Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Silver90 ja zanim użyję chusteczki najpierw ogrzewam ją w dłoni , wtedy nie jest już taka zimna .
U nas chusteczki też służą do wszystkiego :slight_smile:

Podgrzewacz chusteczek xD czego to ludzie nie wymyślą…, naprawdę jest popyt na to…? :smiley:

Wcześniej pisałam, że pampersy Pampers śmierdzą dla mnie, ale nie dodałam, że chodzi mi o te Pampersy Premium Care. Te zielone są ok, dopiero później przetestowaliśmy :slight_smile:

Ale mimo wszystko chyba chusteczki są bardziej praktyczne niż mycie dziecku pupy wodą za każdym razem :wink:

Właśnie o takim podgrzewaczu gdzieś słyszałam:) ale prawda taki gadżet można sobie darować:p

No raczej to zbędny produkt, chyba, że ktoś ma sporo kasy, z która nie wie co zrobić :wink:

Chusteczki najlepiej podgrzać w dłoniach :slight_smile:

Chusteczki ogrzewam w dłoni przed wytarciem pupy. Ale K. Krzywoszyńska ja w domu używam wody przegotowanej i wacików i nie uważam, żeby było to uciążliwe.

Ja chusteczek używam kiefy jest kupka, a tak to tez woda przy zwykłym przewijaniu, tylko wydaje się że jest to czasochłonne. Zawsze sobie najpierw przygotowuje wszystko czyli pampersa, namaczam waciki a potem przewijam, to moge sobie zaplanowac. Z kupka nigdy nie wiadomo kiedy sie pojawi, wiec raczej nie mam na to czasu i siegam po chusteczki nawilżanie. Zanim zaczne wycierac pupe corki to wkladam kulka sztuk w zgiecie łokcia i szybko sie ogrzewaja;) No chyba ze corka jest odparzona to wtedy nawet przy kupce rezygnuje z chusteczek, zeby jej dodatkowo nie podrażniac:)

Może tylko ja takie mam zdanie bo dziewczyny nie widzialam nigdy, żeby ktoś używał wacikow i wody tylko zawsze każdy te chusteczki. Dlatego moze tak mi sie wydawało , ze to sporo czasu zabiera. Ale pewnie jak już urodze, to sama sie przekonam :wink:

Bo to teraz wygoda;) moja mam czesto mi powtarza ze my to mamy luksus w dzisiejszych czasach… Pampersy, chusteczki nawilzane, podgrzewacze, stos ubranek i w ogole wszystko latwo dostepne w ogromnych ilosciach;) Jak mi mama opowiada jak to bylo, a raczej czego nie bylo w sklepach to az ciezko uwierzyc, tylko podziwiac te kobiety! Doceniajmy nasze mamy, bo nie miały lekko;)

To prawda teraz to przy wychowywaniu, pielęgnacji maluszków my to mamy wielki luksus, a nie jak kiedyś jak niczego nie było.

Ja przy kupci myje dupcie pod bieżącą wodą, a tak przecieram chusteczkami no chyba ze jest noc to chusteczki, ale nie miałam problemu z odparzeniem.

Właśnie, może to jest dobry pomysł aby tak stosowac , zeby pupcia nie odparzala sie, bo różnie może być. Czasami bedzie pupcia taka delikatna więc dobrze, że mowicie o tym na forum :wink:

Jeszcze jak moja córka nosiła pieluchy to bardzo przypały mi do gustu te z Lidla.
Myślę, że przy kolejnej córce też będę je stosować, dobra jakość za dobrą cenę wg mnie lepsze w stosunku do tych z Biedronki i Rossmana. Chusteczki używam sporadycznie, gdyż córka sama korzysta z toalety i wycierania się…choć robi to jeszcze dość nieumiejętnie :slight_smile:
Podgrzewacz chusteczek dla mnie brzmi absurdalnie, ale może dlatego, że jestem zwolenniczką prostych rozwiązań.

Dodam że kupiłam Sudocrem, depathen a użyłam raz, sprawdza się mycie pupci po kupce, a przy siusiu chusteczki różnych firm.

No właśnie a te pieluszki z lidla? Ktoś jeszcze używał?

Jest sporo opinii na temat pieluch z lidla, musisz sie cofnąć o kilka stron:) ja z tego forum sie o nich dowiedzialam i nam bardzo pasują. Poczytaj sobie i zdecydujesz;)

Ogólnie teraz wszędzie słyszę czy na warsztatach czy od położnych lub na internecie są fajne filmiki, że dobrze jest przemywać dziecko wacikami nasączonymi wodą, z kupkami może na początku być problem bo ta smółka podobno jest ciężka do usunięcia ale tak słyszałam. Mam już kupione chusteczki, ale zamierzam zastosować te waciki z wodą jak kiedyś się robiło. Pewnie nie widzi się tego u innych bo rodzice po pewnym czasie rezygnują, chusteczkami jest niby wygodniej i szybciej. Zresztą wszystko zobaczy się w praktyce:)

Pieluszki z lidla niektóre mamy polecają ale u nas akurat się nie sprawdziły i pupka synka zrobiła się cała czerwona więc ja nie polecam ;/
Teraz jest promocja w Tesco na pieluchomajtki pampers wczoraj kupiłam za 52 sztuki cena 49.99 (rozmiar 4 ) :slight_smile:

Ja na razie dostalam od kuzynki pieluszki te najmniejsze z Dady bo ona za duzo kiedys kupiła więc pewnie protestujemy je najpierw jak juz mamy cała paczkę :wink: