Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

Aneczka no pewnie z czasem będzie łatwoej ale jestem przekonana, że pierwsze dni to będzie jakiś armagedon :D 

Magda teraz to dziecko już przybiera około 200-250 g tygodniowo to łatwo sobie policzyć ile mniej więcej będzie mialo :)

Mazia nie zakładaj od razu najgorszego nawet na te pierwsze dni. A nóż może będzie dobrze. Moja córka przy mnie jest grzeczna i pomocną. Zaczyna być bardziej nieznośna jak ktoś jest dodatkowo w domu..dlatego czasami myślę że wolę jak jesteśmy same bo wtedy spokój cisza i wszystko można porobić na spokojnie 

Mazia u mnie mały wazy 1.900 31 i 4 dni to myślę że jak by tyl 200 na tydzień by był duży ☺ u mnie przez 2.5 tygodniu przybrał teraz 350 gram 😂

Nati bo TY jeszcze masz czas na takie przybieranie. 250g na tydzień to jest od około 36 tygodnia, więc jeszcze Twój maluszek mniej przybiera :)

Aneczka no właśnie moja też jest pomocna, ale jakoś się obawiam tego co będzie jak zostaniemy same ;/ próbuję ją angażować do wszytskiego nawet laktator mi trzymać chce i zmienia poziomy kiedy pozwolę 

Super ze tak pomogą;))myślę że jak zostaniecie same to źle nie będzie;)) 

Anita-1981 ja przytyłam 10 kg, nie wiem czy to dużo czy nie, ale wszyscy się śmieją że za bardzo to po mnie nie widać bo brzuszek też mam mały w stosunku do innych dziewczyn ze szkoły rodzenia. 

Mazia właśnie czytałam że 200g na tydzień to myślę, że coś ponad 3 kg mieć będzie. A na początku wydawało się, że mały jednak będzie. Zobaczymy jak się to skończy :)

A ze mnie to jest w ogóle matka roku...

Zapamiętałam sobie, że syn się urodził 3420 g i 55 cm i tak wszystkim na około powtarzam. Wczoraj kazał sobie ściągnąć ze ściany metryczkę co dostał od cioci, taką filcową i patrzę a tam waga 3620 ... :O zajrzałam do książeczki i faktycznie. Trochę tych gram zgubiłam gdzieś po drodze :D

A lekarz wtedy mówił, że 3kg nie będzie miał. 

Teraz mi na wizycie powiedzial, że tak kolo 3200 może mieć to się mąż śmiał, że idąc tym rozumowaniem wyskoczy 4kg i kurcze no...zaczęłam się obawiać jednak :D haha

Faktycznie 200g zgubiłaś. Może tak być ze ok 4kg będzie:D 

Ewabrz mój syn ważył identycznie, tylko 1cm był krótszy :D i też mam problem z zapamiętaniem :p

Magda  i lena 3kg to malusie dzieciątko :) mi wychodziło z USG parwie 3800,a ja drobna więc był strach . Córka miała 3kg i to było idealne choć  itak musieli mnie naciąć w obu porodach 

Ewabrz dobrze że ciocia metryczkę dała to teraz już będziesz pamiętać :) Może tym razem Twój lekarz się nie pomyli. 

Mazia ja się bałam, że przez tą cukrzycę będę miała duże dziecko (bo to się podobno często zdarza), ale jak na razie ma wagę w normach. A zakładałam, że może być malutki bo zarówno ja jak i mąż mieliśmy po 2700 jak się urodziliśmy.

Mazia dobrze będzie. Nie martw się na zapas 

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg niestety nie zgubiłam wszystkiego, później też przytyłam w kolejnych ciążach i teraz niby dużo nie przytyłam ale brzuch bardzo widać to chyba norma że w kolejnych ciążach brzuch jest szybciej widoczny 

Ja po każdej zgubiłam wszystko ;)) ale ogl mam szybką przemianę materii to też może mieć wpływ 

Mazia no powiem ci ze lepiej jak nie będzie tak przybieral bo po ostatniej wizycie 2.5 tyg z 15500 wazy 19500 to sporo wolałabym żeby się tak nie rozpędzal

Magda I Lena ja się tego obawiałam również poza tym chłopy częściej więcej ważą niż dziewczynki. 

Nati mi też na końcu zaczął bardzo mocno przybierać 

Ja teraz miałam 13kg na plusie zostało mi 4 kg do zrzucenia,ale to dopiero 10 dni po więc czasu,a czasu

Mazią mało do zrzucenia a jeszcze czas masz szybki zgubisz

4 kg to nie tak dużo. Ale. Rzeczuwiscie masz czas bo to jescze za wczesnie zeby mowic o zrzucaniu

Jasne, dopiero zeszło pewnie to co było kg dziecka i ciąży,że tak to ujmę. Teraz zostały nadprogramowe kg,ale to jeszcze mam sporo czasu by spadło 🙂

Pewnie zejdzie raz dwa i po sprawie 

Tak dokładnie,  dopiero co urodzilas ;)