Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Ja na sam początek kupiłam happy i te z Lidla,niestety żadne nie podpasowaly. Od tamtej pory tylko pampers. Dostaliśmy jedną paczkę z dady ale 2 wiec nie zdążyliśmy wypróbować. A kupować nie chcę bo boje się zaryzykować . Za to mam husteczki dady i są ok, chociaż ja używam ich tylko poza domem. Zresztą słyszałam o przypadkach że dziewczynki miały sklejone wargi sromowe i było podejrzenie że to od husteczek. Przecież jak my byłyśmy małe to chyba nasze mamy nie slyszaly o takich przypadkach.

Mozliwe ze od chusteczek bo jednak niektore sa tak mokre ze az sie lepia.
A z pampersami to jak pisalam trzeba szukac tych odpowiednich;)

Iwona faktycznie masz rację może to być przyczyna sklejenia warg sromowych dlatego najbezpieczniejsza w domu jest woda do mycia dziecka aczkolwiek poza domem nie unikniemy ich używania.
Chusteczki z dady miałam przy córce i nie uczulały córeczki.

No ja kilka dni używam już Pampersów Dady i powiem Wam, że w ciągu dnia dają radę ale w nocy potrafią przecięknąć w szczególności nad ranem.
Chusteczki nawilżane z Dady jak dla mnie są ok.

Co dziecko i mama to inna opinia na temat pampersow. Ciekawe jakie mojej malutkiej beda odpowiadac. Chciałabym te z dady no bo jednak tansze sa np niz pampers a wiadomo ze tego to sporo idzie.

No a my po drugim dniu używania pampersów z lidla (oprócz nocy) synek ma niestety zaczerwienioną dupkę ;/// czego przy pampersach nie było :((( czy może być tak, ze dziecko przyzwyczaiło się do określonego rodzaju pampersów i już inne będą go uczulały czy podrażniały ?

Może musi sie skóra przyzwyczaić? Moja córeczka w pierwszych dniach życia miała takie odparzenia po oryginalnych pampersach ze płakać mi się chciało, aż pryszczyki jej się pojawiły, zaczęłam próbować innych pampersow ale było jeszcze gorzej, wyrzucalam po pół paczki każdych, aż wróciłam do oryginalnych pampersow, położna kazała używać tormentiol i przeszło, w końcu się przyzwyczaila. Z Bambino też tak miała, tzn skóra była zaczerwieniona ale z czasem się przyzwyczaila. Z pieluchami z Lidla w ogóle nie było problemu u nas, od razu nam podpasowaly. Choć przyznam że na noc też zawsze mamy oryginalne Pampersy dla bezpieczenstwa;) Choć 2 dni temu córcia się przesikala (pierwszy raz od 9 mies) mimo że zmieniam jej pampersa 1-2 razy w nocy, może źle zapielam ale jednak się przesiusiala;)

Iwona mozliwe ze jak nowy produkt to podraznilo niestety. Ale moze byc tak jak pisze ewelina ze poprostu skóra z czasem sie przyzwyczai;)

U nas też pupa nie preferowana pampersów z lidla, synek dostał od jednej z cioć 2paczki… zuzylam je ale zakładałam raz na jakiś czas pampersa z lidla a na co dzień dady lub babydream… ale zauważyłam że pupa synka reaguje też na chusteczki nawilżające… po stosowaniu niektórych była czerwona a przy niektórych nic się nie działo…

Dziewczyny chyba zrezygnuję z tych pieluszek bo boje się, ze małego skóra w końcu tak się odparzy, ze będę musiała zastosować jakieś leczenie…dziś już nawet mowy nie było o tych pampersach lidlowych i wróciliśmy do oryginalnych pampersów mam nadzieję, że pupka wróci do normalności…ach nie ma co oszczędzać na zdrowiu dziecka

Jak się boisz to nie ma co ryzykować. Jesteś matka i najlepiej wiesz co pasuje Twojemu dziecku :slight_smile:

Ja stosowałam przy oparzeniach po kieliszkach lidlowych maść linoderm

Pewnie nie ma co narazac siebie na stres a dziecko na bol. Tym batdziej ze teraz upaly i napewno dziecko tez na swoj sposob to odczowa.

Iwona pewnie, że na zdrowiu się nie oszczędza. Kurczę szkoda, że synkowi odpowiadają tylko najdroższe, oryginalne, ale to nie koniec świata. Może na czym innym uda się odłożyć parę groszy. :slight_smile: a jeszcze trochę i będzie bez pampersow. Zleci. :slight_smile:

To i tak cieszmy sie wygoda bo kiedys pielucha tetrowa i trza bylo wyparzac prac itd.:wink: zdrowie dziecka przede wszystkim.

Iwona w takim razie za jakiś czas może spróbuj innych pieluszek tzn z innej firmy. Inaczej się nie przekonasz czy Twojemu Synkowi będą odpowiadały inne i które z dostępnych na rynku będą najlepsze…

a ktoś testował np huggies?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa…wiem już że z testami muszę zaczekać aż dupka całkowicie się wygoi bo nie będę już ryzykować kolejnych podrażnień u synka…może za jakiś czas spróbuję czegoś nowego.

Huggies kilka lat temu próbowałam u córki ale dla mnie były za twarde i za mało chłonne, ciągle przeciekały i nie zdały u nas testów.

A jakie macie opinie na temat pampersow z Intermarche Pommette? Uzywalam podkłady jednorazowe tej firmy i były ok, nie przemakaly. A dziś widziałam pampersy, kusiły ceną ale nie wiem jak z jakością? :wink:

Iwona z testami koniecznie poczekaj aż pupka się wygoi bo inaczej nie będziesz wiedziała tak na prawdę czy dane pampersy będą pasowały. Lepiej poczekać i zacząć testowanie od nowa. :slight_smile:

Huggies nigdy nie próbowałam. Pampersy z Intermarche próbowała moja kuzynka i twierdzi, że nie są złe ale…więcej ich nie kupiła. Mimo wszystko coś w nich było nie tak twierdzi, że były twarde.