Mój synek jeszcze w szpitalu miał strasznie odparzoną pupę mimo stosowania sudocremu , polożna poleciła mi smarowanie dość grubo tormentiolem i naprawdę drugiego dnia było o niebo lepiej. Teraz do smarowania pupy używam linodermu, bo ani puder,ani mąka ziemniaczana, ani sudocrem się nie sprawdziły a używamy pampersow oryginalnych. Co do pampersow to gdzieś na forum przeczytałam że te z promocji w Tesco co są w kartonowym pudelku nie są już takie dobre, miałam jeden karton bo dostaliśmy i wydaje mi się że coś w tym jest…czy któraś z Was też zauważyła różnicę?
Pampersów z Intermarche nigdy nie używałam ze względu, ze u nas w mieście nie ma tego sklepu.
Iwona my akurat mamy te z Tesco w tych kartonach, z trzema chłonnymi kanalikami - te są nowe u nas sprawdzają sie bardzo dobrze z tym, że jest duża różnica w zapachu. Synek kiedy troszkę nasika strasznie śmierdzą ;// te stare były pod tym względem lepsze ale w chłonności nie ma różnicy dla nas.
Jak twarde to nawet nie probuje
Mi tez strasznie śmierdzą te nowe ulepszone Pampersy, chlona tak samo jak poprzednie, ale juz po jednym siusiu je czuć, ppisałam o tym jakiś czas temu, dodam że kupuję pampersy w rossmanie, carrefourze i kauflandzie, zależy gdzie są w dobrej cenie, i za każdym razem jest to samo
Ja kupiłam pampersy zielone, mój bratanek się na nich wychował, a jakakolwiek zmiana kończyła się odparzeniem, ale to było 12 lat temu i podejrzewam, ze te inne były gorszej jakości niż teraz.
Następna rzeczą jaka mnie przekonała to cena, kupując pampersy w promocji np. 3 paczki po 76 szt rozmiar 2 cena za szt pieluszki wychodzi 0,45 gr. wiec wcale nie drożej niż inne (zaplacilam 103,99) . Póki co kupiłam 1 paczkę rozmiaru 1, 43 szt. udało mi się kupić za 16zł i 3 paczki rozmiaru 2. A później się okaże.
Ta promocja rozm. 2 jest cały czas w aptece gemini.
Chusteczki kupiłam jakieś zwykle Deep fresh, bo jeśli Malutka będzie uczulona kupiłam tez zapas większych płatków kosmetycznych i białego jelenia, będę przemywac pupcie ciepła woda z odrobiną mydla.
Mój maluch ma bardzo delikatna skórę więc jak od urodzenia zaczęliśmy stosować pampersy Pampers Premium Care tak stosujemy je do dzis. Są drogie ale jesli kupujemy je w promocjach, wtedy wychodzą około 47gr. więc w porównaniu z innymi nie drogo.
Próbowaliśmy innych ale się tak dobrze nam nie sprawdziły. Husteczki też kupowalismy z Pampersa ale od jakiegoś czasu kupuję w Lidlu. Wychodzą dużo taniej a są duzo większe i tak samo wilgotne.
My od urodzenia stosujemy pampersy Pampers premium , teraz używamy pieluchomajtek również z Pampersa .
Chusteczki stosujemy wszystkie ale najczęściej też z pampersa .
Ja dostałam w prezencie premium Care wiec zmieniłam trochę torbe do szpitala, wzięłam 12 szt premium i 12 zielonych zobaczymy które lepsze.
W rozmiarze 1 pampers zielony nie sprawdził mi się, dużo lepiej Premium i z lidla. Natomiast rozmiar 2 odwrotnie- przy pieluszkach z Lidla pupcia mokra, wrocilam do zielonych Pampersow. Bardzo lubię Bella Happy, z tym że cena i dostępność nie zawsze mi odpowiada. Niedawno była promocja w Auchan, szt wychodziła 0.43 gr więc kupiłam zapas ( mam kawałek do tego sklepu, a w mojej miejscowości jeśli już sa, to tylko w 2marketach, w jednym nie trafiłam nigdy na promocję, w drugim nigdy nie ma tego rozmiaru, który używam. Szkoda że producent Huggiesow zrezygnowal, przy pierwszej córce używałam praktycznie tylko tych. A chusteczki oprócz dady i z Tesco, to wszystkich. Tamte są dla mnie zbyt suche. Aktualnie najczęściej Velvet, Kindii i Huggies, bo te najczęściej są w promocji
Ja kupuję Dada, ale chyba teraz trafiła mi się jakaś trefna paczka, bo niektóre rzepki się odklejają. I dziś miałam niezłą sytuację, Synkowi odkleił się pampers, zdążył nasiusiać na podłogę, zaczęłam to sprzątać patrzę, a dalej kupa, dobrze, że obok dywanu i że w nią nie wszedł. Jego zdziwiona mina była bezcenna:)
Adamos o kurczę to faktycznie dużo szczęścia mieliście.
Iwonka, a jak z odparzeniami synka? Wyleczone?
Adamos te zdziwione minki są najlepsze nawet nie mamy siły się wtedy złościć bo uśmiech ciśnie się na usta. Ja znowu kupiłam dada te nowe, opakowania takie jakby z jeansu, " najlepsze pieluszki w historii dada" to rzepy są tak mocne że muszę przytrzymać żeby rzep się nie urwał gdy odpinam do zamknięcia. To już lepsze są te z postaciami z bajek…
Muszę się was dziewczyny poradzić. Moja córka od paru dni gdy wstaje to ma suchutki Pampers dopiero gdy załóże jej nowy i przychodzimy z odprowadzania syna do przedszkola do domu to widzę że Pampers jest pełny. Może warto byłoby już sadzac core na nocnik. Synkowi tak robiłam i szybko się nauczył z tym że miał ponad dwa lata a córka ma 13 miesięcy. Co o tym myślicie? Nie chce żeby się zniechęcila do nocnika.
Kasiu ja myślę, że spróbować nie zaszkodzi. Niby Małgosia ma czas, ale jest bardzo bystra dziewczynką to kto wie, może szybko zalapie. Jak nie wyjdzie to przecież zmuszać nie będziesz tylko sprobujecie za jakiś czas. Mój synuś ma rok i 5 miesięcy i też go sadzam. Na początku był krzyk nie z tej ziemi, a teraz jest juz dobrze. Jeszcze sukcesów nie ma, ale przynajmniej nie płacze i powoli zdaje sobie sprawę do czego służy nocnik. Małymi kroczkami do przodu.
adamos faktycznie nie za ciekawie było by gdyby kupka wylądowała na dywanie całe szczęście, że udało się uniknąć tak trudnego czyszczenia.
Małgosiu dziękuję za pamięć Otóż u mojego synka pupka już się ładnie wygoiła bo od razu kiedy zważyłam pierwsze zimny wróciłam do zielonych pampersów i nie ryzykowałam dalszymi problemami…ale testować na razie juz innych nie będę ;/
Tamtą paczkę oddalam do przetestowania dla synka bratowej bo chciała zobaczyć jak się sprawdzą u niego, dałam jej w ubiegły weekend więc pewnie nie długo zadzwoni i powie jak sie sprawdzają.
Mam tak samo z pieluszkami z dady jak Kasia, że ciężko odpiąć rzep do zamknięcia, a nie macie odparzeń od tej nowej dady? bo ja na szczescie nie mam problemu, ale spotkałam się kilka razy z opinią, że te nowe odparzają i nie wiem czy to kwestia rozmiaru pieluszek czy o co chodzi:) bo niedlugo bede musiała zmienić z 3 na 4. I tak samo widziałam, że tej nowej dady jest kilka rodzajów, a ja kupiłam to fioletowe opakowanie,
Chusteczek najczęściej używam też z biedronki tych fitti, ale czasem zdarza mi się kupić inne jak jestem w rosmanie i jest jakaś fajna promocja.
Odparzen nie ale właśnie wkurzają mnie te rzepy, moja córka jest ruchliwa i nie daje rady ich oderwać i jeszcze jej przytrzymywac. Kupiłam dwa opakowania bo za dwa wychodziło taniej ale już więcej razy się nie skuszę.
Ewelaa coś mi gdzieś świta, ze czytałam taką opinię albo tu na forum albo na innym portalu…ogólnie niektóre mamy uważają, że są duzo gorsze niz te przed zmiana. Ja na razie nie będę próbować na synku kolejnych nowości.
Ja kupuję 4 Dada, teraz są promocyjne xxl za 32 zł.w biedronce. Nie miałam jeszcze jeansowych, tylko widzę, że wcześniej były 54 pieluszki, teraz są już 50 szt pakowane. w tych standardowych paczkach.
Ja miałam jedną paczkę Dada w sumie byłam zadowolona ale niektóre rzepy mi słabo trzymały (nie były to te nowe w jansowym opakowaniu. Ale nie pamiętam które musiałabym popatrzeć w Biedronce wtedy by mi się przypomniało).
Tak, teraz mamy spokój z pupcią. Używam linodermu zielonego i na szczęście nic się nie dzieje.