Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

JustaMama to maleństwa, a czemu takie malutkie rodziłaś ?

Mój miał prawie 4kg i wydawał mi się malutki, to takie 2,5 to nie wiem jak przewijać. 

Ewabrz, mój w tym samym wieku to ma 13kg, ale jest też wysoki i każdy myśli, że jest starszy.

U mnie córka 3200 i była tez taka malusia i się bałam przebierać a co mówić takie maleństwo  

Moja córka miała 3370 i też wydawała mi się kruszynką, ale myślę że dla pierworódki to zawsze dziecko będzie maleńkie i będzie się trochę bała tych pierwszych czynnością pielęgnacyjnych. Przy drugim dziecku to już jest wprawą, bo wiadomo co i jak. 

Moja córka ma 3 lata i waży 13,5 kg. Ostatnio dowiedziałam się, że jej rówieśniczka (jedynie 2 tygodnie starsza) waży 25 kg!!! Mega nadwaga. 

Mojego brata córka ważyła 2900 i nóżki i rączki miała głównie szczuplutkie. No i pampersy 1 były na nią za duże. Stosowałyście wtedy te pampersy dla wcześniaków czyli 0?

Beata nie wiem . 

Klaudia bardzo możliwe,że tak będzie jednak też szczegóły chyba wpływają na to. U mnie córka 3310g ,58 cm z 38 tc. Syn 3660g,57cm z 40/41 tc . Moje był długie :) 

Ja miałam większą więc my jedynki i za niedługo dwójki i niedługo planuje zmienić na 3 gdyż wałeczki tłuszczyku się odgniataja takie mam wrażenie 

Justamama ale nie było jakiś nieprawidłowości ? Czy Wy rodzice jesteście brobni?

Czysto teoretycznie jest szansa, że kolejne dziecko będzie podobnej wagi jak pierwsze. Wielu lekarzy twierdzi, że waga i wzrost dziecka jest uzależniona od genów. Malutka mama nie urodzi olbrzyma... 

Moja córka urodzona w 41 tc miała 2970g. Pampersy 1 bardzo długo i bardzo długo rozmiar 50.

Syn urodzony w 38 tc miał 2490g. Pampersy 0 chyba przez 2 tygodnie, a ubranka zaczęliśmy od rozmiaru 44.

Teraz córka niby dobrze się rozwija, ale zobaczymy jak będzie po porodzie :) 

Mi też moja mówi ze synek ma długie nogi z badania usg no zobaczymy jak mam 170 a mąż 189 tak ze może będzie dłuższy ja mam wszystko kupione na 62 cm może 3 rzeczy są mniejsze jak coś się dokupi jak będzie trzeba 56

Oni tak wizualnie często mówią,a będzie małe dziecko. Mi też, że mówił patrząc na mnie i słysząc ile córka ważyła,że też będzie syn mały. Mowie,ze nie już ma 3700 i szok 

MartaK, tak tylko się mówi. Też kiedyś słyszałam, że natura da takie dziecko aby móc urodzić. Nie sprawdziło się. Jestem malutka i drobna, a miałam duże i długie dziecko. Pewnie geny ojca w znacznej mierze.

Moja urodziła się 3800. Ma tydzień a już jesteśmy na dwójkach 

Ja też szybko  przeszłam na dwójki:) 

Moja córka miała 3370 i 56 cm, przez tydzień może nosiła te ubranka 56 a niektóre i tak były za małe. Teraz kupiłam wyprawkę od 62... 56 mam wyłącznie może 2-3 rzeczy. Lekarka mówi mi, że syn będzie duży. W 35 tygodniu ważył 3200 na USG... Myślicie , że to rzeczywiście dużo i rzeczywiście urodzi się wielki? 

Ewe to rzeczywiście drobny mój ma 17kg jest dość wysoki jak mówię że ma 2,5 to szok bo myślą że więcej. 

Mój ważył 3140g i wydawał się malutki, a co dopiero takie 2 kilogramowe maluszki. Kuzyna 4kg noworodek wydawał mi się tez malutki. 

Aneczka to rzeczywiście szybko przeszliście na dwójki lepiej nie robić zapasów bo nie wiadomo jak to bedzie :) 

u nas było odwrotnie 56 wszystko było za duże i pieluchy 1 również :( ja jestem niska i szczupła mąż szczuply i 180 a dzieci rodziłam maleńkie. Ale to nie ma chyba znaczenia bo moja siostra 155 cm całe życie drobna a dzidzia 4920 i 60 cm

Justa mama u mnie identycznie. Musialam kupowac mniejsze i pieluszki 0 a moalam przygotowane 1

Córeczka 59 cm, 3970g więc zaczynaliśmy od ubranek 62cm