Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Najpierw muszę, to zobaczyć :wink:

MaM poradzisz sobie kobieta najlepiej wie jak zająć się własnymi dziećmi :slight_smile: wszystko Ci powiedzą w szpitalu gdybyś czegoś nie wiedziała.

Podpowiem, ze warto obejrzec gazetke z Rossmanna, sa promocje na rozne pampersy i pueluchomajtki. Moze ktos znajdzie cos dla siebie;)

MAM nie ma w tym nic strasznego tylko trzeba przestrzegać kilku podstawowych zasad np przemywany okolice od przodu do tyłu, dbamy o srom i sprawdzamy czy przy zmianie pieluszki nie jest zapchany kupka, przemywamy przygotowana wodą z wacikiem, sprawdzamy czy wargi mniejsze nie są zrosniete i uważamy czy cewka moczowa nie jest zapchana.

Aktualnie urodziłam dopiero, więc kompletując wyprawkę kupiłam według mnie najlepsze pampersy firmy Pampers premium, zaś chusteczki nawilżające firmy Pampers sensitive. Myślę, że dokonał dobrego wyboru na pierwsze dni życia mojego syna.

Chusteczki pampers nie maja dobrego składu jak dla mnie , niektore dziewczyny juz pisały wczesniej że najlepiej przecierac noworodkom pupcie woda z mydełkiem wacikiem , jak dla mnie najzdrowsze rozwiazanie :))

Ja osobiscie uwazam ze pieluchy pampers wcale nie sa takie super. Po wielu recenzjach i z tego co lsyszalam od znajomych, dziecko przez pampersy sika o wiele dluzej w pampersa i ciezko go pozniej tego oduczyc, a to dlatego ze one sa bardzo chlonne i pupa jest dluzej niz w innych sucha, wiec dziecko przyzywczaja sie to tego “komfortu”. Inne nie sa az tak chlonne i dziecku ktore juz rozumie duzo zaczyna to po prostu przeszkadzac

To prawda chusteczki Pampers nie są wcale tak rewelacyjne. Mają bogaty w chemię skład i do tego kwasek cytrynowy… Nie wiadomo po co… Posypmy sobie na podrażnienia kwasek cytrynowy, będzie szczypalo. Więc przy odparzeniu takie chusteczki jeszcze bardziej ja podrażnia a do tego sprawią ból maluszkowi. I tak jak pisze dziubuś najlepsza woda i waciki. Można też wlać do wody emolient i jest super ochrona przed odparzeniami.

NatkaF moim zdaniem najlepszym sposobem aby dziecko nauczyć załatwiania się w toalecie czy na nocniczku jest, (oczywiście najlepiej gdy jest ciepło np. latem) zakładać maluszkom zwykłe pieluchy tetrowe. Nie będzie z ich strony zachwytu, my będziemy miały więcej pracy ale efekty mogą szybko nas ucieszyć.

A dla mnie są najlepsze i jak widać dla każdego sprawdza sie coś innego :slight_smile:

Ewelina dzięki za podpowiedz o promocjach muszę w końcu wybrać sie po pieluchomajtki ;ppp

ja polecam dada używamy jeden minus jak dla mnie smierdza ;/ chusteczki uzywami fitti :wink:

Mojej córce przypadły do gustu pieluchy i chusteczki Hipp, dla takiego maluszka jednak najlepsza jest woda przegotowana z hiperalergicznym mydelkiem o której często wspominamy. Ja do wody teraz dodaje nadmanganian potasu, gdy krostki się pojawiły i widzę znaczną poprawę.

Chusteczki Hipp faktycznie są niezłe, bardzo delikatne i naturalne. Mimo wszystko hipoalergiczne mydełko wygrywa nawet z nimi :wink:
Ale Hipp nie produkuje pieluch?

Też nie słyszałam o pieluchach hipp.
Ja też bardzo lubię ich markę, fajne są kosmetyki, chusteczki czy też obiadki i deserki oraz olej… Ale no właśnie mają jedne ale cena. Jak dla mnie o mojego portfela to jednak dużo.

trzeba próbowac roznych najlepiej jak jest napis sensitive, bo sa wtedy łagodniejsze i maja mniej chemii, ale i tak jak dziecko ma problemy skórne i zmiana pieluszek nie pomaga, to powinno się powócic do tetry, męczące, ale naturalne, a te jednorazowe wszystkie sa wybielane i mają w sobie sporo rzeczy, o których nie chcemy wiedzie

Chusteczki pampers nie mają najlepszego składu nawet te Sensitive. Najlepsza do przebywania jest zwykła woda ja używam przegotowanej wody z dodatkiem emitenta wacikami kosmetycznymi.
Czytałam kiedyś na blogu sroki, że jedne z lepszych są chusteczki z netto. Sprawdzałam i są faktycznie fajne. Jak dla nas odpowiednio mokre, nie pachną i ręce się po nich nie kleją. Polecam.

Jeśli chodzi o pampersy to my używamy Pampersa Premium Care i jesteśmy zadowoleni. Kupiłam na próbę Happy nic się z pupa nie dzieje. Mój Synek chyba nawet nie zauważył różnicy jednak ja wolę pampers.
Nie słyszałam też o pieluszkach Hipp.

Donnavito napis , sensitive, w wielu firmach na opakowaniu chusteczek to tylko chwyt marketingowy niestety , najlepiej to sprawdzać skład i miej więcej orientować się jakie substancje sa szkodliwe :slight_smile:

Mi najlepiej sprawdziły się pampers premie care są drogie ale naprawdę chłonne. Używałam tez dada ale nie dają rady małej przwmakaly, pampersy z lidla nawet nawet ale jak na początek są bardzo sztywne a chusteczki tez używam z firmy pampers tyle ze sensitive są mało wilgotne ale freshu clean są super :slight_smile: polecam firmę pampers jest droga ale warto wydać więcej za jakość :slight_smile:

Pmapers jest rzeczywiście dobry, nie przemakają, dlatego dajemy je na noc, w dzień zakładamy dade, która też fajnie daje rade., no i jest dużo tańsza, spisuje się nawet w nocy, tylko 2 razy zdarzyło mi się, że przemokły:(Tych z Lidla nie miałam i nie wiem jakie są , muszę sprawdzić.

Ja próbowałam różnych pampersów i chusteczek nawilżanych. Pampersy, dady i pampersy z rossmana i lidla. Wygrywają u mnie bezsprzecznie pampersy play&sleep i pampersy z lidla. Co do chusteczek to również najlepsze są pampers, nivea i dada