Jakie witaminy w ciąży

Za to stek na masle to mistrzostwo. 

Ja to przeważnie smażę na oleju ale.zdarza się i na masełku 

A kremy do ciast jak robicie? Na maśle moim zdaniem są o wiele lepsze i nie wyobrażam sobie żeby zrobić inaczej, a moja tesciowa kremy tortowe robi tylko na margarynie.

Mamameg kiedyś na margarynie. Teraz większość na maśle. Rzadko na margarynie 

Generalnie do ciast i kremów tylko masło ale wiem ,że dużo osób robi na margarynie.

Ja raczej też masło. Czasami zdarza mi się użyć margaryny. Też wiem, że wiele osób robi na margarynie, bo na pewno jest sporo tańsza niż masło.

Tylko masło! Jak słyszę margaryna to mnie mdli.

Mi na margarynie kremy nie smakują, daje masło:) 

Ja rzadko robię kremowe ciasta

Ja w ogóle rzadko piekę jakiekolwiek ciasta ale faktycznie nigdy nie robię takich masias tych najbardziej uwielbiam biszkopty

Natalia a biszkopt czym przekładasz? Bo ja często kremem zawierającym masło 

Ja nie używam masła ani margaryny więc zwykle do biszkoptu daję budyń na mleku roślinnym. wiele przepisów możesz znaleźć na BLW mama, alaantkowe i widziałam też przepisy bezglutenowe i bezmleczne na Olga smile

Ja raczej nie piekę kremowych ciast, ale bardzo je lubię. Natomiast mój syn i mąż lubią ciasta drożdżowe z owocami i jeśli piekę to właśnie takie. Kremowe ciasta mamy tylko na święta i nasze urodziny. 

Aneczka ja uwielbiam sam biszkopt a w niego wbijam owoce np truskawki maliny albo ewentualnie sernik na zimno z galaretka ale z serków homogenizowanych :) 

Natalia kto co lubi. Ja lubię biszkopt z kremem 

Ostatnio dziadek zrobił taki biszkopt że kremu nie zdarzyliśmy zrobić a już go nie było słyszałam że tyle jajek ile łyżek mąki jakoś tak. Znacie taki przepis? 

Patrycja nie kojarzę ale wiem że im więcej jajek w cieście a mniej mąki tym ciasto jest o wiele wiele lepsze kwiat o swojego biszkoptu zawsze daje minimum 8 jajek

Kremowe ciasta uwielbiam, mąż często nam kupuje „do kawy” ma po drodze piekarnie w której są takie bardzo dobre.

Ja nie przepadam za ciastami z piekarni naprawdę zadki się sprawdza by były dobre zazwyczaj są mdłe i cena też jest powalająca. Wolę sama zwykłego murzynka upiec. Jednak ciasta z kremem uwielbiam tylko problem tkwi w tym że we dwójkę z mężem nie damy rady zjeść całego a teraz gości raczej prędko nie zaprosimy.

Patrycja nie słyszałam.o tym. Mam spraedzony przepis z którego korzystam