczy ja po otwarciu paczki zawsze trzymam w pudełku po chusteczkach i zaklejam ten otwór na chusteczki, ale mimo to schną. Dziś porównałabym je do tych ściereczek do komputera, takie suche i szorstkie się zrobiły.
A gaga nawet nie zaklejona paczka nie wysycha, są zupełnie gładkie, nie mają żadnych wzorków i są najwyraźniej inaczej składane do paczki bo nie drą się przy wyciąganiu i nie wyciągam nagle 10, bo się ładnie oddzielają od siebie.
Co do pieluszek u nas bez zarzutów nadal Tesco Loves Baby zielone (te co są na promocji 2 op za 50 zł). Dziś nawet młody miał na sobie na noc tą pieluchę i nie przemiękła (założyłam o 20 a wstał i dopiero wtedy mu zmieniłam o godz 9 rano) i żadnych zaczerwienień, czy odparzeń nic. A niestety dada i babdream wywołały u młodego odparzenia.
Z racji, że łatwiej mi kupić jednej firmy pieluchy niż latać i jednemu kupowac takie pieluchy, a drugiemu dziecku takie, oboje używają tesco. Gabi i tak używa jedynie dla bezpieczeństwa na noc.Bo ostatnio idzie nam coraz lepiej z nauką.
Ja obecnie mam 2 paczki na miesiąc, przy obecnym korzystaniu.