Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

Pati jeżeli chodzi o jedynki to miałam tylko te jedno opakowanie z Rossmana co za grosz odebrałam. A tak nawet nie planowałam kupować. Od razu dwójki. Tak samo było przy pierwszej córce i przy tej tak zrobiłam. 

Teraz lekarka mówi mi, że syn będzie duży. W 35 tygodniu ważył 3200 na USG... Myślicie , że to rzeczywiście dużo i rzeczywiście urodzi się wielki? 

Mysle ze jest to sporo ale moj maly ostatecznie urodził sie z waga rowne 3 kg w 38 tyg dlatego mi sie moze tak wydawac ze to dużo a tak myslac o tym na spokojnie to wydaje mi sie ze twoje dzieciatko będzie mialo taka standardowa wage jak większość maluszkow nie ma co tak sie dokładnie wczuwac w to co lekarz widzi na usg odnosnie wagi i trzeba podejsc do tego z lekkim marginesem bo oni też nie sa w stanie okreslic tego dokladnie 

Najważniejsze zeby bobo bylo zdrowe a i ile będzie wazyc to juz nie istotne

Aneczka no ja to miałam zapas 1 i 2 bo każdy kupił ale na szczęście wszystko wykorzystałam. Teraz nie mam zamiaru robić zapasów bo nie wiadomo czy będzie uczulenie. 

Mamacoreczki nie wiadomo ile będzie przybierać może więcej, może mniej tak samo pomiar może się różnicy +/- 500g 

U mnie waga się sprawdzała na USG było 3200 a urodzil się 3140

Pati ja miałam zapas dwóch paczek dwójek i tyle. 

Ja trochę miałam tych 1 ale bardzo krótko 

Mój syn teraz w 31 tygodniu ważył 1600g i pytalam lekarza czy drugie dziecko może się urodzić z podobna waga co pierwsze no i czy można już teraz określić ile dziecko będzie miało. Powiedzial ze tak kolo 3200 powinno mieć, ale na jakiej podstawie to uznal to nie wiem...

Przy pierwszym synku mi mówił że nie będzie miał 3kg a urodził się 3420 i 55cm. Dla mnie to sporo, ja mam 158 cm wzrostu i wagę (przed ciąża) tak ok 43-45kg. 

Ciekawe jaki będzie drugi syn.

Ja jestem niska ale mąż ma 180 cm.

Chociaz jak patrzylam do ksiazeczki to ja się urodziłam 2900 i 55cm, mąż też chyba 3kg nie miał. Podobno na to też trzeba patrzeć.

Faktycznie prawie 3,5kg to duży..  

Myślę że mniej niż te 3kg to nie ma co liczyć;)) 

U mnie najstarszy był najmniejszy. Drugi już troszkę więcej a córka była największą;)) 

I w sumie lekarz tez tak mi mówił że będzie największą ale nie powiedział czemu tak myśli..  

Ewabrz ja urodziłam się 3360 aojs jedna córka 3680 s druga 3800

Aneczka czyli też więcej, u mnie syn też ostatecznie mial więcej niż ja przy urodzeniu. To chyba nie ma co gdybać :D

Ja córkę miałam malutką bo 3kg. syn klocek 3660 czyli tyle praktycznie co ja przy urodzeniu bo ja miałam 3600

Ewabrz a nie większe więc się śmieje że już trzeciego dziecka to rodzic nie chce jak waga z porodu na poród rośnie hehe aż się boje jaka wagę może mieć trzecie hehe

Mazia widzę ze wszystko w porządku i jesteście już razem z synkiem ☺ ogromne gratulacje ☺

Tak Mazia już w domku

mama_córeczki - pojęcie duże jest względne :) W 35 tc ma 3200 g według USG. A pomyśl sobie, że ja w 38 tc urodziłam syna, który miał 2470g, a córka w 41 tc miała 2970g. :) Jest różnica :) 

Nati dziękuje ogromnie :* póki jest mąż to sobie radzimy pewnie potem będzie sajgon bo na chwilę obecną nie mogę narzekać

Mi wczoraj lekarka powiedziała, że mały waży już 2600 g (35 tc). Zastanawiam się ile jeszcze urośnie do porodu. Mam nadzieję, że nie będzie wielki, bo to mój pierwszy poród. 

Mazia czemu sajgon? Wszystko jest do ogarnięcia

Ja mam dziś wizytę ciekawe ile misiu urósł przez 2 i pół tygodnia ☺

Jakie malusie te wasze maleństwa;) u mnie corcia 3730wazyla ale ja te duzo przytylam podczas ciąży;)