Jakie witaminy w ciąży

Ja też w życiu robiłam biszkopt do ciasta i mi się nie udało, wolę zrobić ciasto na kruchym spodzie 

Lila nie ma co się poddawać warto znaleźć odpowiedni przepis 

A rzucacie biszkoptami po upieczeniu? 

Ja polecam dopel herz premium mama!!! Prosze przeczytać sobie na pan tabletka opis witamin w ciąży. https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

PatrycjaP. ja rzucam i faktycznie działa :) ciacho nie opada.

Ja uwielbiam siedzieć w kuchni gotować i piec ciasta więc pewnie podejmę jeszcze próbę upieczenia biszkoptu

Patrycja tak rzucam biszkoptem po upieczeniu. Wtedy można przekonać się czy dobrze jest upieczonym bo jak np nie jest w sroku upieczony to opadnie

Mąż zawsze rzuca myślałam że bujda ok to teraz muszę go przeprosić haha

Patrycja nie bujda rzucanie na na celu usunięcie nadmiaru pęcherzyków powietrza. Czyli jak wyszedł z górka to trochę wyrówna się po rzuceniu.

Ja nie piekę biszkoptów, ale nigdy nie słyszałam o tym rzucaniu :)

Kurcze a ja nawet delikatnie otwieram i zamykam piekarnik żeby mi nie opadł hehe 

Ja kończę opakowanie Pregna plus i dodatkowo DHA. Kolejne zamówione w aptece to Omegamed Optima forte - pan tabletka oceniał je na 5. Zobaczymy jak się u mnie przyjmą :) przeraża mnie tylko, że to aż 4 kapsułki dziennie a nie cierpię ich łykać :P

Bas, ja łykałałam po 3 kapsułki, a do tego jeszcze czasami jakieś inne rzeczy. Dasz radę ;)

Ja brałam tylko Pregna Plus :)  A potem magnez bo skurcze niemiłosierne miałam w łydkach. 
Ja też lubię piec, ale rzadko rzucam biszkoptem :)  Chociaż ostatnio królują u mnie ciasta drożdżowe 

:) 

Ja polecam DuphaVit Pregna

A łykałyście pod koniec ciąży olej z wiesiołka? Ma podobno skracać czas rozwierania szyjki macicy i uelastycznić tkanki ułatwiając poród drogami natury... Od 37tc zaczęłam stosować 3x1 kaps, ale czytałam gdzieś, że zalecają nawet po 2 na raz...

Tak ja łykam teraz olej z wiesiołka, od początku 37 tygodnia. Dostałam zalecenia od położnej 3x2, ale powiem szczerze że łykam najwyżej 2 tabletki dziennie, jak mi się przypomni ;-) 

Przy suplementowaniu witamin właśnie zależało mi też na tym żeby wystarczyło łykać jedną tabletkę dziennie bo o drugiej zawsze zapominałam. 

Ja nie stosuję A może powinnam bo pporódjuz nie długo A tu nic się nie dzieje 

Ja nie przyjmowalam oleju z wiesiołka bo u mnie nie był wskazany, cała ciąże brałam duphaston i magnez (teraz też biorę) żeby zapobiegać skurczom macicy, a olej z wiesiołka ma podobno właśnie takie działanie. Myślę że coś w tym jest i że to pomaga.