Jakie kosmetyki dobre dla maluszka?

w tym miesiącu zdecydowałam się na zakup olejku do kąpieli linomagu pod nazwa linuś.
Jest przeznaczony dla dzieci od 2 miesiąca zycia i powiem że jestem pod wrażeniem.
Ciałko synka identyczne jak po użyciu emolium.
Olejek po wlaniu do wanienki robi sie biały, zaiera wit F i wyciąg z rumianku.
Cena rewelacyjna bo za 200ml 8,20 co za 400ml daje 16,40 .
Poki co przy nim zostanę.
Z tej serii jest jeszcze płyn do kapieli po 7 miesiącu życia, ale dopóki sprawdza sie ten olejek to nie będę kupować niczego innego na razie.

Zapomniałam doda, że najlepszy krem na pupę to sudocream, a jak synek miał bardzo suchą skórę na zgięciu na stopie to kremowałam bepantene

Ja od urodzenia używam głównie preparatów Nivea baby , dodatkowo Olilatum i Emulium.

Ja zaraz po urodzeniu używałam kosmetyków tylko z jednej serii-bambino.Według mnie były to /są kosmetyki do pielęgnacji bardzo dobre i ich cena jest w porządku.

Moje typy to:

Przeciw odparzeniom na pupie-krem NIVEA(jest bardzo gęsty,ale też wydajny i faktycznie spełnia swoje zadanie-brak odparzeń)

Na istniejące już odparzenia-Krem/maśc LINOMAG(u nas sudocrem się nie sprawdził…)

Do Kąpieli-Emoilum w pierwszym miesiącu zycia,teraz okazjonalnie np co tydzień.Za to do codziennej kąpieli Nivea lub Bobini (oba przyjemnie,“dzieciowo” pachną)

Krem do twarzy-Ziajka
Do całego ciałka-Nivea mleczko do ciała
Oliwka-Bardzo rzadko używamy…Standardowa Bambino

Kompletnie nie spradziły się u nas kosmetyki Hipp…Krem przeciw odparzeniom beznadziejny,płyn do kąpieli i balsam miały dziwny zapach i konsystencje…

Poczatkowo używaliśmy Oilatum potem Emolium ze względu na problemy skórne, wówczas już żadna oliwka nie była potrzebna.
Do mycia ciała J&J 3w1 jednak znaleźliśmy ostatnio Johnson’s baby bąbelkowy płyn do kąpieli i mycia ciała 2w1 super pachnie i ładnie się pieni.
Jesli chodzi o kremy:
-zimą Nivea na każdą pogod u nas uczulał więc korzystaliśmy z Hippa
-latem Linomag z pomarańczowa nakrętką jednak strasznie gęsty do rozsmarowania, ale wydajny
dobry krem na odparzenia jak i podrażnione brodawki Bepanthen

ja mam rzeczy tylko z Nivea ale i tak używam tylko odżywki do kąpieli i płynu do mycia ciałka, tak to niczym go nie smaruje :slight_smile: nie ma odparzeń to nie wklepuje mu dodatkowej chemii w pupcie, a skórkę ma nie-suchą więc oliwki też są zbędne :slight_smile:

ja używam wieczorem kremu i oliwki bambino na podwórko na twarz nakładam krem z nivea o do pupy używamy sudocremu a płynu do kąpieli Johnson’s na dobranoc

Miałam okazję przetestować kosmetyki z oillan baby.I powiem krótko krem do pielęgnacji
twarzy i ciała i krem na ciemieniuchę rewelacja.Za to płyn do mycia ciała niezbyt się sprawdził.

U nas jest tego niewiele:

• do kąpieli Bobini Baby
  • na podwórko Bambino
  • na pupę Sudocrem i zasypka z real’owska
  • na ciemieniuchę Oliwka Bambino i próbka oliwki z HIPPa (ładnie pachnie)

o do mycia ciała i pupy niezawodne mydełko Bambino

obecnie plyn do apieli BABI POLLENA, szampon BAMBINO, balsam do ciala NIVEA, masc do bupku SUDOCREM, krem do buzki ZiAJA i BAMBINO

Do mycia ciała: Oillan/Babydream
Do mycia włosów: Mixa szampon micelarny
Kremy: Nivea SOS (pupa i broda), Hipp Krem do twarzy, na dwór: Alantan dermoline A+E lub wazelina

U nas od dawna króluje Nivea,jesteśmy z niej bardzo zadowolone. Dobrze się sprawdza i nie uczula małej :slight_smile:
Mamy jeszcze Sudocrem.

ja dopiero kompletuje wyprawke, ale chyba zdecyduje sie na kosmetyki nivea, i to jakies podstawowe bez przesady. no i wydaje mi sie ze lepiej uzywac kosmetykow jednej firmy bo w razie uczulenia, latwo zmienic na inne, a jesli kosmetyki sa roznyh firm, to czasemne wiadomo ktore dziecku szkodzi i uczula

Ja mam całą serię kosmetyków dla synka z Nivea. Ja mam zaufanie do tej firmy i nigdy mnie nie zawiodła swoimi produktami. Zaraz po narodzinach używałam do kąpieli Emolium ale gdy skończyła mi się zawartość butelki przeszłam na Nivea. W szpitalu dostałam próbki kosmetyków innych firm ale mam obawy przed ich stosowaniem , tym bardziej że widzę że teraz skóra mojego synka jest gładka i dobrze nawilżona. Nivea ma również bardzo dobre chusteczki nawilżone dla niemowląt.

spory komplet :wink: ja wlasnie tez chyba zdecyduje sie na Nivea, polozna radzila mi by ograniczac sie do minimum kosmetykow, bo tak naprawde im mniej wszelkiej chemii tym lepiej, czy wedlug was wystarczyloby zakupic płyn do kapieli z oliwka(pure & sensitive), delikatny szampon, krerm pielegnacyjny i krem na kazda pogode, wszystkie z nivei. na odparzenia zakupilam Bepanthen ?

Owszem spory komplet Ania. Ja uzywam płynu do kąpieli nivea i oliwki na ciemieniuche. Mam zamiar kupić balsam do ciała hipp, a i na odpalenia uzywam bebydream bardzo dobry i skuteczny

Anna, ale zestaw!!! :smiley:

Ja jestem dopiero przed kupnem kosmetyków, ale chcę kupić kosmetyki z Hippa oraz Babydream. Do pupy kupiłam maść Linomag