Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

Pati o to faktycznie spory chłop. Przeważnie dzieci ważą koło 12-14kg w tym wieku. 

spore dzieci 

Rzeczywiście Pati to 17 kg u 2,5 latka to dość sporo. 

Moja córka ma 3 lata i waży 13 kg. Jest mega drobna! 

Powiem wam że nawet nie ma takich faldek. 

Laura ubrania kupuje mu na 98/104 zmierzyć sie nie chce. 

Wczoraj jedna kobieta stwierdziła że ma 5 lat siedział w przyczepce rowerowej może takie stwarzał wrażenie, jego kolega też ten sam rocznik i jest jeszcze większy. 

Urodził się jako wcześniak w 36 z waga 3140 

Aż sie pokusiłam spawdzic siatki :) jest na siatkach wprawdzie na samej górze, ale jest więc to jest okej :) gorzej jakby był za siatkami, ale jest na nich wiec to zdrowy chłopak i może mieć spokojnie te 17 kg 

Pati, to jak na wcześniaka, to super nadgonił rówieśników.

Fajne takie dzieciaczki 

Pati mojej bratowej mały wazy 15 kg a ma 2 latka i wygląda normalnie nie ma żadnych fałd

Pati to duzo wazyl jak na wczesbiaka bo moje dziecko w 38 i 2600 

Klaudiamama to u Ciebie maleństwo za to 

Niektóre kobiety rodza dzieci w takiej wadze 

To moi w 39tyg i po 2600 mieli 

O widzisz Mazia dzięki hehe ja nawet nie sprawdzalam może dlatego ze nie wygląda grubo nie przejmowałam się waga. 

Klaudia to rzeczywiście kruszynka. Ja się zastanawiałam ile by ważył jakbym donosiła. Ja z moim to urodzeni z waga 4kg i 3800g wiec może po rodzicach taka waga hehe 

U mnie to w ogole w szpitalu mowili ze same takie calineczki sie rodzą bo duzo bylo w tym czasie dzieci z wagą mniej niz 3 

U mnie było 3600 a miało być 4200 min 

Malutkie te Wasze kruszynki. Mój ważył 3620 a wydawał mi się chudziutki to nie wyobrażam sobie takich 2600.

Kverwe no kuruszynka straszna, wszyscy mowili ze oni by sie bali takiego malucha brać na ręce no ale ja nie miałam wyjścia :D ciekawa jestem czy to, ze dziecko rodzi sie mniejsze jest powtarzalne. W sensie zastanawia mnie to czy kiedys jak bede w ciazy to tez bedzie taka kruszynka. W sumie jeat pare plusów bo no nie mialam takiego duzego brzuszka, lepiej wroxilam do formy, nie bolaly tak strasznie plecy w ciazy bo kregoslup tak strasznie nie byl obciązony, no i mysle ze to ze dziexko byko mniejsze pozwolilo mi urodzic naturalnie bez nacinania ani pekniecia. 

Klaudiamama u mnie było dokładnie tak samo wszyscy się dziwili jak się nie boje przewinąć czy coś (2400) ale cóż jakie miałam wyjście :D 

pewnie to nie regula ale wysoce prawdopodobne ze drugie dziecko trz będzie drobne . Moja ginekolog mówiła ze zazwyczaj tak jet. Mój starszy syn tez był malutki 2920

Mój syn miał 3420 a i tak się go bałam przewijać :D 

Ale też zależy jakiego dzieci są wzrostu. Mogą mało ważyć a być "długie ", więc też inaczej niż taki wcześniak malutki i chudziutki.

Syn za 2 miesiące skonczy 2 lata i waży obecnie ok 11 kg, myślę że już będzie z 11.5 ale dzieci są różne. Syn jak porównuje z innymi dziećmi z rocznika to jest wyższy od nich.

To prawda syn miał 54 cm i 2920 i był drobny ale bez przesady natomiast córka 50 cm i 2400 No i tu była zdecydowanie wersja mini