Podobno schabowe najlepsza są smażone na smalcu, moja teściowa tylko tak robi. Ja miałam jakiś czas temu awersje do schaboszczaka, ale ostatnio mąż już miał chęć i zrobiłam, smakował wybornie! Mimo ze smażony na oleju rzepakowym.
Ja smaże obecnie na rzepakowym wszystko. Jednak na smalcu kiedyś smażyłam i też było dobre. To zależy co. A kokosowy to właśnie miał cenę taką, że człowiek myślał, że jak tyle kosztuje to musi być zdrowy :D
Mamameg, najważniejsze to zdrowe dzieci. U mnie poziomy kwasu były dobre, więc też pozostałam przy swoim ;)
My używamy tylko oleju
Ja w domu używam tylko oleju za to u moich rodziców smalec jest na porządku dziennym i nie powiem taki schabowy u nich jakoś lepiej smakuje. Jednak ja nie mam takiej potrzeby by specjalnie po to go kupować. Natomiast lubię te oleje z dodatkami ziół.
Smalec jest zdrowy, bo zamyka pory w mięsie, ale do mięsa się nie wchłania tj olej. Więc zjadamy kotleta z mniejszą ilością tłuszczu
Ja używam tylko oleju rzepakowego, olej kokosowy jest przeznaczony ma masaże ?
Mamameg Magda Gessler by się z Tobą nie zgodziła bo ona wszystko na "masełku klarowanym" smaży :p
U mnie w domu też olej rzepakowy ewentualnie masło klarowane ale nie zawsze pamiętam by kupić .
Ja niegdy nie kupiłam nawet masła klarowanego.
Kverve oj pewnie tak, ale ja lubię oglądać jej program, najczęściej trafiam na powtórki, ale dobrze się to ogląda, zdarza się ze wydaje mi się że przesadza i niektóre odcinki są przesadzone ale ogólnie lubię.
A żałuj, że nie kupiłaś masła klarownego. Jajecznica na nim smakuje zupełnie inaczej :)
Ja używam oleju rzepakowego
MNPB jakoś szczególnie za jajecznica nie przepadam to nie żałuję
Aneczka- ale jak lubisz coś skażonego, to na karku naprawdę nabiera to smaku
MNPB staram się za dużo smażonego nie jesc
Ja jajecznica na masle normalnym, a za to jesli juz smaze to oliwa z oliwek. Mam patelnie gdzie nie potrzebuje tluszczu wiec czesto smaze bez
Na maśle wszystko smakuje lepiej. Masło ma delikatny smak i podbija niektóre potrawy.
Ja nie do wszystkiego lubię masło, jednak zmienia smak potraw, wg mnie na taki bardziej słodki.
Julienne z marchewki lub cukini jest pyszne ;)
Ja na maśle smarze tylko dla synka. Dla mnie ogólnie w znacznym stopniu zmienia smak potraw nie wyobrażam sobie schabowego smażonego na maśle.