Też uważam, że nie ma jednego idealnego. Każdemu dziecku podpasuje inne mleko.
Raczej nie ma najlepszego mleka. Ja zdecydowałam się na takie którym był dokarmiany syn w szpitalu żeby nie robić mu na początku rewolucji. Więc stanęło na Hipp combiotik
Kargaw właśnie teraz na ig jedna babka polecają. Ona urodziła chwilę przede mną i wczoraj właśnie tak na story to mltka zachwalała bo syn po nim nie ma krost na buzi. Może kiedyś spróbuję bo na chwilę obecną córka ma dwa posiłki mm ,a resztę ściągam. Mało mam przybiera więc muszę dokarmiać tak
My używamy hipp combiotik i nam się sprawdza, ale wiadomo co dziecko to inaczej. Musicie próbować:)
U Nss też zwykły Hipp się sprawdza. Niedawno przeszliśmy na 2 i też jest ok. Małemu smakuje.
Ja słyszałam o Bebilon dobre opinie
ja też stosowałam je, uważam że było najlepsze
U Nas po biebilonie problemy brzuszkowe
Mazia naprawdę polecam to mleczko. U nas po HiPP ze szpitala mały był strasznie niespokojny niby brzuch miękki ale tak jak by go bolał po suszeniu suszarką i masażu przechodziło . Zamówiłam to i po pierwszej butelce przeszło.
U nas 3 tygodnie Nan Opti pro plus 1
Takie, które podpasuje maluszkowi :)
Ja po ekscesach z pierwsza córka wiem, że to wszystko od niej zależy co jej podpasuje. Mieliśmy okropny problem z dopasowaniem mleka. To co polecane, zdrowe się nie sprawdziło kompletnie. Musieliśmy patrzeć na to które mleko zaakceptuje brzuszek maleństwa i tym się po prostu kierować. :)
My możemy planować a i tak Maluch zweryfikuje.
Dobrze by było spojrzeć sobie na ranking mleka pod względem składu, bo niektóre mają zbędne składniki. Jednak nie ma co robić dużych zapasów i nastawiać się na konkretne mleko, bo może się okazać, że maluchowi ono akurat nie przypasuje. A jeżeli wyjdzie alergia na białka mleka, to wybór będzie już całkiem ograniczony i pozostanie mleko na receptę.
My podawaliśmy mleko modyfikowane sporadycznie, więc kupiłam Bebilon Profutura w saszetkach. Nie zauważyłam żeby dziecko źle reagowało na to mleko, ale też ciężko ocenić po takim kilkukrotnym podaniu.
My na wyjścia czy na dokarmianie mieliśmy bebiko w butelkach. Po Bebilonie występowały problemy brzuszkowe.
Po Nan była maska z 2, że musieliśmy czopki dawać.
Bebiko ma dobry skład, produkuje go ta sama firma co Bebilon.
Dobre opinie na mleko Hip
capricare dziecko nie chciało pić
Bebiko i Bebilon mają rzeczywiście dobry skład. Jedyne do czego się można w ich składzie doczepić to obecności lecytyny sojowej, chociaż ona jest dodawana w tak małych ilościach, że nie powinna powodować bólu brzuszka czy innych dolegliwości.
HIPP z tego co kojarzę ma olej palmowy, który może powodować problemy z wypróżnianiem i zaparcia, ale też nie jest powiedziane, że każde dziecko będzie tak reagować. Tak naprawdę trzeba metodą prób i błędów zobaczyć, które mleko będzie najlepsze dla dziecka.
U nas bebilon z kolei to była tragedia ,ale to już opisywałam w innych postach.
Jak widzę to mleko to mi słabo.
Zdecydowanie nie ma co robić zapasów na początku. Jak się boimy ze coś będzie nie tak można skorzystać z gotowych buteleczek czy saszetek. Tylko wiadomo finansowo wychodzi to drożej.
No tak takie saszetki i butelki to kilka złotych za sztukę, więc na sporadyczne karmienie albo spróbowanie to ok, ale na dłuższą metę nie polecam. Już lepiej kupić małą puszkę mleka.
Ja te saszetki zazwyczaj biorę na wyjazd i mam kilka sztuk u dziadków jednych i drugich gdybym w razie zapomniała zabrać;). Czyli tak awaryjnie, bo na dłuższą metę to faktycznie drogi interes, 1 saszetka około 5 zl;).
my stosujemy już bebiko opti pro + ale ono na problemy brzuszkowe . MIeliśmy nan , ale nam położna zmieniła i niby ten lepszy, ale ja tam jakiejś większej różnicy nie widzę. Dopiero ją zauważyłam jak dziecko zaczęło jeść więcej mm niż moje mleko bo w końcu mniej marudne