Jakie są przeciwskazanie na cesarskie cięcie?

Dużo jest przeciwwskazań do znieczuleń też są o co zrobimy 

Z witaminami to też można sobie krzywdę zrobić. A najlepiej przed suplementacją zrobić sobie poziom i dopasować dawkę. 

najlepiej to isc do dietetyka zeby krzywdy sobie nie zrobic :) wszystko mozna przedawkowac

Dziewczyny jakie witaminy po porodzie najlepiej stosować? Zastanawiam się co będzie dobre po pierwszym porodzie bralam jakieś na F nie pamiętam nazwy chyba femibion i bylo mi strasznie nie dobrze 

Pati ja miałam na wypisie ze szpitala że mam dalej przyjmować te same witaminy które brałam w czasie ciąży. Akurat ja brałam femibion więc na nim zostałam. 

Ja biorę teraz Prenatal duo i potem też mam kontynuowac. 

Swiezoupieczonamama ja też przyjmowałam prenatal duo, i teraz też go właśnie kończę 😁

Świeżoupiczonamama nie wiem czy Twoje schorzenie również, ale na skoliozę ja dostałam zaświadczenie ;) 

Co do witamin, czy aby na pewno je potrzebujecie? Okej, na pewno witaminę D mamy okres jesienno-zimowy zaraz i 1000 do 2000 jednostek vigantoletten jak najbardziej się przyda. Do tego omega-3 Tutaj mogę polecić olej lniany budwigowy nieoczyszczony. Reszta... jakie są wskazania?

Może warto spojrzeć na swoje żywienie i z nim wdrażać produkty bogate w dane witaminy? 

Ja przyjmowałam mamavita od 16 tygodnia chyba ciąży. 

Wcześniej nie brałam nic nawet kwasu foliowego aby zajść w ciążę. Nie był mi potrzebny 

Ja stosuję pragna DHA i pregna Plus 

Oraz kwas foliowy i magnez. Po porodzie pregne tylko. 

Dwa razy h endykronolog mi powiedzial, żebym się wspomagała dodatkowo witaminami dla kobiet w ciąży. 

Pati ja na razie nie jem żadnych bo mi się ciężko za nie zabrać. W ciąży gdzieś do połowy 2 trymestru brałam prenatal duo, potem mi było znów po nich niedobrze.

Może żelaza masz w nich za dużo?

dwarazyH ja to widzę, że jestem bardzo osłabiona, często mam zawroty głowy więc chyba by się jakieś witaminy przydały. No ale dobrze piszesz - dieta jest ważna, u mnie posiłki leżą, wartościowe niestety nie są.

Też chyba tak zrobię że kupie te ciążowe co biore w ciąży bo po nich mi jest ok. 

Malazolza ja brałam właśnie femibion dla kobiet karmiących i bylo mi nie dobrze, nie pomyślałam zeby brać te dla ciężarnych. Akurat jeżeli chodzi o żelazo to po porodzie miałam niedobór 

Po ciąży to zależy jakie się w ciąży brało bo albo zostaje się przy tych po pierwszym trymestrze a niektóre mają inne po porodzie przy karmieniu. 

Ja tak naprawdę to skończyłam opakowanie które mi zostało po ciąży i nowego już nie kupiłam. Zostałam na diecie dla cukrzyków i w sumie dobrze się czuję, a mówiąc szczerze przed ciążą też się żadnymi witaminami w tabletkach nie wspomagałam. 

Magda i lena ja też skończyłam te ktore mi zostały po ciąży, a że nie kp to tym bardziej się nie będę faszerowali tymi tabletkami bo ogólnie zawsze zapominam je wziąć. 

ja starałam się brać bo karmiłam do 8/9 miesiąca 

Ja właśnie też nowego nie kupowalam. 

Myślicie ze warto kupić inne witaminy

Ja dzisiaj bylam u endykronologa i kazał mi brać vit d4000j, selen i cynk, bo mam wyniki w granicach normy i powiedzial ze za 3 mc do kontroli. 

Też się zastanawiam czy warto brać jakieś witaminy skoro dalej karmię piersią. Z drugiej strony nic mi ginekolog na wizycie nie mówiła. Druga sprawa, że właśnie często zapominałam je brać.