Czyli widzę,że większość z Was chwali sobie nivea.Moje znajome znowu odwrotnie,nie polecają.
Zawsze u ich dzieci wystąpiły jakieś uczulenia.U jednej koleżanki po płynie nivea synek dostał takiego uczulenia,
że potrzebna była interwencja lekarza i dość długie leczenie,bo mały cały był w krostkach,płakał strasznie,swędziała
go skóra.
Ale przypadki są różne i to zależy od skóry dziecka.Ja nigdy nie próbowałam nivea.
u nas sprawdzily sie bambino i nivea
Ja kupiłam do kąpieli i balsam z serii Babydream, natomiast chusteczki nawilżające Tami. Wszystkie produkty zdecydowałam się kupić ze względu na skład (polecane na blogu Sroka o…). Krem do pupy - zdecydowałam się również na Bepanthen. Na razie to wszystko z kosmetyków, które zakupiłam dla malucha.
Interesuje mnie właśnie jakie chusteczki nawilżajace kupujecie na sam początek dla noworodków? Widziałam że są z pampres sensitive takie bezzapachowe bez perfum. Planuję je zakupić ale jakie wy macie zdanie na temat chusteczek nawilżających? Bo muszę mieć do szpitala dla dziecka i nie wiem jeszcze co zakupić. A może macie już coś wypróbowane co jest naprawdę dobre?
U nas oillan się akurat nie sprawdził, za to świetną robotę zrobił atoperal i ziajamed. Co do ceny oillanu to akurat uważam, że jest jedną z niższych na rynku, jeśli chodzi o emolienty.
Johnsona osobiście nie lubię, zapach mi się nie podoba, jedyny który był niezły to lawendowy na dobranoc.
Monika, sprawdziłam wiele chusteczek i ostatecznie pampers sensitive wg mnie są najlepsze. Mam je obecnie i bardzo sobie chwalę. Na początku podobały mi się kindii, ale nie wiem czy mi się nos zmienił, czy po prostu wtedy trafiłam na dobrą partię, bo teraz parę razy kupiłam i ich zapach mnie do szału doprowadza i są zdecydowanie zbyt mokre, ale może tak trafiłam.
Myślę że na początku warto mieć jakieś dobre chusteczki takie właśnie bez jakiś zapachów, a później jak już dziecko podrosnie to wiadomo że można użyć takich jak dla siebie używa się na codzień.
Monika, nie wiem czy to te chusteczki Pampers, o których piszesz, ale czytałam że mają one bardzo kiepski skład, a w nim wysoko nawet kwasek cytrynowy. Generalnie na blogach ze składami nie są polecane.
Ja znalazłam w sklepie pampres sensitive takie z żółta wstawka na opakowaniu,ale jeszcze nie kupowałam. Pani_mamusia jakie Ty polecasz na sam początek dla noworodka jeszcze w szpitalu i na początek do domu? Bo do szpitala muszę mieć jakieś chusteczki dla dziecka bo tego wymagają.
Ja zakupiłam chusteczki Tami ultrasensitive. Jest chwalony głównie za to, że wysoko w składzie ma oprócz wody, olej z nasion słonecznika, olej z lnu zwyczajnego, olej pochodzenia roślinnego. Nie ma w ogóle parabenów, PEGów, czy alkoholu. Dlatego się zdecydowałam właśnie na te chusteczki.
Tutaj dziewczyna wymienia, które chusteczki warto kupić, a które nie: Przegląd chusteczek nawilżanych dla niemowląt i dzieci. | Blisko Dziecka
Fajna strona. Jak ktoś musiał dużo się nauczyłam żeby to wszystko spisać i przejrzeć które się nadają a które nie. Mnie osobiście nie chciałoby się na wszystkich chusteczkach sprawdzać. Teraz moje pytanie, które będą bezzapachowe,czy wszystkie wymienione?
Tego Ci już nie powiem
Mogę tylko powiedzieć, że te co ja kupiłam są podobno bezzapachowe, ale nie otwierałam jeszcze.
poczytam jeszcze opinie o tym i cos wybiorę. Dzieki ![]()
u mnie na szkole rodzenia bardzo naciskaja na to zeby najlepiej uzywac gazikow i wody a nie chusteczki, troche sie skrzywilam bo jak wiadomo chusteczki sa wygodniejsze…tym bardziej w “terenie”. No nie powiem bo juz jakis czas czytam i czytam o tych chusteczkach i mam problem ktore kupic… bo ile matek tyle opini…
Ja w domu będę chciała używać wody z wacikami lub gazikami właśnie ale do szpitala na początek i tak muszę mieć chusteczki więc coś trzeba wybrać.
Najzdrowiej jest przemywać samą wodą i mamy 100% pewności, że maluch nie dostanie żadnego uczulenia, ale wiadomo… Wygoda ![]()
W domu możemy sobie pozwolić na wodę a już jak do kogoś idziemy to wiadomo że warto mieć jednak te chusteczki. A czy do takiej wody polecacie mydło szare lub jakiś dodatek czy sama czysta woda?
Mi mowili ze woda z odrobina plyny/zelu w ktorym kapiemy malenstwo i to wystarczy.
U mnie w domu natomiast są podzielone opinie mi najbardziej odpowiadają Pampers Sensitive a mojemu mężowi Johnsons Baby gentle cleasing. Dla mojego Synka nie ma różnicy bo na żadne nie jest uczulony.
Ale faktem jest że najlepszą jest w pielęgnacji woda i wacikiem przemywamy pupę.
W domu też korzystałam z wacików i wody, ale na wyjścia jednak chusteczki muszą być. Tak samo na pobyt szpitalny.
nam w szkole rodzenia proponowali aby pupę dziecka przemywać przegotowana wodą a unikać chusteczek nawilżających (jedynie przy wyjściach i w tym wypadku zdecydowaliśmy się na te Tami ).Do kąpieli emolienty- my zdecydowaliśmy się na serię oillan ze względu na mało chemiczny skład. do codziennej pielęgnacji pupy- maść linomag lub bepanthen extra. Sudocrem jedynie przy odparzeniach. Polecam blog srokao, która przeprowadza analizy produktów pod względem chemicznym.