Jakie witaminy w ciąży

mama Meg wiesiołek dobry jest na przyspieszenie akcji porodowej

Najlepiej go przyjmować już w ciąży donoszonej na sam koniec, bo wcześniej zwiększa ryzyko krwawienia i przedwczesnych skurczy, ale to nadal tylko suplement diety, więc może zadziała, a może tylko poprawi mi nastrój i sprawi, że będę się czuła bardziej przygotowana do porodu?

Niestety żeby ten wiesiolek jakkolwiek działał to ta dawka musi być taka wysoka, a 3xdz po 2 kapsułki to dla mnie nie do przejścia. 

Przemiany kwasu GLA obecnego w oleju z wiesiołka do prostaglandyn w organizmie wydają się być korzystne pod koniec ciąży, ale wiadomo, że to musi być konkretna dawka, przez jakiś czas na pewno suplementowane, ale kto wie, może jednak to zadziała na korzyść...

Paulinek od piloznej wuem ze od 36 tc można już stosować. Wcześniej nie 

Mi moja ginekolog zalecila  brać preparat Pregna  Dha. Chyba jednak będę pić olejek w którym jest zrównoważona proporcja między omega 3 a omega 6 np rydzowy. 

Adamos zamist pregny dha planujesz pic olejek? 

Suplementy Pregna są chyba najbardziej popularne i opłacane przez lekarzy, ja je stosowałam i wszystko jest ok 

Ja używałam od pierwszej ciąży Prenatal DHA i dalej je stosuje karmiąc drugiego synka... to już ponad 3 lata ciągiem, powinni mi je za darmo już dawać hahaha

Tak dlatego że w Pregna Dha są kwasy omega 3 a w oleju też są zarówno kwasy omega 3 jak i Omega 6.To olej świeżo tloczony na zimno. Pregna ma dodatkowo otoczke a tu świeży olej. Ja wolę w takiej postaci. Dodatkowo ma wiele innym dobroczynnych właściwości. 

Ja brałam mama dha premium i było ok a i cenowo nie wypadają źle jeśli zamawia się je przez internet.

Adamos ja chyba na dluzsza metę nie dałabym rady pić oleju. Co prawda etap mdłości mam już za sobą, ale czuję że mimo wszystko nie byłoby to dla mnie dobre rozwiązanie.

adamos, a zawartość tych kwasów jest standaryzowana w oleju, który będziesz piła? Bo skąd pewność, że przyjmiesz odpowiednią ich ilość, w kapsułkach mamy przynajmniej pewność, że dostarczamy zadeklarowane przez producenta np 600mg DHA

Ja od początku ciąży biorę feminovit+DHA i po porodzie też zamierzam bo brać bo ma dobry skład i cenę.

Mamameg olejek rydzowy ma smak orzechów mi pasuje a jak inni pija z wiesiołka czy z czarnuszki. Pregna Dha to nie jest lek tylko suplement czyli nie ma pewności że tych kwasów jest taka ilość jak deklaruje producent. 

Właśnie dobrze by było żeby te wartości były standaryzowane, bo tak nie masz pewności czy wystarczająco przyjmujesz. 

Ja jednak wolę polknac kapsułke, konsystencja oleju jest dla mnie nie do przejścia. 

Aleksandra, ja biorę symvital mama 

Adamos chyba na rynku nie ma zestawu witamin dla kobiet ciężarnych i karmiących zarejestrowanego jako lek, można sobie kupić osobno kwas foliowy, wit D i kompletować je wg uznania, ale wtedy mamy całą garść tabletek do łykania, każda z nich ma substancje wypełniające i pomocnicze, wygoda przyjmowania to też warunek systematycznego ich przyjmowania...

Całą ciążę zażywałam pregna. Po ciąży 9 miesięcy czyli cały okres karmienia początkowo z Olimpu witaminy. Ale zdecydowanie wolę pregna i wróciłam do nich. Mój lekarz uważa, że to najlepsze witaminy dla kobiet w ciąży i mam karmiących. �

Ja w ciazy musialam brać dodatkowo zelazo ponieważ mialam co wyniki jakiś brak.