Jakie mleko modyfikowane polecacie od początku?

Chciałam tak jak każda mama jak najdłużej karmić synka piersią dla jego zdrowia i dla wygody też że przystawię synka do piersi i nakarmię gdziekolwiek jednak dane mi tylko było karmić 2 tygodnie bo syn miał alergię pokarmowa i tu dobór mleka tylko pod jego kontrolą i z obserwacją relacji synka. 

czasami nie możemy do końca zrobić tak jak byśmy chciały  

Właśnie też jak zaczynamy mieszać to widzi y czy dziecko akceptuje mleko czy zaczynają się pojawiać jakieś problemy z brzuszkiem 

Ja swoje dziecko uczyłam karmić z butelki i z piersi. Nie miało żadnego problemu, chociaż bałam się że może ją coś boleć albo mieć kolkę

Ja też od początku bo na początku dopajalam synka polecam kupić tą butelkę z smoczkiem w kształcie brodawki syn ładnie chwytał

Zakupiłam dla drugiego dziecka hipp , wcześniej mieliśmy bebilon oba nam podpasowaly

Hipp combiotic dużo osób polecało a teraz zdania od pewnego czasu są podzielone podobno jakość tego mleka zdecydowanie się pogorszyła to samo Bebilon dla mnie to już nie jest to co kiedyś i bym dziecku nie dała już bebilonu ciekawa jestem starej dobrej humany używa któraś z mam ?

mi sie wydaje ze nie tylko jakośc mlekasie pogorszyła ale wszystkiego. Niby wszyskto drogie a badziewne. a jak chcesz lepsze to juz musisz zapłacic 2x tyle. 

I tu masz rację ale według mnie produkty takie jak dla dzieci czy leki i inne lecznicze powinny jednak trzymać swoją jakość 

Olaleksandra94 masz rację jakość słabsza a cena wyższa,

Wlansie obecnie chyba wszystkiego jakość się pogorszyła , położna poleca bebilon i nam opti pro sama nie korzystałam , jak jest z hippem nie mam pojęcia nam się sprawdzil nie bolał małego brzuch 

Właśnie tez to zauważyłam 

Ogólnie to sprawa indywidualna ponieważ każde dziecko jest inne. Skład mleka również zmienia się z czasem. Syn pił bebilon pepti, po roku zmienił się skład i nazwa na bebilon syneo. Między czasie lekarz zalecił przejsc na nutramigen. Syn zaczął się spać, miał kołki i inaczej załatwiał się.  Znajomi polecali nutramigen a jednak u mojego syna nie sprawdził się.

Nutramigen wcale nie ma dobrej opinii lekarze często go wciskają bo żeby wypisc pepti na które mają ograniczone recepty Muszą mieć podkładkę od alergologa że dziecko musi mieć takie mleko :) w przypadku nutramigen nie ma takich ograniczeń dlatego tak to wygląda 

Tak nam od początku wciskali nutramigen to bardzo drogie mleko na szczęście mieliśmy na receptę i dużą zniżka byla

A to widzisz my na nutramigen tez potrzebowalismy zaswiadczenie ;)

A w sumie obecnie tez juz na pepti ale mam nadzieje ze przejdziemy na zwykle jak testy wyjda dobrze

Nutramigen chyba kosztuje 300 złotych za puszkę bez recepty a takto jakieś grosze no właśnie lekarze muszą mieć przykrywkę w razie kontroli dlatego tak jest 

Bardzo drogie jest 

Przeraża mnie fakt że w Polsce są takie drogie produkty dla dzieci w wielu innych krajach jak np Niemczech jak się ma receptę na mleko to się je dostaje za darmo czy też leki a u nas coraz droższy interes i nie maly wydatek na wszystkim się chcą dorobić 

To nawet nie wiedziałam że w Niemczech mogą dać mleko za darmo. U nas jest zbyt duży nieład i bałagan wśród rządzących aby ponaprawic pewne rzeczy i mogły działać tak dobrze jak w innych krajach.