13miesięcy ma
Dużo jest chorob które mogą być przyczyną niedowagi ale to już lekarz rodzinny powinien mieć na uwadze i wiedzieć czy trzeba wdrożyć jakąś diagnostykę.
Misiowa robiłyśmy badania na roczek jak córka ważyła 7800. Wszystko wyszło w normie . Ona urodziła się z hipotrofia 2400
Jak z hipotrofią dziecko urodzone to ciężko potem nadgonić :) tu już inna bajka i zupełnie inna diagnostyka
Potem waga chyba tak szybko nie przybiera? Moja ma niecałe 8 tyg i waży 5.5 kg
U nas na pewno ma wpływ to że ząbkuje cały czas, przez ząbkowanie miała biegunkę więc waga też na pewno nie rosła. około roku zaczęła chodzić, a jest to dziecko ruchliwe więc też to spala. Myślę też że ma dobrą przemianę materii ponieważ jak dużo zje to tych kupek jest więcej, jak mniej to jest jedna kupka dziennie
Monia waga stopuje koło 10 miesiąca, wtedy dziecko raczej się wydłuża a te kilogramy się utrzymują na podobnym poziomie.
Justamama, a to inna sprawa. Wiadomo, że jak się dziecko około 4 rodzi jak moje, to i te normy dla niego inne.
U mnie to już od dość długiego czasu waga prawie stoi. Tak moje dziecko nagle wychudło, bo właśnie tylko biega i rośnie, ale mało przybiera.
Kverve to ja nie wiedzialam tego
To już indywidualnie predyspozycje dziecka są.
No po roku dziecko wolniej przybiera, a po dwóch jeszcze wolniej
Mój Synek tez 2 latka I wolniej zaczął przebierać na wadze, ale jest w ciągłym ruchu...
No jak dziecko zaczyna się przemieszczać to też już wolniej nabiera masy taka kolej rzeczy :)
Mój syn też już teraz mniej przybiera aczkolwiek i tak mi się wydaje dużo ma 2,5 lat a waży 17kg ale waga nie rosnie tak jak wcześniej. Grubo nie wygląda, ale jest taki zbity i czasami ciężko go poderwać do góry
No to faktycznie dużo.. Mój syn ma 2lata3m i waży ok14kg
Patti a jest wysoki ?
A ja mam jeszcze taka mała kruszynkę
Pati najważniejsze by był na siatkach centylowych :) może się wydawać, że dużo, ale syn mamy ginekolog też tyle waży :D
Pati, to sporo, ale u mnie mały jak był malutki to sporo ważył, a mimo to nie miał wałków, tylko też taki zbity był. Teraz ma prawie 2 latka to ma 13kg i to już od dość długiego czasu tak stoi.
MOja ma dwa lata i 5 miesiecy zaraz , ale nie wazy 12kg ,ale to dziewczynka to zupełnie inne normy