Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

tyle że ona jest taka ruchliwa, w miejscu nie posiedzi  cały czas gdzieś leci, od miesiąca już wręcz biega to spala. a lekarz ni c nam nie zleciła żadnych badań 

Beata to może skonsultuj się z innym lekarzem bo 8 kg to jednak bardzo mało. lepiej być przewrażliwionym niż czegoś nie dopilnować. 

Może lepiej skonsultować się z lekarzem ;))

Beata jasne jak dziecko zaczyna się przemieszczać to juz tak nie tyje, ale jak dziecko jest pod siatkami to też z czegoś wynika ten problem 

Dokładnie mój syn stanął z waga jak zaczął się poruszać, chodzić  biegać itd. Mimo wszystko jak jest poniżej siatki to ja bym za sięgnęła porady u lekarza, lepiej sprawdzić wszystkie możliwości 

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba dziecko Beaty urodziło się bardzo malutkie. W takiej sytuacji należy obserwować siatki od urodzenia - jeżeli jest proporcjonalny wzrost i dziecko np. zawsze jest na 3 czy 5 centylu, to nie ma się co martwić. Gorzej jeśli spada z siatek.

Beata patrzyłaś jak to u was jest na siatkach od urodzenia?  

Dodkładnie już gdzień indziej pisałam, że w sumie ważne jest czy nie spadła z kanału czy po prostu zawsze była pod siatkami

Mój Bąbel miesci się w siatce, tez za dużo nie je, dużo biega, wgl na szczuplutkiego ale wszystko dobrze.. staram się go pilnować z jedzeniem 

No najwazniejsze by było na siatkach i nie spadało z kanału :)

Najważniejsze pytanie czy je? Bo jeśli je odpowiednio do wieku i nie przybiera to należy się diagnostyka. 

jak się urodziła to ważyła 3210g i miała 57 cm myślę że to normalne, nigdy nie patrzyłam na te siatki. na początku ładnie przybierała na wadze.

Beata waga urodzeniowa normalna, długość też. 

Beata, taka średnia waga, więc na pewno nie była przy granicach norm. Idealnie zdrowe dziecko.

tylko teraz mało waży bo tylko 8600

Beata to na siatakch była jak się urodziła,więc może trzeba by było jednak zwrócić uwagę czemu teraz nie jest. Władz mógłby jakieś badania zlecić,a nie tylko mówić,że mało.wazy

Beata u nas prawie 15 miesięcy i 8.900 tyle ze u nas id urodzenia maleńka 

Beata a Ty z mężem jesteście szczupli? Jak wzrostowo Twoja córka teraz? 

JustaMama to Twoja tez kruszynka. 

muszę ją zmierzyć jutro. Ja jak byłam przed ciążą to byłam zawsze szczuplutka a wysoka i blada. Miałam często niedokrwistość, niskie żelazo 

Beata może mała też ma problemy z anemią ? dzieci w tedy nie chcą jeść. Ja zauważyłam ,ze koleżanki, które miały z tym problem w ciaży to potem ich dzieci też miały ten sam problem

15 miesięcy i niespełna 9kg to rzeczywiście mało. Porobiłabym podstawowe badania. 

Ja w ciąży miałam problemy z żelazem, ale moje dziecko to raczej nie ma, bo na brak apetytu nie narzeka.