Ciekawe czy ktoś się stara o zwrot pieniędzy za te wycofane produkty
Jak patrzyłam na tej grupie na FB mleko modyfikowane to jest z tym spory problem. Sklepy jedne przyjmują inne karzą zwracać się do producenta.
Moim zdaniem to nie fair. Powinny zwracać kasę i same zwracać się do producenta. Jak zwykle spychologia
Podobno największy problem to jest ze zwrotem tych produktów do aptek.
Bo generalnie apteki nie przyjmują zwrotów żadnych leków ale to inna sytuacja. Powinny oddać kasę i się rozliczyć z producentem z tych mlek
Tak się składa że też karmię piersią, ale ostatnio miałam mały kryzys i kupiliśmy mm żeby dokarmić. Niby dostał tylko raz butelkę, ale jak zobaczyłam że pojawiło się to mleko na liście mlek wycofanych to mi serce mocniej zabiło.
Nie dość to jednorazowa sytuacja to jeszcze to…
Na szczęście okazało się że nasza partia ok.
I w sumie dyskutowaliśmy z mężem co w takim przypadku, bo koszt mleka ok. 50 zł i w sumie do wyrzucenia. Przyjmą w sklepie zwrot? Czy nie? Trzeba mieć paragon?
No to jak ja zobaczyłam że mleka są właśnie na tej liście to zaczęłam się zastanawiać czy zagęszczacz z tej firmy też nie trafi na listę problematycznych produktów. Bo tak naprawdę jest świetny zagęszczacz na rynku w takiej formie.
Trzeba spróbować. Moim zdaniem powinni mieć obowiązek przyjęcia i oddania pieniędzy a jak jest to się pewnie okaże. To miała niezłego pecha że raz kupiłaś i akurat się okazało że ta partia jest wycofana. Ja myślę że nie każde mleko z tą partią jest zle ale dla pewności wycofują wszystkie. Najważniejsze że nic się dziecku nie podzialo
Może tak zawiłe napisałam, ale na szczęście nasza partia okazała się ok ![]()
Fakt, niezły pech by był…
A chociaż wiadomo jakie by były skutki podania wadliwego mleka? Ból brzucha? Kolki?
Skutki to biegunki, bóle brzucha, wymioty, złe samopoczucie. Pediatra mi mówiła że miała ostatnio dziecko z wysypką po skażonym mleku. Wiadomo to straszne co się dzieje z mlekami teraz, ale nie ma też co panikować gdyby dziecko dostało skażoną partię mleka. Po prostu trzeba obserwować czy nic się nie dzieje
Powiem tak od bólu brzucha, wymiotów, po przypadki że dziecko odrzuciło mleko
Ok, ja zrozumiałam że miałaś skażona partie. Dzięki za doprecyzowanie.
Za granicą też wycofali mm Aptamil
Jeśli tak jak wspomniałaś partia jest ok, to w sklepie nie przyjmą zwrotu. Ważne, czy dziecko miało jakieś inne niepokojące objawy po tym mleku.
też jestem na tej grupie i czytałam ze w rosmanie przyjmuja tylko skażone mleko bez paragonu luz z
moze zależy na kogo się trafi mi nie chcieli
dobrze ze na Biedronce się zapisują paragony
Ale to chyba powinien być ich obowiązek a nie dobra wola
Ale podobno bardzo długo czekał na zwrot kasy od producentów
W Rossmann, jeśli ktoś używa karty to również są zapisane zakupy
chodzi tylko o bio i premium?
czy o kozie też?, bo to by było już przegięcie ze puszka 800g za 125-135 zl jest skażona
moja już wczoraj 4 razy w dzień chwyciła pierś nie licząc nocy
a do teraz też jakoś 4
miała ogólnie bigunke ale chyba przy ząbkowaniu też występuje
napisałam do niej wiadomość
dziękuję bardzo za informację @Anetteso_gmail.com ![]()
![]()
czyli trzeba być czujnym
Super że się z tym dzielisz. Ale teraz naprawdę jest problem co dzieciom podawać