Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

No ja wlasnie te Fitti zawsze biorę, bo są najtańsze i bardzo dobre jakościowo; )

Ja ostatnio kupiłam dla nas w rosmanie te niebieski za 12 zł za 4 pak promocja była czyli 3 zł za 80 szt chusteczek, przetestowałam na Jaśku i nic się nie dzieje. Bo do tej pory używałam pampersa tych białych Sensitive.

Ja słyszałam gdzieś, że bardzo dobre są chusteczki vibelle, można je kupić w Aldi.

Fitti zdecydowanie są na pierwszym miejsu, razrm ze zwykłymi DADAmi :wink:

Czytałam też na blogu od pewnej pani o pampersach vibelle i oceniła je na 6 w skali 1-6. Twierdziła, że są lepsze niż Pampersy oryginalne.

Ja kupuję chusteczki cleanic baby sensitive, 6 opakowań za 13 zł, jak dla mnie rewelacja. Używam ich sama, do demakijażu, a także do wycierania córeczki.

My póki co przetestowaliśmy zielone i białe pampersy i bella happy. Pampersy lepsze ale nie wiem które, w sumie wydają się być takie same. Co do chusteczek mamy kupione Pampers białe ale mamy na nie uczulenie i póki co używamy ciepłej wody.

Jak mój syn zrobi kupkę to też wkładam go do wanny i myjemy samą pupę.

Ja ostatnio zaczęłam obmywać małą po kupce, bo wcześniej nie zawsze to robiłam. Nie wiem czy to ze względu na pampersy, czy na ilość kupki, ale przeważnie kupka wycieka górą pieluszki, z przodu lub z tyłu. Mała przeważnie robi kupkę na siedząco czy leżąco, mimo to kupka wycieka :confused: Używamy pieluszek dada 4, czy mam zmienić je na 5, żeby nie wyciekało?

Gosia a ile twoja mała waży? My teraz też używamy czwórek z Dady i nic nam nie wycieka, chyba, że Rozala się wierci i bokiem wypchnie. Piątki są od 15 kilogramów, więc ja młoda waży więcej niż 11-12 to możesz śmiało je zmienić na większe. Ja pamiętam, że jak zmieniałam jedynki na dwójki, dwójki na trójki, itd. to nie do końca sugerowałam się wagą na opakowaniu. Czwórki są od 7 kilogramów, a używać ich zaczęłam jak mała ważyła niecałe 6.

Około 9 kg, nawet nieco ponad. Z tego co ważyła się z tatą kilka dni temu. Ja zmieniłam na 4 po tym, jak mała zaczęła więcej siusiać w pieluszkę i też nie sugerowałam się za bardzo wagą.

Wiesz co, spróbować możesz, i tak kiedyś na te piątki przejdziesz, więc się nie zmarnują. Moja teraz waży 8 kilogramów, to znaczy ważyła miesiąc temu i podejrzewam, że szybciej na piątki przejdę niż jest sugerowane na opakowaniu.

Ja tez nigdy nie sugerowalam się waga na opakowaniu i przyznaje sie, ze Kasjan ma troszkę przy duże, bo szerokie piekuszki ale mu to odpowiada a poza tym ma wlasnie więcej miejsca na niespodzianki; ))) Czwórek uzywamy juz 2 miesiace - Kasjan mial niecale 6 kg a 3 robily się ciasne… Za to np, ciocia malego w jego wieku caly czas jest na 3 mimo, ze ma juz teraz 8,5 kg… Wedlug mnie to trochę przesada, bo to juz jest takie dopinanie tych pieluszek na chama…

Według mnie to widać kiedy należy zmienić pieluszki na większe. My zawsze zmieniamy na większe jak zaczynają się te gumki na nóżkach odbijać i całą pieluszka jest taka troszkę ciasna.

Ja również zdecydowałam się zmienić pampersy, jak zauważyłam, że są już nieco za małe.

Silje: Zrobię, jak mówisz, kupię jedne 4 i jedne 5. Jak już całkowicie przejdziemy na 5, to czwórki też się nie zmarnują :wink:

a my już od dłuższego czasu używamy 4

No trzeba patrzeć na dziecko jak pasują mu pampersy. Miałam kupione pampersy od 3 kg ,a córka urodziła się 3900. I przyznam , że musiałam kupić te od 2-5 kg bo tamte miała nieco za duże, bo ogólnie urodziła się standardowa (56 cm).

My też używamy pieluszek 4.

Mnie wiele osób polecało pampersa na długie wyjazdy, czy wyjścia, a do codziennego stosowania w ramach troszkę oszczędności dada, które również się bardzo sprawdzają… husteczki póki co mam pampersa, a potem zobaczymy :slight_smile:

Ja chusteczek pampers nie stosowałam. Chusteczki mam tylko jak gdzieś wychodzimy, a tak wolę umyć małego.