Jakie mleko modyfikowane polecacie od początku?

U nas sprawdziło się Bebilon synkowi pasowało ale później się okazało że ma skazę i musi pic Bebilon pepti 

U nas też Bebilon Prosyneo do dokarmiana :) 

U nas tylko i wyłącznie sprawdziło się Bebiko pro plus a naprawdę przeszliśmy przez całą masę różnych rodzajów mleka :) szczerze mówiąc zostalibyśmy przy kozim gdyby nie dostała wysypki bo ani nie było po nim problemów z kupa ani nic mi naprawdę pasowało to mleko i miało dobry skład 

To zależy nie każdemu maluszkowi odpowiada to samo mleko dobiera ja na początku pediatra i obserwujemy reakcje. Nasze pierwsze próby z mlekiem były długie by dopasować odpowiednie dla synka ponieważ ulewal i okazało się że ma alergię pokarmową 

Ja dopajałam  na początku mlekiem nan 

Nam pediatra odradzała mleko na którym jesteśmy do dnia dzisiejszego tak że nie ma się co do końca sugerować tym co mówi pediatra tym bardziej że Laura miała wcześniej mleko na receptę na alergię mimo to udało nam się przejść na obecne bez problemu 

Nam mówił ze to mleko zapiera 

Urodziłam w zeszlym tygodniu i kupiłam hipp combiotyk , niestety młody niechce go pic 🤷‍♀️

Nam też dużo rzeczy chcieli wmówić lecz ja jestem mamą i podjęłam decyzję takie zaczęłam dziecko mleko podawać i u nas się sprawdziło 

Paulina to spróbuj innego mleka. Czasami dopiero za którymś podejściem trafisz z tym odpowiednim mm dla dziecka ;) nie zrażaj się i w końcu traficie na takie co bedzie smakowała maluszkowi ;)

No my też przeszliśmy przez masę rodzajów mleka zanim trafiliśmy na to właściwe :) 

Wiele producentów oferuje próbki mleka za zarejestrowanie się w programie, m.in nestle, bebilon czy bebiko :) wtedy można sobie popróbować różne mleka za darmo i wybrać najlepsze :) 

Ja wolalam nie testować na synku każdego mleka tym bardziej że od początku miał problemy z ulewaniem i radziłam się pediatry. 

U nas nie było lepszej opcji niż testowanie niestety sama lekarka mówila że widocznie musimy przejść przez kilka rodzajów zanim dojdziemy do tego najlepszego dla nas :) tak ale na takie próbki się długo czeka z reguły 

Ja tez dużo testowałam ale mie chciała pic żadnego tylko pierś 

U mnie proces wybierania nie trwał długo,  na szczęście. Teraz można kupić nawet w rossmanie próbki mleka i nie jest to wielki koszt 

No czasami są mniejsze pojemności w aptece czy drogeriach typu Rossman na pewno są saszetki z nan opti pro oraz standardowy Bebilon 

Ja na pewno bede chciała zrobić tak ze jak uda sie karmic piersią (a bardzo bym chciała) to raz na jakiś czas bede odciągać lub nawet dawac mm z  butelki zeby mała umiała pić coś innego niż tylko pierś. Uważam to za bardzo wazne ponieważ w razie jakiegoś wyjścia lub coś to potem takie dziecko trudno nauczyć z piersi na butelkę tylko. 

Olaaleksandra szczerze mówiąc nie pomyślałam o tym, a to bardzo dobry pomysł i chyba wdrożę go u siebie bo narazie wystarcza mi mleczka z piersi, ale maluszek je coraz więcej.

Dokalsnei tak potem przy wyjściu jest problem właśnie warto więc próbować dziecko karmić mieszanie