Jakie mleko?

W internecie bylo o tym glosno ale z racji ze wycofal producent a nie GIS to w sumie mieli prawo sprzedawac w sklepach dalej te partie. Nie mieli papieru o wycofaniu z obrotu wiec nie mogli zdejmowac z polek

2 polubienia

Ja też o tym slyszalam

Przegapiłam te informacje , ale dziękuję bo dobrze wiedzieć

A u nas położna opowiadała, że byli na spotkaniu z przedstawicielem od Nestle i podobno powiedział im, że bardzo żałują tego komunikatu, bo finalnie partie wycofane nie były skażone żadną bakterią, a ponieśli ogromne straty…

1 polubienie

jest na Instagramie @modyfikowanamama

https://www.instagram.com/modyfikowanamama?igsh=ZmN0enVnZzl3endr

i z jej rolek można dobrać “prawdopodobnie” pasujące mleko które by mogło pasować twojemu dziecku
najwazniejsza jest obserwacja dziecka
jak reaguje na mleka z gos/fos czy lepiej tylko gos…
bardzo wartościowy kontent
i też właśnie stoję przed wyborem mleka modyfikowanego
bo wyszło że moje dziecko nie ma przeciwskazan :grinning:
ja z Bebilon pepti syneo 1 (czasteczja bialka jest pocieta w drobny mak"hydrolizat") przejdę najpierw na Bebilon HA hipoalergiczne 1 (czosteczka białka jest pocięta na kawałeczki) a w normalnych mlekach ta cząsteczka jest duża :innocent:

1 polubienie

to się z grudnia ciągnie i w styczniu też czytałam że mają nowe skażone partie przez olej z Chin i Bebilon “Aptamil” też bierze od tego samego dostawcy :sweat:

[/grid]
lakowit i kendamil są wykupione wszędzie Capricare też się wyprzedaje

1 polubienie

Kolejne

1 polubienie

Dziękuję za informację :heart: kompletnie nie miałam pojęcia

1 polubienie

ja prędzej też pediatra stwierdził ze nie ma przeciwwskazań do stosowania Bebilon pepti syneo :blush: więc teraz też jestem przed wyborem mleka i testów :see_no_evil:
i mleko zaczyna działać po 3-4dniach ale też warto zobaczyć po 2tyg co się dzieję z dzieckiem (dzieko możne mieć kaprysy lub skoki rozwojowe, zabkowanie, przemęczenie
to wszystko też ma wpływ na zachowanie dziecka
witamina d3 też albo gorzej tolerowany probiotyk

1 polubienie

A co to za aplikacja ?

1 polubienie

babycare
nie płacę tylko x klikam, da się to ominąć nie ściągają z konta i u góry jest ten kalendarz :blush:

1 polubienie

A jaką fajna profilówka ! :heart_eyes:

1 polubienie

dziękujemy :heart_eyes: na Snapchat jest dużo fajnych filtrów ten co mam nazywa się top glasses

1 polubienie

Myślałam , że nowa osoba do nas dołączyła :star_struck::smiling_face:

1 polubienie

Jejku też przez ten Avatar myślę kurczę kto to :rofl: świetny jest naprawdę

1 polubienie

Dziewczyny nie wiem czy czytaliście już ale kolejne partie nan wycofują

1 polubienie

Właśnie wiemy I naprawdę zaczyna to źle wyglądać. Bo to nie są tanie rzeczy a jeszcze takie kwiatki

2 polubienia

Tak sobie teraz myślę że fajnie że karmie dziecko piersią i współczuję tym mamą które teraz mają tak jakby na bombie tykającej siedziały. Nigdy nie wiadomo czy nie pojawi się twoja partia

2 polubienia

Właśnie widziałam później że na innym wątku wrzucacie, no ja jestem przerażona bo niewiadomo już co dawać tym dzieciom

@Michaska dokładnie :pleading_face: a lista tych wycofanych partii mleka jest duża i to różni producenci :pleading_face: naprawdę aż strach kupować bo niewiadomo czy zaraz się na tej liście nie znajdzie ……