No właśnie podobno warto brać
Magda i lena podobno powinno się brać witamy jak się karmi piersią.
Dokladnie tak, powinno się brać przy karmieniu piersią te same co się brało w ciazy. Ja tam czy będę karmić czy nie będę je brać bo na pewno nie zaszkodzi a może zapobiegnie w jakiś sposób utracie włosów
Swiezoupieczonamama mama sprzedaje witaminy dla mam karmiących. Może takie będą dla Ciebie odpowiednie
Mamy,a czy zmiana kwasu foliowego ma jakieś znaczenie ? Lekarz prowadzący kazał mi brać inny. Teraz jeszcze mówi,że muszę zmienić tabletki i dołożyć inne. Zapisał mi wszystko na recepcie
Ja mam:
Pregna Plus ,kwas foliowy,
Pregna DHA i zastanawiam się czy to wystarczy po ciąży czy macie jakieś inne sprawdzone suplementy czy witaminy ?
Ja brałam mamavita różowe opakowanie i oprócz tego nic więcej!
No to mnie przekonałyście. Muszę zacząć brać te witaminy jednak.
Magda i lena koniecznie
Ja brałam witaminy + kwas foliowy
MałaZołza to na co czekasz, szybciutko na badania;P
No Ewcia nie ma na co czekać ake przy małych dzieciach to zawsze brakuje czasu. Łatwo się właśnie tyllp mówi ciężej zrobić i pójść. Wiem coś o tym. Dobrze że się wybrałam wkoncu do ginekologa na kontrolę i przy okazji zrobiłam cytologię i mam z głowy.
Co ile chodzicie do ginekologa na kontrolę nie będąc w ciąży?
MOnia ja raz na pół roku jestem bo mam skłonność do infekcji więc to mnie zmusza, ale jak się nic nie dzieje to i tak chodziłam co pół bo miałam nadżerkę, którą kazano mi właśnie co pół roku kontrolować
Monia ja chodze raz w roku. Wtedy robie cytologię. Chyba że coś się dzieje to wtedy wiadomo, nie ma na co czekać
Czyli tak między pół roku a roku.
No to super.
Ciekawe jakie wyjdą mi wyniki z tej cytologii nie lubię się martwić na zapas
mysle ze raz w roku jest ok jak sie nic nie dzieje.
ja dodatkowo chodze na usg piersi, pamietacie o tym?
anabanana ja tez co rok usg piersi od 8 lat. Siostra mojej mamy miała raka piersi i od tej pory cytologia jak usg piersi u mnie obowiązkowo. Sama sobie tego pilnuję i podjęłam decyzję, że muszę to kontrolować
Ja mam za poł roku się zglosić na cytologię, a takto chodziłam raz na rok,
ja też zrobiłam badania piersi w październiku, nawet napisałam o tym poradę w canpolu:P
Ja nigdy nie miałam robionego usg piersi na prawdę. Zawsze wydawało mi się że to starsze Panie powinny robić a nie młode jak my
MOnia starsze to mamografię robią tzn z tym mi się kojarzy :D ale no musisz iść sobie zrobić w końcu dla świętego spokoju psychicznego :)
trzeba się badać i o siebie dbać. Ja w tym miesiącu latałam po lekarzach bo był czas na mnie w końcu by o siebie zadbać