Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Kupiłam dziś opakowanie 4 i 5 pieluszek, zobaczymy jak sprawdzą się te drugie.

Gosia koniecznie daj znac:)

Lusi ja na poczatku tak robilam - teraz przerzucilam się juz zupelnie na Dade; )

Pieluszki należy dopasować do dziecka a nie na odwrót…

Dzisiaj w nocy pieluszka Dada nam przemokła, a jak założę Pampers to nic się nie dzieje.

Ja jakoś nadal pampers i to tylko te zielone pieluszki bo pomarańczowe nie są tak chłonne.

my od początku stosowaliśmy pampres białe, później zielone, teraz maluch sie przyzwyczaił do pieluch ( bo początkowo ciągle go obsypywało po innej marce ) i stosujemy różne pomarańczowe pampersy, i tescowe i tak samo z chusteczkami nawilżanymi. Jedyny problem stanowią produkty z biedronki (dada) i rosmann (babydream) nie wiem dlaczego ale ciągle mały ma jeszcze na nie uczulenie.

Wczoraj postanowiłam wypróbować większą pieluszkę na pupci mojej córci, jednak nie było efektu o jakim myślałam. Po pierwsze jakość pieluszek dada rozmiar 5 pozostawia wiele do życzenia. Są bardzo cienkie, w porównaniu z 4 czy pozostałymi pieluszkami dada. Założyłam córci tą pieluchę, ale okazała się za duża i to o wiele. Były luzy pomiędzy pieluszką, a zgięciem w pachwinach małej, więc wiedziałam, że w razie awarii, kupka wyleci właśnie z tych stron :confused:
Nie wiem już sama, czy moje dziecko robi aż tyle kupki, że wycieka, czy to ze względu na pieluszkę? Jednak boję się znów zmieniać pieluszki, by mała nie miała uczulenia :confused:

Ja do tej pory używałam zielonych pampersów na noc a w dzień dadę, jednak ostatnio dada co raz częściej mnie zawodzi i dziś po raz kolejny w ciągu ostatnich dni w ciągu dnia musiałam synka przebrać bo pieluszka dada przepuściła i mały miał mokre body oraz spodenki. Zauważyłam, że dada chłonie przede wszystkim z przodu w jednym miejscu i w efekcie przecieka albo górą nad tasiemką albo bokami. Natomiast w pampersach nawet po całej nocy mimo, że synek sporo nasiusia to nic nie przemoknie. I mocz rozkłada się bardziej równomiernie. Podsumowując chyba wykończę ostatnią paczkę dady jaką mam w zapasie i przerzucę się na promocyjne opakowania pampersów. Cenowo wychodzą podobnie jak dada.
Także Małgorzato może u was także jest to wina pieluszki.

No właśnie tak mi się wydaje, ale nie wiem czy mała nie będzie miała znowu odparzeń po użyciu marki pampers.

u nas na szczęście nigdy nie mieliśmy z tym problemu

ja też zdecydowanie zielone na noc, pomarańczowe na dzień, ale dobre okazują sie też gaga (tesco) jeszcze nigdy nam nie przesiąkły

nas dziś dada znowu przepuściła i to konkretnie, synek był cały do przebrania łącznie z prześcieradłem w łóżeczku bo pieluszka przepuściła mocz

My przez pierwszy miesiąc używaliśmy pieluch firmy Pampers. Później stwierdziliśmy, że przerzucimy się na Dadę ale najpierw chcieliśmy spróbować czy mała nie zareaguje jakąś wysypką itp. Na szczęście nic się takiego nie stało a cena za opakowanie to różnica 20zł przy tej samej ilości pieluszek. Chusteczek używamy różnych: jakie akurat kupimy na promocji: Label, Pampers, Kindi, Bambino.

my też używamy chusteczek, które akurat sa na promocji np teraz akurat pampers bo były 6 op za 25 zł co do pieluch na noc zawsze stosujemy zielone pampersy, bo moje maluchy śpały i śpia po 10 godz więc inne by nie zdały egzaminu tak długo, a na dzień zakładamy ostatnio kupione na promocji Love baby z tesco i są nawet chłonne i nie uczuliły młodego więc jakis plus

Kikacu ja tez kupuje pampersa i przeważnie robię żelazny zapas, staram się kupować te sensitive białe w ostateczności zielone. Choć ostatnio kupiłam tesco loves baby takie z serduszkami dla nas i jestem miło zaskoczona ich jakością . Koszt to 3 ł za paczkę.

ja właśnie z tych pampersów love baby takie z serduszkiem miło zaskoczona jestem, bo są chłonniejsze niż np pomarańczowe pampers. Co do chusteczek ja wolę miec zapas niz później leciec i płacić 6-7 zł za paczkę w sklepie osiedlowym. A jak jade już na duże zakupy to są duże;)

Nasza przygoda z pieluchami nie trwa jeszcze zbyt długo, ale już wykluczyliśmy pampers sensitiv i dadę - w obu przepadkach powstały mega odparzenia dosłownie po godzinie od założenia.
Narazie stosujemy zwykłe pampersy, ale muszą być z dolnej granicy jeśli chodzi o rozmiar, inaczej pupa robi się w momencie czerwona. Mam też pakę pampersów sleep and play - zobaczymy jak się sprawdzą.

Chusteczki używamy tylko na wyjścia - korzystam z zapasów pampers zielonych i białych sensitiv i wydają się ok.
Ale na codzień płatki kosmetyczne dla niemowląt i woda + chusteczki do wytarcia na sucho - moim zdaniem o wiele wygodniejsze i zdrowsze niż chemiczne chusteczki nawilżane.

jeśłi dziecko dostaje uczulenia na chusteczki to wystarczy przed użyciem wypłukać je pod bieżącą woda , w ten sposób część tych środków które zawiera chusteczka zostanie wypłukanych, a my nie wyrzucimy chusteczek.
Sama miałam problem tego typu i płukałam z czasem już co drugą i w ten sposób małego przyzwyczajałam do chusteczek.
Co do pampersów sensitiv mój maluszek także w pierwszych dobach miał ogromne odparzenia, z czasem zaczęłam stosowac naprzemiennie białe z zielonymi. Teraz Sobie kupiłam zielone i właśnie z tesco love baby i też stosuje raz jedna raz drugą w ten sposób mały się nie odparza. Chociaż zgodze się, że nawet po godzinie maluch może sie odparzyć tak miałam właśnie z pieluchami dada stąd ich nie używam mimo, że teraz już jest większy i może już inaczej by skóra reagowała. Wolę probować inne i póki co chwalę sobie Gaga i Love baby no i pomarańczowe pampersy (pomimo, że uważam ich chłonność za bardzo niską i przy większych dzieciach pewnie przeciekają).
Z córką tylu problemów skórnych nie miałam i w zasadzie już po 3 tygodniach używaliśmy pampersów z rossmanna babydream i tez sobie je chwalę. Niestety na mojego synka podziałały jak Dada odparzeniami.

No ja jestem mega zadowolona z tych chusteczek Fitti i wiem, że pisze to znowu ale są rewelacyjne; )

Ciesze się, że to nie tylko promocja a są one w takiej ładnej, stałej cenie zawsze; )

Co do pieluch to używamy pampers lub dada a chusteczki cleanic kindii różne wersje. Jak dla mnie chusteczki pampersa są zwyczajnie za mokre, w bambino drażnił mnie zapach a happy były mało nawilżone z kolei… w nivea też nie odpowiadał mi zapach… aa te rossmanowskie baby dream mogą być, natomiast pieluch z tej firmy nie polecam, ponieważ słabo chłoną wilgoć i są mało elastyczne, choć bratowej odpowiadają bardziej niż dady, wiec to pewnie zależy od dziecka