U nas woda jest słabej jakości z kranu, więc tak jak Monia filtruje najpierw a później przegotowuje.
Powiem Ci kochana że u nas woda to jeszcze ok ale jak pojedziemy na wieś do moich rodziców to kaplica tam po 1 dni podgrzewacz trzeba odkamieniac i to samo
U mnie też dla dziecka jest przefiltrowana i gotowana. Dla i męża nie gotuję.
Ja w sumie dziecku na razie wody nie podaje. Czasem robię MM na wodach mineralnych z butelki. Jednak w czajniku dużo kamienia. Nawet jak wyparzam smoczek czy butelkę w wodzie i garnku to jest duży osad.
A nie masz sterylizatora?
Polecam filtr do wody np DAFI (to polska firma i odpowiedana naszej wodzie z kranu). Masz fajna przefiltrowaną wode i kamień się nie osadza w czajniku. Można kupowac rózne filtry ktore dodatkowo mineralizują wode.
Monia, sterylizator się przydaje, ale można w sumie się bez niego obejść, bo garnek z wodą wystarczy. Ja ostatnio do wyparzania smoczków do butelek użyłam koszyczka do gotowania na parze. Wsadziłam koszyczek ze smoczkami do garnka i ładnie się wysterylizowały. :)
Natka, filtry Dafi są dobre, długo używaliśmy. Teraz mamy Aquaphor i też jesteśmy zadowoleni.
Fajerka powiem Ci że dla mnie garnek z wodą to jest katastrofa.
Parzyłam tak butelki i zaczynały się robić białe z osadem bo woda była taka lub za długo parzyłam i osądzali się wsztstko. Katastrofa.
Zdecydowanie wolę sterylizator umyje wrzucam i mogą stać nie muszę ich nigdzie układać żeby ibeschky itd bo wyschną same w sterylizatorze
Z kranu też bym nie dała, ale taka z butelki też musi być przegotowywana czy tylko ta z kranu?
Monia, to u mnie nie ma takiego osadu. Może masz twardą wodę. Ja kupiłam sobie ociekacz do butelek.
Ja przegotowuje też ta kupna z butelki przecież to źródlana to trza gotować.
No chyba władnie jest. U moich rodziców to już całkiem tragedia z tą woda
Ja też filtruję tą wodę z kranu
Fajerka fajny pomysł z tym wyparzaniem w koszyczku do gotowania na parze. Nie wpadłabym na to
Świezoupieczona, ja też dopiero teraz wpadłam, a szkoda, że tak późno, bo to mi bardzo wszystko ułatwiło :) A przysłali ci już sterylizator? Fajny jest?
Filtruję wodę z kranu do picia poprzez dzbanek Dafi ;) U mnie sprawdza się super. Syn do szkoły ma butelkę Dafi i uwielbia ją ;)
Smoczki czy butelki wyparzam wrzątkiem ;) A czekamy teraz na sterylizator od Lovi więc będzie łatwiej i prościej ♥
Świezoupieczona miałaś maila o wysyłce już?
Ja wczoraj o nagrodzie.
Ja jak mam dać sok to sama wyciskam z owoców lub robię kompot bez cukru
Tak też wczoraj dostałam maila o nagrodzie to pewnie niebawem będzie przesyłka. Jeszcze dostanę przed porodem więc fajnie że takie ułatwienie będzie od razu
Super ze wygrałyście. Sana o nim marzyłam :)