W internecie bylo o tym glosno ale z racji ze wycofal producent a nie GIS to w sumie mieli prawo sprzedawac w sklepach dalej te partie. Nie mieli papieru o wycofaniu z obrotu wiec nie mogli zdejmowac z polek
Ja też o tym slyszalam
Przegapiłam te informacje , ale dziękuję bo dobrze wiedzieć
A u nas położna opowiadała, że byli na spotkaniu z przedstawicielem od Nestle i podobno powiedział im, że bardzo żałują tego komunikatu, bo finalnie partie wycofane nie były skażone żadną bakterią, a ponieśli ogromne straty…
jest na Instagramie @modyfikowanamama
https://www.instagram.com/modyfikowanamama?igsh=ZmN0enVnZzl3endr
i z jej rolek można dobrać “prawdopodobnie” pasujące mleko które by mogło pasować twojemu dziecku
najwazniejsza jest obserwacja dziecka
jak reaguje na mleka z gos/fos czy lepiej tylko gos…
bardzo wartościowy kontent
i też właśnie stoję przed wyborem mleka modyfikowanego
bo wyszło że moje dziecko nie ma przeciwskazan ![]()
ja z Bebilon pepti syneo 1 (czasteczja bialka jest pocieta w drobny mak"hydrolizat") przejdę najpierw na Bebilon HA hipoalergiczne 1 (czosteczka białka jest pocięta na kawałeczki) a w normalnych mlekach ta cząsteczka jest duża ![]()
to się z grudnia ciągnie i w styczniu też czytałam że mają nowe skażone partie przez olej z Chin i Bebilon “Aptamil” też bierze od tego samego dostawcy ![]()
[/grid]
lakowit i kendamil są wykupione wszędzie Capricare też się wyprzedaje
Dziękuję za informację
kompletnie nie miałam pojęcia
ja prędzej też pediatra stwierdził ze nie ma przeciwwskazań do stosowania Bebilon pepti syneo
więc teraz też jestem przed wyborem mleka i testów ![]()
i mleko zaczyna działać po 3-4dniach ale też warto zobaczyć po 2tyg co się dzieję z dzieckiem (dzieko możne mieć kaprysy lub skoki rozwojowe, zabkowanie, przemęczenie
to wszystko też ma wpływ na zachowanie dziecka
witamina d3 też albo gorzej tolerowany probiotyk
A co to za aplikacja ?
babycare
nie płacę tylko x klikam, da się to ominąć nie ściągają z konta i u góry jest ten kalendarz ![]()
A jaką fajna profilówka ! ![]()
dziękujemy
na Snapchat jest dużo fajnych filtrów ten co mam nazywa się top glasses
Myślałam , że nowa osoba do nas dołączyła ![]()
![]()
Jejku też przez ten Avatar myślę kurczę kto to
świetny jest naprawdę
Dziewczyny nie wiem czy czytaliście już ale kolejne partie nan wycofują
Właśnie wiemy I naprawdę zaczyna to źle wyglądać. Bo to nie są tanie rzeczy a jeszcze takie kwiatki
Tak sobie teraz myślę że fajnie że karmie dziecko piersią i współczuję tym mamą które teraz mają tak jakby na bombie tykającej siedziały. Nigdy nie wiadomo czy nie pojawi się twoja partia
Właśnie widziałam później że na innym wątku wrzucacie, no ja jestem przerażona bo niewiadomo już co dawać tym dzieciom
@Michaska dokładnie
a lista tych wycofanych partii mleka jest duża i to różni producenci
naprawdę aż strach kupować bo niewiadomo czy zaraz się na tej liście nie znajdzie ……