Silver90 ja zanim użyję chusteczki najpierw ogrzewam ją w dłoni , wtedy nie jest już taka zimna .
U nas chusteczki też służą do wszystkiego
Podgrzewacz chusteczek xD czego to ludzie nie wymyślą…, naprawdę jest popyt na to…?
Wcześniej pisałam, że pampersy Pampers śmierdzą dla mnie, ale nie dodałam, że chodzi mi o te Pampersy Premium Care. Te zielone są ok, dopiero później przetestowaliśmy
Ale mimo wszystko chyba chusteczki są bardziej praktyczne niż mycie dziecku pupy wodą za każdym razem
Właśnie o takim podgrzewaczu gdzieś słyszałam:) ale prawda taki gadżet można sobie darować:p
No raczej to zbędny produkt, chyba, że ktoś ma sporo kasy, z która nie wie co zrobić
Chusteczki najlepiej podgrzać w dłoniach
Chusteczki ogrzewam w dłoni przed wytarciem pupy. Ale K. Krzywoszyńska ja w domu używam wody przegotowanej i wacików i nie uważam, żeby było to uciążliwe.
Ja chusteczek używam kiefy jest kupka, a tak to tez woda przy zwykłym przewijaniu, tylko wydaje się że jest to czasochłonne. Zawsze sobie najpierw przygotowuje wszystko czyli pampersa, namaczam waciki a potem przewijam, to moge sobie zaplanowac. Z kupka nigdy nie wiadomo kiedy sie pojawi, wiec raczej nie mam na to czasu i siegam po chusteczki nawilżanie. Zanim zaczne wycierac pupe corki to wkladam kulka sztuk w zgiecie łokcia i szybko sie ogrzewaja;) No chyba ze corka jest odparzona to wtedy nawet przy kupce rezygnuje z chusteczek, zeby jej dodatkowo nie podrażniac:)
Może tylko ja takie mam zdanie bo dziewczyny nie widzialam nigdy, żeby ktoś używał wacikow i wody tylko zawsze każdy te chusteczki. Dlatego moze tak mi sie wydawało , ze to sporo czasu zabiera. Ale pewnie jak już urodze, to sama sie przekonam
Bo to teraz wygoda;) moja mam czesto mi powtarza ze my to mamy luksus w dzisiejszych czasach… Pampersy, chusteczki nawilzane, podgrzewacze, stos ubranek i w ogole wszystko latwo dostepne w ogromnych ilosciach;) Jak mi mama opowiada jak to bylo, a raczej czego nie bylo w sklepach to az ciezko uwierzyc, tylko podziwiac te kobiety! Doceniajmy nasze mamy, bo nie miały lekko;)
To prawda teraz to przy wychowywaniu, pielęgnacji maluszków my to mamy wielki luksus, a nie jak kiedyś jak niczego nie było.
Ja przy kupci myje dupcie pod bieżącą wodą, a tak przecieram chusteczkami no chyba ze jest noc to chusteczki, ale nie miałam problemu z odparzeniem.
Właśnie, może to jest dobry pomysł aby tak stosowac , zeby pupcia nie odparzala sie, bo różnie może być. Czasami bedzie pupcia taka delikatna więc dobrze, że mowicie o tym na forum
Jeszcze jak moja córka nosiła pieluchy to bardzo przypały mi do gustu te z Lidla.
Myślę, że przy kolejnej córce też będę je stosować, dobra jakość za dobrą cenę wg mnie lepsze w stosunku do tych z Biedronki i Rossmana. Chusteczki używam sporadycznie, gdyż córka sama korzysta z toalety i wycierania się…choć robi to jeszcze dość nieumiejętnie
Podgrzewacz chusteczek dla mnie brzmi absurdalnie, ale może dlatego, że jestem zwolenniczką prostych rozwiązań.
Dodam że kupiłam Sudocrem, depathen a użyłam raz, sprawdza się mycie pupci po kupce, a przy siusiu chusteczki różnych firm.
No właśnie a te pieluszki z lidla? Ktoś jeszcze używał?
Jest sporo opinii na temat pieluch z lidla, musisz sie cofnąć o kilka stron:) ja z tego forum sie o nich dowiedzialam i nam bardzo pasują. Poczytaj sobie i zdecydujesz;)
Ogólnie teraz wszędzie słyszę czy na warsztatach czy od położnych lub na internecie są fajne filmiki, że dobrze jest przemywać dziecko wacikami nasączonymi wodą, z kupkami może na początku być problem bo ta smółka podobno jest ciężka do usunięcia ale tak słyszałam. Mam już kupione chusteczki, ale zamierzam zastosować te waciki z wodą jak kiedyś się robiło. Pewnie nie widzi się tego u innych bo rodzice po pewnym czasie rezygnują, chusteczkami jest niby wygodniej i szybciej. Zresztą wszystko zobaczy się w praktyce:)
Pieluszki z lidla niektóre mamy polecają ale u nas akurat się nie sprawdziły i pupka synka zrobiła się cała czerwona więc ja nie polecam ;/
Teraz jest promocja w Tesco na pieluchomajtki pampers wczoraj kupiłam za 52 sztuki cena 49.99 (rozmiar 4 )
Ja na razie dostalam od kuzynki pieluszki te najmniejsze z Dady bo ona za duzo kiedys kupiła więc pewnie protestujemy je najpierw jak juz mamy cała paczkę