Monia, możliwe, że za kwaśne. Mój się krzywi nieraz, jak mu podam deserek z owoców, ale zjada :D
Swiezoupieczona, prawidłowo, woda jest najzdrowsza do picia. Z innymi napojami nie ma co się spieszyć, maluch na pewno zdąży spróbować :)
Witaj na forum #teamLOVI!
Monia, możliwe, że za kwaśne. Mój się krzywi nieraz, jak mu podam deserek z owoców, ale zjada :D
Swiezoupieczona, prawidłowo, woda jest najzdrowsza do picia. Z innymi napojami nie ma co się spieszyć, maluch na pewno zdąży spróbować :)
My syna nauczyliśmy pic wode od samego początku. Sami pijemy jej sporo. oczywiście jeśli ma ochotę na sok to jak najbardziej go dostaje ale zawsze pilnuje zeby był to sok 100%. Mój maluch do tego stopnia nauczyl się pić wode, że nawet do posiłków pije tylko wodę. Nawet do śniadania czasem musze go namawiac na ciepłą herbatkę bo inaczej krzyczy ze chce wode :)
Moja córeczka też już zaczyna pić wodę przy rozszerzaniu diety i bardzo lubi z tego co widzę :)
No u mnie jabłka też na razie nie (papka), krzywi się, mimo, ze to jabłuszka z ogrodu słodziutkie.
A jaką wodę podajesz? Bo moja przy dużych upałach tak koło 4 miesiąca krzywiła się na wodę, w wieku 6 miesięcy juz było ok w miarę
U nas były różne momenty, chciała i nie chciała. Ale teraz ładnie pije wszystko. A nawet sama woła woda
Monia, to dobrze, nie będziesz miała problemu z podawaniem wody :) Mój też lubi.
Też mam zamiar podawać dziecku na początku tylko wodę. Z resztą ja sama nie piję niczego innego, wiadomo oprócz herbaty. To jest najzdrowsze tak naprawdę dla wszystkich. Są jeszcze soki w 100% z wyciskanych owoców ale będę starała się przynajmniej na początku tego nie wprowadzać. Dobrze jeśli uda się dostać taki w 100% naturalny bez żadnych konserwantów i sztucznych barwników a najlepiej to chyba samemu wycisnąć. W ciąży jak bardzo miałam ochotę na sok to mąż wyciskał mi pomarańcze.
Ja nie mogłam pić w ciąży soku z pomarańczy bo mnie strasznie mdliło i wymiotowalam.
Bardzo lubiłam z grejpfruta chociaż go nie cierpię do tej pory. A w ciąży uwielbiałam haha :D
A ten bobofrut dla dzieci też jest bez cukru. Moja nie chciala pić dla niej chyba za kwaśny ten soczek także mama musiała wypić :D bardzo dobry polecam
Ostatnio zrobiłam sobie herbatę z miodem. Córka spróbowała ode mnie i powiedziała że nie dobra. Przyniosła wodę i powiedziała że to jest dobre
Ja po marchewkowym miałam straszną zgagę w ciąży.
aneczka, to fajnie, że dziecko przyzwyczajone do picia wody :)
Ja od 6miesiaca życia podaję woda przeważnie . Od 10msc do śniadania sporadycznie dawałam herbatkę przeznaczoną dla takich maluchów
U nas też króluje woda , teraz pora przeziębień to dodaje do vieplej wody soku malinowego lub z aronii
Liwia ale kupujesz takie prawdziwe czy z dużą ilością cukru w składzie..
Tarulka są teraz soki naturalne lub prawie naturalne i wątpię żeby to była przyczyną bólu brzucha u dziecka np. Po bobfrucie no chyba że kupowałaś jakieś sztuczne to się zgodzę.
Jeśli z norna które mogą pić mąkę dzieci to musisz zgłosić to do producenta.
O jakim soczku mówisz?
Aneczka możesz być dumna z siebie i córki :) dobrze że woli wodę od słodkich napojów. Oby tak było jak najdłużej.
Dokładnie. Ja też uczę moja pić wodę od maleńkości.
A przegotowujecie najpierw?
Tak, ja podaję przegotowaną.
Monia robię sama soki z malin aronii. Teraz do aronii dodałam sok z pomarańczy więc nie jest taki cierpki. A co do wody to przegotowuje wodę. Zawsze wlewam w duży termos i mam na cały dzień:)
Ja daję przegotowaną . Córka od momentu rozszerzania diety dostaje wodę i bardzo ją lubi. Jak próbowałam jej dac kompot to jej nie smakował
A woda przefiltrowana przez dzbanek nie może być? Musi być przegotowana?
Ja filtruje lub z banki i gotuję jeszcze. Nie daje z kranu
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.