Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

U nas jak narazie z pieluch to tylko pampers, inne się nie sprawdziły, husteczki dada chociaż ja używam husteczek tylko na wyjeździe a w domu przemywam pupę wacikiem z ciepłą wodą.
Żeby husteczki nie wysychały od góry dobrze jest trzymać opakowanie " do góry nogami ".

Kasia ja od kasjerek też nic nie dostałam. Z Rossmanna przyszedł e-mail, że mogę wziąć z półki zestaw do pielęgnacji pierwszych ząbków i z nim przy kasie pokazać kartę rossnę.

Jeśli chodzi i pieluchy to mój Synek nie ma wrażliwej pupy ale i tak jakoś najbardziej pasują nam Pampersy oryginalne.

Ja w Rossmannie od kasjerek dostalam przy kasie, raz smoczek, innym razem chusteczki nawilzane, jeszcze pozniej misia z Nivea i to wszystko bedac w ciąży. Dodatkowo gratisy z półek o których też dowiadywalam się z maila. Moze zalezy od sklepu, choc ja te gratisy dostawalam każdy w innym sklepie.

Ja od pań kasjerek w Rossmanie raz dostałam chusteczki nawilżane , a tak to tylko gratisy , które dostałam na maila .

Pieluszkomajtki z Dady , są lepsze od Babydream , nie przemakają tak szybko jak Babydream .
Nie miałam przekonania do pieluszkomajtek Dada , a okazały się całkiem fajne . I jeszcze mają jeden plus za ładne wzorki :slight_smile:

To prawda pieluchy Dada mają super wygląd i świetne napisy typu "Uśmiechnij się"lub “Jesteś super”
A z Rossmana też coś dostałam-oliwkę na rozstępy.szczoteczki do pielęgnacji ząbków, chusteczki,próbkę płynu do kąpieli,słoiczek z Hippa za 1 gr.

Mi wszyscy mówią właśnie o pampersach z biedry chociaz sama nie wiem. Ostatnio ciągle się nad tym zastanawiam bo trzeba by wybrac. A na pampersa wiele osob narzeka ze drogie i perfumowane bardzo.

Na sam początek np pieluszki Pampers Premium Care właśnie jest bardzo polecany, później można zmienić na Dadę tą w starszej wersji tak na co dzień, a w nocy Pampers, bo są bardzo chłonne i pod tym względem najlepsze. Na chusteczki nawilżane narzekają Pampers więc te odradzam, ale pieluszki jednorazowe jak najbardziej:)

Moj bobas jeszcze w brzuchu ale na początek pozniej kupic pampersy premium care. Pozniej zobaczymy, z tego co słyszałam z dada roznie bywa, wszystko zweryfikuje czas i skora dzieciaczka. Co do chusteczek to sama czesto kupuje w rossmanie rozowe babydream ponieważ maja bardzo dobry skład. W awaryjnych sytuacjach typu spacer czy podróż zamierzam używać wlasnie tych. Na co dzien jedynie przegotowana i waciki, bo takiemu maluchowi niepotrzebny jest nadmiar chemii.

K.Krzywoszynska też nie byłam przekonana do pieluszek z Biedronki zawsze kupowałam Pampersa , co prawda nie kupiłam pieluch a pieluchomatki i jestem bardzo nimi zaskoczona , są na prawdę super .
Silver90 ja ja moja mała się urodziła tylko kupowałam Pampers Care 1 , polecam , chusteczki też kupowałam Pampersa i na nie nie narzekam .
Margaret masz rację czas zweryfikuje co dla naszego Maluszka jest najlepsze .

Nie chce robić zapasow bo wiem, że może cos uczulic malutka. Chusteczki często kupowalam carrfourowskie i wydaja sie delikatne. Ale nie wiem czy to dobry wybór.

Nie kupowałam chusteczek z carerfura a najgorsze jakie kupiłam to chusteczki z Kindii były strasznie śmierdzące .
Masz rację zawsze może coś uczulić Maluszka .

Z kindii mialam kiedys dla siebie (bo ogólnie lubie mieć malutka paczkę zawsze w torebce, do wszystkiego się przydaja) i tez mi nie pasowały. A babydream raz kupilam i byly takie suche, chyba ze akurat trafilam na jakies felerne :frowning:

Dla mnie Babydream i Johnson są za cienkie ,źle się wyciągają z opakowania …Pampersy i Dady są grubsze i lepiej je się wyciąga z opakowania nie ciągną się tak bardzo jedna za drugą .

Musze chyba kupic po małej paczce różnych i zacząć juz testowac do różnych rzeczy, zeby wiedzieć w czym wybierać

Zgadzam się chusteczki Kindii są bardzo śmierdzące a jeśli chodzi o te z babydream jak dla mnie są za bardzo nawilżane. Kupiłam i ścierałam nimi kurz na meblach.

Mamy wiedzą do czego można użyć. … Wszystko :wink:

co do chusteczek nawilżanych to sądziłam że te z Dzidziuś Kindii Newborn będą dobrym pomysłem, moja szwagierka nawet poleciła i dlatego już są u mnie w domu, więc opinie też różne. Wiadomo, że najlepsza będzie przegotowana woda, ale niektóre kupki zwłaszcza tą smółkę nie da rady inaczej. Zobaczymy jak to będzie w praktyce, najwyżej też będę wycierała nimi kurz:)

Haha ja tez wycieram kurz chusteczkami, robie nimi wszystko wrecz, mam spory zapas( tato przywozi mi z Niemiec kartonami:/) wiec nie żałuję i przydaja sie do wszystkiego;)

Ja używam z pampera sensitive i pampersy rownież . Jeżeli chodzi o chusteczki sa trochę za mokre wiec zanim wycieram pupę dziecka ściskam i trochę ja musze wycisnąć .

Pewnie taka chusteczka mokra jest też nieprzyjemna dla dziecka, niektórzy nawet ogrzewają je jakoś