Jakie witaminy w ciąży

Ja w ciazy zazywalam doppelherz aktiv Mama premium i teraz przy karmieniu piersia takze je biore, maja 600mg DHA na czym mi bardzo zalezalo i jestem zadowolona ;)

Ja sobie chwalę Pregnę w ciąży i podczas karmienia ale dodatkowo brałam kwasy DHA.

Gugi widzę ,że fajny skład mają te Twoje tabletki,pewnie ta wiedza jakiejś mamie posłuży ;)

Gugi ja biorę kwas pregna dha  600 ale mam w 2 tabletkach( jedna ma 300)czy ty masz takie porcję kwasu w jedej tabletce??

A witaminy zmieniam co miesiąc bo mam wrażenie że nie działają

Niedawno czytałam artykuł w czasopiśmie dla kobiet w ciąży i mam że spozywajac  przed ciąża kwasy Dha i w czasie ciąży zwiększamy ryzyko że dziecko będzie miało ADHD. 

Wioleczek bardzo fajny skład mają;) 

Weronisia takze mam dwie tabletki, nie jedna 

Adamos pierwsze słyszę o czymś takim.. ciekawe czy to prawda, przekonam się jak syn będzie większy  ;) 

Adamos takimi artykułami z gazet bym się nie sugerowała, podali tam konkretne źródło, skąd takie informacje? Z tego co wiem jest wręcz odwrotnie, suplementacja kwasów DHA zmniejsza ryzyko występowania ADHD u dzieci matek, które przyjmowały te kwasy w trakcie ciąży w porównaniu z tymi, które ich nie suplementowały...

No właśnie. Przecież te artykuły powinny a może są sprawdzane przez specjalistów. Znajdę to wam dokładnie napisze. Wiadomo że wszystko trzeba brać w granicach normy. 

U mnie jak pytałam ginekologa to nic nie mówił, że taka dawka DHA może powodować ADHD.. a po urodzeniu zalecili mi przyjmowania minimum 500mg DHA przy karminiu piersią.

Adamos co to za artykuł był? Mogłabyś wrzucić jakiś namiar? 

DHA właśnie mają za zadanie wpływać pozytywnie na rozwój mózgu. 

Też pierwsze słyszę o teorii z ADHD,Gugi dokładnie ja miałam wytyczne na wypisie żeby przyjmować 500mg DHA przy karmieniu piersią.

Ja urodziłam nie ale dwa miesiące temu i też miałam na wypisie by przyjmować dha jeśli karmię piersią. Pierwszy raz słyszę by miało jaki kolwiek związek z ADHD wrecz przeciwnie.

Kverve w M jak mama tu cytat przytocze Kwasy tłuszczowe omega 3.okazalo się że suplementacja kwasów omega 3 na początku ciąży zwiększa nieco ryzyko schizofrenii u dziecka. Zwiększa także w sposób umiarkowany ryzyko wystąpienia u dziecka ADHD. 

adamos, mysle ze to spekulacje. Czy są tam jakieś źródła, badania potwierdzone? 

Jakiś artykuł trzeba napisać i jakąś głupotę trzeba wymyślać że jej nie ma na to badań potwierdzających to bym nie brała tego do siebie

Schizofrenii nawet, to już w ogóle ciekawe.. 

Oo ciekawe na czym oparli taka informacje. Przecież zalecają jedzenie ryb 2x w tygodniu , a one właśnie maja te kwasy 

Większej bzdury dawno nie słyszałam,informacje pewnie podane aby zasiać ziarno niepokoju i będzie tak samo jak ze szczepieniami ,które powodują autyzm..,Żadnych konkretów tylko opinie pseudo specjalistów.

Wioleczek dokladnie, a pozniej niektorzy w to wierza niestety 

Beti  ja nie odpowiadam za ten artykuł. Uważam że w takiej gazecie powinny być tylko sprawdzone i potwierdzone naukowo artykuły. Widzę że te gazetę redagują w większości lekarze medycyny doktorzy i profesorzy:) 

Tym bardziej powinny znaleźć się w niej rzetelne informacje, ktoś przeczyta i faktycznie będzie wierzył i rozpowiadał dalej.