Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Ja uzywam pampersy 4 z Dady chociaż te nowe w fioletowym opakowaniu są trochę denerwujace. Rzepy sie strasznie ciężko odpinaja. A sam pampers no cóż mala zrobi troche siku i mi sie wydaje że przesiaka, jest takie uczucie wilgoci na pupie… chusteczek tez uzywam z firmy Dada ale tylko tych zielonych. Jak dla mnie są wilgotne i dobrze wycieraja pupe.

My teraz przeszliśmy na Pampers pants - pieluchomajtki są super , przy tak ruchliwym dziecku jakim jest moja córcia . Nie trzeba zapinać rzepów tylko się wkłada pieluszkę jak majtki :slight_smile:

Tez ostatnio się zastanawialam nad zakupem pieluchomajtek z Pampersa, mialam juz w ręce i odlozylam bo nie bylam pewna czy mojej małej dam rade to założyć, ma 10msc i tez jest bardzo ruchliwa, nie da sobie już spokojnie zmienić pampersa, nie polezy chwili;) Jak wygląda to u Was? W jakim wieku sa wasze dzieci?

Moja Hania ma skończone 11 miesięcy założenie dobrze pampersa to była niezła sztuka , bo ona nie usiedzi grzecznie nawet sekundy więc trzeba było się nieźle nagimnastykować aby jej tego pampersa dobrze założyć :))
Aż któregoś razu kupiłam pieluszkomajtki i okazały się rewelacyjne nie trzeba tych rzepów zaklejać , przeklejać aby pieluszka była dobrze założona . A tak ubiera się jak majtki szybko sprawnie .

Moja córcia też Hania;) w zbliżonym wieku i mamy podobnie z zakladaniem pampersa, wiec mnie przekonalas i kupie nastepnym razem, moze i u nas się sprawdzi:) dziekuje za odp!

Moona Twoje rady ostatnio sa dla mnie bezcenne;) najbardziej pomocny użytkownik dla mnie, wspomne o Tobie redakcji-zaslugujesz na nagrode:D

Ewelina bardzo się cieszę , że mogłam Tobie pomóc :)))) My kupujemy pieluszkomajtki w Rossmanie jak jest promocja .

Ja ostatnio również wypróbowałam pieluchomajtki Pampers Pants. Nam kupiła je przez przypadek siostra męża. Może dla Waszych Córeczek jako starszych dziewczynek się sprawdzają ale dla mojego Synka nie są za dobre. Może z powodu, że Szymek ma dopiero 3 miesiące i ubranie pieluchomajtek nie jest zbyt wygodne i bardzo często przeciekają bokiem. Może wrócimy do prób jak Synek będzie starszy a na ten moment nie jestem do końca zadowolona. :slight_smile:

Iwona ja właśnie też na innym forum czytałam o tym, że nowe dady odoarzaja, tylko nie wiem które, bo jest teraz trochę tych opakowań.
Adamos to w pieluszkach dada 3 tak samo jest ich teraz mniej w opakowaniu, było 64, a jest teraz po 60, a cena oczywiście taka sama i niby nowe pieluszki, szkoda tylko, że ich liczba się zmniejszyła.

Moona ja wlasnie ostatnio chciałam je kupić w Rossmannie bo przeważnie tam kupuje Pampersy oryginalne bo mam taniej z karta Rossne niz wszędzie indziej:) :)przetestuje i dam znac:)Rezygnuje za to z Bambino, które do tej pory chwalilam:/ostatnie dwie paczki które kupiłam zostawiaja takie granulki na pupie i kilka razy przeciekly, może dlatego że córka robi więcej siusiu ale czy to ma znaczenie? Powinny być chlonne i już;) Dalej chwale pampersy z lidla bardzo nan podpasowaly, polecilam koleżance i jest zachwycona! Wydaje mi się ze warto ich wypróbować:)

Ewelina ja dostałam te pampersy z lidla , to dla nas nie za bardzo jakieś takie sztywne zużyłam może ze dwie pieluszki , nie pasowały nam . Jestem przekonana tylko do orginalnych Pampersów zielonych i białych . No i oczywiście teraz do pieluchomajtek też z Pampersa . Może dla tego ,że moja pierwsza córka tylko takich mogła używać inne ją odparzały ,przeciekały , fakt to było 12 lat temu i pieluszki był całkiem inne. A pieluszek z bambino nie widziałam :))

Bambino jakiś czas temu można było zamówić próbki. Nam też nie pasowały… Były grube, strasznie w jednym miejscu zbierał się nasiąknięty wkład… Ja używam dada ale tych z postaciami z bajek bo te nowe niby rewelacyjne są jakąś porażką… Fajne też są Pampersy Activ Baby-dry te z chłonnymi kanalikami moje zastrzeżenie do nich jest tylko jedno zniżona rozmiarowka, ale ogólnie chłonne.

Nawet nie wiedziałam, że są z bambino, nigdy nie widziałam ich w żadnym sklepie. My na początku jeszcze używalismy pieluszek z happy i po nich też zostawaly takie granulki.

Na pewno są w Tesco. Poniżej wstawiam zdjęcie opakowań i pieluszki.
Są produkowane przez Hygenika. Opakowanie 4-44szt to ok. 20zl.
Źródło: www.google.pl

Bambino kupuje w aptece bo też w żadnym sklepie ich nie widziałam,skusilam się dobra ceną (w promocji 19,9 za ok 50szt) i długo nam pasowały aż do teraz:/

K. Sepiolo właśnie też mi coś nie pasowało z tą rozmiarowka Pampers:/córka ma 10msc, wazy 11kg i do tej pory używaliśmy rozm4 (zarówno bambino, lidla i Pampers), po czym te nowe pampersy wydawały mi się przymale i kupilam 4+,ale i one nie posłużyły nam za długo bo jakieś takie ciasne są i zdarzyło się w nocy dwa razy że przeciekly.Kupilam ostatnio 5 ale jeszcze nie zdazylam zalozyc bo chce wykończyć te co mam. Dodam że te z lidla i Bambino nadal pasują na nia rozm 4. Czyli nie tylko mi się to zdawało;)

Moona tak właśnie jest, jednym pasuje innym nie;)Warto poznawac,wyprobowywac i w ostateczności wybrać to co dla nas najlepsze:) aaa i dzielić się swoją opinią;) bo ja właśnie dzięki Waszym opiniom dowiedzialam się o pampersach z Lidla, ktore nam podpasowaly;)

Ewelina masz rację , z tym próbowaniem , testowaniem , widziałam w Rossmanie pieluszkomajtki Babydream , kupię je następnym razem i zobaczymy co to za pieluszkomajtki czy warto je kupować czy nie .
Może któraś z mam używała pieluszkomajtek Babydream z Rossmana ??? Jeśli tak to proszę o opinie :slight_smile:

Ewelina ja mam jeszcze te z wygranej z babyonline bo używam je tylko na noc i tylko czekam aż się skończą bo w ciągu miesiąca zrobiły się strasznie małe…

Ja też się podpinam pod prośbę moony, jakie są te pieluchomajtki babydream? Od jakiego wieku/umiejętności dziecka używacie pieluchomajtek?

Moona moja koleżanka kupuje dziecku pieluszki te z rossmana Babydream, tylko nie pieluchomajtki, tylko chyba rozmiar 4 i jest zadowolona. Właśnie też mi je polecala, ale ja póki co zostanę przy tych dadach, mam teraz te mowę trójki i nie ma żadnych odparzeń, nie przeciekaja, to mam nadzieję, że jak zmienię teraz na czwórki to też dalej będę z nich zadowolona.

My właśnie niedawno założyiśmy pieluchomajtki z Pampersa rozmiar 4,mamy 7 miesięcy.Sa fajne, chłonne, podobne do Pampersów, oczywiście jeśli chodzi o rozmiarówke to macie racje, że Pampers zaniża i w Dadzie jeszcze w 3 chodzimy a Pampers 4 są takie na styk:( Ale wracając do majteczek, fajnie się je wkłada, szczególnie jak się ma małego wiercipiętę, jak je sciągam to po prosru rozrywam boczki(jak mamy coś grubszego:) ) albo zwyczajnie ściagam(jak jest tylko siku) .Fajna sprawa z tymi pieluchomajtkami. Musze sprawdzic te z Dady i te z Rossmana

Ja zaczęłam małej zakładać pieluchomajtki z Pampersa około 10 miesiąca , bo zakładanie zwykłych pieluszek było tragedią przy jej wierceniu . I robimy tak samo jak Aleks1983 jak coś grubszego rozrywamy boki a jak tylko siku to ściągamy normalnie jak majteczki . Ja z pieluchomjtek jestem bardzo zadowolona .