Ja podawałam zarówno Laurze jak I Oli mleko Bebilon.
Odnośnie bebilona ostatnio była informacja że jakaś partia jest wycofana mamy które karmią Bebilon 2 niech zerknąć na stronę gisu;)
Oj tak było info i matka promocja dawała na insta i pisała potem, że wiele mam do niej napisało,że miało akurat tą partie w swoim domu .
Warto podawać takie info dalej
Jak to dobrze ,że Wasze dzieciaczki zaakceptowały mleczka , moja ma alergię na bmk , jest na hipoalergicznym , od 9 mca mamy iść wg mlecznej drabiny, już się boję jak będzie
Danutka nie będzie tak źle to tylko tak na początku wygląda źle , a potem idzie gładko
DaNutka a kiedy Wam wyszła alergia na BMK? Ja byłam przekonana, że alergia na mleko wychodzi od razu a ostatnio pediatra mi mówiła, że dopiero po 3 miesiącu życia.. Mala ma 2,5 mca także jeszcze nie ma się co cieszyć..
Inka ja też tak słyszałam od naszej pediatry, ale kiedy objawy się nasilały to pamiętam że przed 3 miesiącem byliśmy już na mleku na receptę;)
Danusia my z tą drabina mleczna wchodziliśmy później ale powiem ci że nie ma się co bać tylko słuchać dokładnie pani dr jak te produkty wprowadzać stopniowo;) przyznam się że jak już można było podawać takie mleczne produkty to mi to ułatwiło sprawę z posiłkami;) bo tak to ciągle myślałam co podać do jedzenia;) bo wszędzie mleko widziałam w składzie;)
Na neocate lcp jest od 4,5 mc r.ż plus odstawiłam całkiem pierś i tego było mi bardzo żal, ale tak doradziły mi pediatra i alergolog , żona brata narzeczonego tak samo odradzała przy tym pierś, po tym mleku ręką odjął - wszystko ustąpiło :)
Po bebilon Advence-masakra strzelajace kupy,odparzenia, śluz, śmierdzące, po Bebilon pepti zatwardzenia, śluz,wysypka na buzi z ropnymi stanami na uszkach ,moja bezmlecznadietaprzytym, po bebiko ostra biegunka z krwią 16 dni i szpital.
Tak mi jej żal było, że te wszystkie ustrojstwa za tamtem czas chciałam brać na siebie a żeby ona nie cierpiała:(
Na szczęście kolek nie miała
Dla dobra dziecka czasem lepiej odpuścić :)
Tak na prawdę to zależy jakie dziecku podpasuje. U nas od początku bebilon profutura i okropne zaparcia później bebilon pepti syneo i zrobił się okropny refluks, następnie neocate lcp i to samo, teraz jesteśmy na capricare i jest super
u mojego syna też dopiero po 3-4 miesięcach zaczęły się podejrzenia co do alergii na białko mleka krowiego, ale w testach nic nie wyszło choc mówią, że u takich malców test ujemny i tak nie jest wiarygodny. Jedynie potwierdzenie będzie wiarygodne
U nas szybko stwierdzona chyba przez to że starszą córka była alergiczna ;/
Ale tak jak piszecie u starszej długo czekaliśmy na diagnozę;( zanim przeszłyśmy na mleko na receptę u młodszej też było więcej objawów jak strzelające kupy przelewanie w brzuszku silne bóle brzuszka ulania chlustania czy kupa wodnista że ja wylewalam z pieluchy zanim ją wyrzuciłam;( brak przyrostu wagi.
Jakby podobne rzeczy obserwuje, ale przybiera nam dobrze choć też ulewa , kupy też strzelają ale to chyba normalne ,że idzie z ciśnieniem
Mazia, Twoja jeszcze bardzo malutka więc raczej za szybko na alergię. Te pierwsze kupki są takie dziwne;).
U nas od początku na dokarmianie smilk max a później juz tylko smilk max. Szwagierka kupiła Bebilon i dokarmiała bo mało mleka ma od początku masakra jakaś dziecko przez 2 tyg się tak męczyło że tragedia jakieś wzdęcia, strzelające kupki, przeszła na Capri care trochę lepiej ale znów zaparcia. Poleciłam jej smilk i jak ręką odjął nic się nie dzieje
a tego mleka nie znam, ale chyba gdzieś na Ig mi mignęło
Inka no w sumie tak , te pierwsze to takie wyrzutnie wodno kupowe bynajmniej u nas :D jak idą to pod ciśnieniem i najlepiej podchodzić z jakąś tarczą ochronną :D bo niestety często na mamuskę , aż idą
Mazia no niestety haha takie te kupy są
To mleko można kupić tylko na stronie producenta nie ma go nigdzie stacjonarnie a cenowo wychodzi tak samo jak wszystkie inne poprostu trzeba pamiętać żeby mieć zapas ale ja je polecam mimo tego że jest pyszne ( czasem do kawy je biorę haha)
To jego skład
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku demineralizowana, tłuszcz mleczny, pierwsze mleko (inne nazwy: młodziwo, colostrum bovinum, siara). I tyle nie ma nic więcej
Różnie z tymi mlekami bywa. My od początku musieliśmy dokarmiac bo po tej mojej niespodziewanej cesarce miałam mało pokarmu. Z polecenia w szpitalu kupiliśmy bebilon profutura. Ale byly problemy brzuskowe. Pediatra zaleciła zmianę na Melko typu comfort. W okolicy dostaliśmy tylko hipp comfort i na takie przeszliśmy. Z brzuszkiem lepiej ale kupki brzydkie zielone. W końcu przeszliśmy na zwykłego hippa i wszystkie problemy zniknęły
Polecam Nestle Nan Opti Pro Plus, od narodzin dziecko było dokarmiane i nie było problemów. Przez pierwsze 3 miesiące karmienie mieszane, później przeszliśmy już tylko na mm, z kupkami nie było żadnych problemów od początku. Jak wiadomo, każde dziecko inne i może inaczej reagować na dane mm. Ja miałam na tyle szczęście, że mojemu dziecku odpowiadało mleko, które było rekomendowane przez szpital, w którym rodziłam i jest z nami do teraz ze względu na skład. Przy drugim dziecku również Nan Opti Pro Plus 1 będzie moim pierwszym wyborem przy dokarmianiu i mam nadzieje, że sprawdzi się równie dobrze.
Tutaj nie ma złotego środka. Trzeba próbować- albo dziecku podpasuje albo trzeba będzie szukać dalej innego mleka.