Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Olga owszem w pieluszce częściej niż 3 h jest nasiusiane:) i nie zostawiam jej w tym. Gdy podniosę ją trzymiąc za pupe to poznaje, że już coś jest. Kupkę robi raz na dzień/ raz na dwa dni, ale siusiu to co chwilę. Raz więcej …raz mniej :slight_smile: Jedynie w nocy ma dłużej pieluszkę bo śpi. I chociaż nieraz prześpi 8 godzin to w pieluszce czasem niewiele jest :slight_smile:

Kikacu w biedrze sa, takie niebieskie, pakowane po 3x72 sztuki.

Aaaa juz wiem, a powiedz mi one są wilgotne mocno czy średnio, czy bardziej suche. Ostatnio robię eksperymenty chciałam kupić jakieś tańsze, ale trafiam na chusteczki bardziej suche niż pampers i ciężko jest mi wycierać pupę, bo równie dobrze zwykłym papierem bym mogła to robić.

Kikacu a kupowałaś w rossmanie takie niebieski koszt ok 3,7 za 80 szt. Ja raz je dostałam od kogoś i były dość wilgotne:)

Kikacu sa w sam raz, przynajmniej dla mnie :slight_smile: ani mokre, ani suche. Nie mam porownania do chusteczek Pampers, bo nie stosowalam ich nigdy :slight_smile: Fitti sa w sumie takie same jak Dada jesli o nawilzenie chodzi. Tylko taki 3pak kosztuje 10 zl bez grosza.

Mraczek chodzi Ci o babydream? jeśli o te to tak i się sprawdzają nawet tylko trochę daleko mam rossmanna teraz nawet są w promocji i chcę sobie je kupić tylko jak na złość mąż chory i ja uwiązana z dziećmi, a z nimi przez pół miasta po chusteczki gnać jakoś się obawiam, że nie dojedziemy tam.

Te babydream nie byłam zadowolona ,ale to wiadomo - każdej co innego odpowiada :wink: Bardziej z tych tańszych wolę biedronkowe dady (bratanek używał) ,albo te tescowe gagi ,o których wspomniałam :wink:

Ja też byłam zadowolona z Gagi, dada używałam do rączek. Nie wiem najbardziej mi nie podeszły pomarańczowe pampers (były ok ale pierwsza paczka, a później już za mokre i pupa była śliska aż, a drugie to babydream żółte suche ale oleiste

My też ograniczamy chusteczki w domu, a wybieramy umycie pupy pod prysznicem. Jak dla mnie jest to duże ułatwienie.

Małgonia ułatwienie ale i na pewno lepsze jest mycie pupy wodą z mydłem nizeli wycieranie chusteczkami;)
Mu sie przekonaliśmy do biedronkowych i teraz je ciagle kupujemy, wcześniej jak mieliśmy Carrefoura bliżej to kupowaliśmy tam, bo też mają dobre, a najgorsze które mieliśmy to uważam Huggiesa niczym papierowe

Jeśli ktoś szuka tanich pieluch i w miarę dobrych jakościowo, ostatnio odkryłam: Babydream Premium Dry i mogę je polecić z czystym sumieniem. Dołączam zdjęcie. Pielucha jest super cienka i chłonna. Nie mogłam uwierzyć po kilku próbach, bo nie spodziewałam sie takiej jakości. Normalnie używam Pampers Premium 4, chociaż moje dziecko ma 7 kg. Jednak potrzebuję też pieluchy “gorsze” na chwilowe użycie i w ten sposób próbowałam różne np. Dada, babydream. Czasem zdarza się, że dziecko zostaje dłużej w takiej pieluszce.
Dadę używaliśmy nawet przez dłuższy czas i chyba z 4 opakowania zużyliśmy, aż do czasu kiedy mała w niej zasnęła i została na noc. Rano zapach pieluchy był tak ciężki do zniesienia dla mojego żołądka, że całe szczęście dla mnie, że kosz miałam w pobliżu łózeczka (reszty możecie się domyślić). Potem spóróbowaliśmy Babydream: twardy materiał zostawiał odciski na skórze dziecka, gruba i niewygodna pielucha nie jest dobrze chłonna.
Używamy też Pampers Active Baby - są w porządku, na podobnym poziomie z Babydream Premium Dry, a droższe i troszkę grubsze. Poza tym mają zbyt intesywny zapach, który nie wszystkim przeszkadza, ale mnie tak.

Babydream Premium Dry 4, 7-15 kg, 35 szt. 21 zł (w Rossmann), cena jednej pieluchy: 60 gr.
Babydream Premium Dry 3, 4-9 kg, 38 szt. 21 zł, cena jednej: 55 gr.

1

Beartice my też używamy też Pampers Active Baby - i są w porządku, ale one nie maja żadnego zapachu to te Pomarańczowe pachną zielone na pewno nie:) Jak kupie w promocji to 3 wychodziła 47 gr a 4 po 54 gr więc cena bardzo dobra i mamy chyba 3 miesięczny zapas jak na razie. Wcześniej używałam tych białych pampersów sa troszkę delikatniejsze ale sporo droższe.

My nie uzywamy pampersow, jak dla mnie cena za wysoka. Uzywamy dady w nocy (super chlonna, prodeucentem dady jest pamers wiec dla mnie jakosc za niska cene jest super), w dzien stosujemy babydream te rossmana, moze sa mniej chlonne ale w dzien i tak zmeiniam malej pieluche po kazdym siku, wiec nam odpowiadaja, a sa fajne bo sa takie bardziej papierowe i mniej maja sztucznych subsrtancji, wystarczy powachac pampersa i babydream, te pierwsze achna plastkiem a te drugie niczym. ja polecam babydream i Dadę.
A chusteczki nawilzane to stosujemy roznie: Huggies sa fajne, malo uczulaja ale dla niektorycgh sa malo nasaczone i zbyt sztywne. Fajna sa chusteczki dada lub Fitty z biedronki.
Fajne sa tez chusteczki z netto, jesli ktyos ma taki sklep w poblizu to polecam, badania labolatoryjen wykazala zer wlasnie te chusteczki z netto ( w niskiej cenie) maja najmniej sustancji szkoldiwych, parabenow i innych szkodliwych dla dzieci. czasem uzywalam pampersa chusteczek albo nivea, byly fajnie nasaczone ale co z tego jak testy wykazaly ze maja najwieceej substanji szkoldiwcych dla dzieci

a tu dodaje linki do recenzji chusteczek nawilzanych z porownaniem ich skladu. Okazuje sie ze drozej nie znaczy lepiej, te drozsze chusteczki maja w skaldzie parabeny i szkodliwe substancje wiec zastnowicei sie drigie mamy czy w tym przypadku warto kupowac drogie anane marki…
http://oszczedzanie-pieniedzy.pl/chusteczki-nawilzane-co-wybrac/
niestetyy nie moge znlazezc na necie porownanie chusteczek, ktore kiedys znalalazlam, te porownnaie zrobila jakoas pracownica laboratorium , porownala sklad znajac sie dokladnie na tych substanajcahc, i tam tez wyszlo ze drozej nie znaczy lepiej.
pamietam ze dobrze wypadly tam Huggiesy, chusteczki z netto, chusteczki z lidla i babydream sensitive
reszta zawierala takie schity ze strach kupowac…szkoda ze nie moge znalezc tego linka

Ja te białe pampers sensitive też używałam na początku :wink: Teraz również te zielone activ baby bo są dla mnie najlepsze :wink: A co do chusteczek, o których wspominach gwiazdka to akurat ja nie lubię huggiesów i dużo słyszę o nich negatywnych opinii dookoła ,więc nie wiem czy takie dobre jeśli chodzi o skład ,bo skoro tak często powodują podrażnienia itd to chyba nie takie naturalne. No wiadomo - każdemu dziecku służy co innego…Dla mnie najlepszy jest pampers ,ale faktycznie jest drogi w porównaniu z różnymi innymi chusteczkami i pieluszkami. Choć jak nadarzy się promocja to ceny są porównywalne do zwykłych tescowych czy też rossmanowskich :slight_smile:

Gwiazdka kim jest ten ktoś kto pisał te recenzje? 22 paczki chusteczek miesięcznie??!! To jest prawie paczka na dzień, no chyba, że ma 5 dzieci. Ja przy młodej na miesiąc zużywałam max 4 paczki po 72 sztuki. I to wtedy jak wycierałam nimi tyłek i buzię po jedzeniu.

Kiedy ja używałam chusteczek dla małej, również do podcierania pupy, przemywania rączek czy buzi, to też nas wychodziło po 4-5 paczek na miesiąc, nie więcej.
Według mnie to jakiś błąd chyba tam jest.

ja uzywam dada pampersow i jestem bardzo zadowolona ;)))

To ja wyjdę na oszczędną bo u nas może 3 paczki na miesiąc idą chusteczek, aczkolwiek nigdy nie żałuję i używam tyle ile trzeba. Ostatnio najlepiej mi się Gaga z tesco sprawdzały (chusteczki nawilżane). Coraz gorsze są białe pampers sensitive - przy wyciąganiu się drą:/ do tego schną, to znaczy ja po otwarciu paczki zawsze trzymam w pudełku po chusteczkach i zaklejam ten otwór na chusteczki, ale mimo to schną. Dziś porównałabym je do tych ściereczek do komputera, takie suche i szorstkie się zrobiły.
A gaga nawet nie zaklejona paczka nie wysycha, są zupełnie gładkie, nie mają żadnych wzorków i są najwyraźniej inaczej składane do paczki bo nie drą się przy wyciąganiu i nie wyciągam nagle 10, bo się ładnie oddzielają od siebie.
Co do pieluszek u nas bez zarzutów nadal Tesco Loves Baby zielone (te co są na promocji 2 op za 50 zł). Dziś nawet młody miał na sobie na noc tą pieluchę i nie przemiękła (założyłam o 20 a wstał i dopiero wtedy mu zmieniłam o godz 9 rano) i żadnych zaczerwienień, czy odparzeń nic. A niestety dada i babdream wywołały u młodego odparzenia.
Z racji, że łatwiej mi kupić jednej firmy pieluchy niż latać i jednemu kupowac takie pieluchy, a drugiemu dziecku takie, oboje używają tesco. Gabi i tak używa jedynie dla bezpieczeństwa na noc.Bo ostatnio idzie nam coraz lepiej z nauką.

Ja obecnie mam 2 paczki na miesiąc, przy obecnym korzystaniu.