Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

Ja też byłam zadowolona z leveli radziła sobie z plamami a takie większe zabierałam jeszcze mydełkiem odplamiający z Rossmana

Ja nie mam tych mydełek ostatnio szybko tarłam zwykłym z luksji :D i wrzuciła do pralki i się uratowało 

Anitka jak tam wyprawka już masz wszystko? Ja już mam prawie wszystko dopięte na ostatni guzik ale jakoś czasu brak żeby spakować torbę do szpitala :p 

Ja z pierwszym synem używałam proszku teraz kupilam mleczko z Loveli i o wiele lepsze jest. Ale nie zamierzam jakos długo prac myślę że do pół roku na pewno z pierwszym prałam do roku 

Jak nie macie takiego mydełka odplamiające go to polecam zwykłe szare mydło, ona ma takie same właściwości i skład jak ty specjalne mydełka odplamiające

Pati tak właśnie jak ostatnio czytalam ze ty prawie wszytsko masz to aż się poczułam mocno w tyle ;)

Trochę ubranek zamowilam z olx kupilam trochę w pepco i kiku kupilam ale ceny z kosmosu jednak na olx nawet z metkami taniej wychodza ;) a że ja w zasadzie uziemiona to jakoś muszę się wspomagać internetem ;)

Wozka nawet nie oglądałam moze w najbliższych dniach meza gdzies  cos wyszukam, może jak do lekarza jutro będziemy jechać po drodze ;)

A co do reszty w lesie...

. Oj w lesie w przyszłym tygodniu juz na maxa usiądę i pozamawiam ;) teraz tez tak bardziej na szkole corki się skupiliśmy;)  a jeszcze skladki oczywiście książki do dokupienia i ćwiczenia sporo tego w tym roku;/

anita masakra taka wyprawka do szkoly to kasy jak lodu potrzeba... jeszcze dla maludzka pokoupowac... worek pieniedzy...

Anita ja już chciałam mieć wszystko ze względu na historię z pierwszym porodem. Ale jakieś drobiazgi muszę dokupić i gondolę bo mam spacerówkę po 1 dziecku ze stelazem. Ale nie mogę się zebrać żeby zacząć się pakowac. 

Też teraz trochę kasy poszło a to ubrania do przedszkola, a to kurtka jesienna, buty, kapcie itd. Ja wizyta u lekarza, leki, badania . Musiałam też wziąść zastrzyk z immunoglobulina sam zastrzyk 335 zł plus 35 zł podanie. 

Pati masakrs, wszytki jest tersz tskie drogie.. No ale powoli jakos trzeba dawac radę

Oj u mnie też kicha z kasą .Skompletowałam wyprawkę dla maluszka bez wózka i fotelika ( ciuszki, smoczki, butelki) i dla Sb do szpitala oprócz tego starsza córka do pierwszej klasy więc wyprawka i na dodatek jeszcze chrzest nas czeka i mąż jest chrzestnym...Co do Prószków ja używałam dla córki też loveli proszku i plynu, od jakiegos czasu w domu dla domowników  uzywam kapsułek i pomyślałam że będę kupować kapsułki z loveli ale parę dni temu byłam w Biedronce i 12 sztuk kapulek za 18 zł więc chyba poszukam czegoś bardziej ekonomicznego.Chetnie poszukam w sklepie tego mleczka o którym pisze pati

Powiem wam ze same ubrania to już dodatkowy koszt teraz szkola ubezpieczenie książki bo okazuje się że te ze szkoły to mało trzeba dokupićdontego rads rodzicow z góry powiedziane 150zl hehehe rozbawili mnie tym ;)

U nas corka jeszcze buty z wkładkami ortopedycznymi wiec dodatkowo koszta jak u każdego zresztą przy wrześniu;) czy szkola czy przedszkole;)

Teraz wyprawka  

PATI piszesz o pakowaniu się ją to narazie nie mam zabardzo co ;) Dobrze ze wcześniej sobie c tam do szpitala kupilam a jeszcze się zastanawiam czy adidas jakis nie zamowic bo jak nogi popuchna to nie będzie w czym wracac ;)

Natalka mleczko do prania z loveli kupisz w biedronce :) też patrzyłam na kapsulki ale cena powala za kilka sztuk. A mleczka jest sporo i bardzo wydajne cena też nie jakaś wygórowana. 

Anita o tak zapomniałam o ubezpieczeniu my wybraliśmy pakiet za 229 zł więc ciągle jakieś wydatki. Ciuchy nie tanie ja wolę też dać więcej żeby pochodził syn w H&m zostawiłam teraz kupę kasy. Na szczęście dla małego mam po nim trochę rzeczy kupiłam bo nie byłabym sobą hehe. 

Mi to też nogi zaczęły puchnac wczesniej nie miałam takiego problemu dopiero po porodzie ale adidasy mam więc na powrót się przydadzą. Bo w jesienne nogi nie wsadze nawet 

Ja to wgl jak przeliczyłam ile w tym miesiącu wyjdzie mi za ginekologa, ktg, leki to aż się przeraziłam, bo pójdzie na to praktycznie cała moja wypłata :(

Natalia u mnie podobnie tera wizyty co 2 tygodnie leki sobie wcześniej kupilam wiec chociaz to odejdzie ale badania labolatoryjne to tez troche wyjdzie;( no i wyprawka to pewnie sporo wyjdzie;(

Pati ja to corce trochę wcześniej kupilam ubran wiec mi trochę odeszło na to ale mimo wszystko cos trzeba jeszcze dokupic

No wyprawka jest dość kosztowna ale co do ubranek to polecam Wam dziewczyny ciucholand. Można kupić piękne ciuszki, często z metkami za grosze a dziecko tak szybko rośnie, że na prawdę nie ma sensu wydawać na te ubrania fortunę. Wiem, że wiele z Was się brzydzi używanych ubrań albo po prostu chciałoby mieć nowe, bo to pierwsze dziecko itd ale jak krucho z kasą to polecam :) 

Ja połowę ubranek kupiłam, cześć dostałam od znajomych po ich dzieciach a cześć mam właśnie z ciucholandu i to z nich jestem najbardziej zadowolona :) 

Do prania używam loveli. 

Ja część dostałam część kupiłam ale w lumpie nie kupuje ubranek dla dziecka. Źle mi się to kojarzy wolę kupić nowe dołożyć parę zł i tyle w temacie. 

A nie macie tego 300 na wyprawkę? Zawsze parę groszy 

U mnie większość wyprawki na szczęscie kupiona, ale został nam fotelik do kupienia, bo ten co zamówiliśmy na początku lipca okazało się, że przyjdzie dopiero na początku października co uważam za żart tymbardziej, że wtedy to juz termin mam -,- Także wiadomo pieniądze zwrócą, ale to róznie trwa 

Monia 300zl na wyprawkę to chyba szkolna jest a nie dla maluszkow które się urodzą?

Natally No to długo ten fotelik idzie nie ma co do października to przesada co oni go dopiero  produkują czY jak 

Tak siostra dostała 300zl na wyprawkę szkolna ale to tylko jest od 1 klasy podstawowej. Do zerówki czy przedszkola jak dziecko chodzi to się nie należy. 

A wyprawkę dla nowo narodzonego dziecka Ja kompletuje w każdym miesiącu po troszku

Ten program to dobry start dla szkolnych dzieciaczków. 

Świeżo upieczoną mamą, ja tak samo mnoestow ubranek dla noworodka kupiłam używanych i do tej pory kupuje. Nawet na starsze dzieci często trafia się świetne jakościowo ubrania i nie zniszczone za dobrą cenę. Czasem nawet lepiej kupić tam niż nowe w tańszym sklepie. Oczywiście jelsi kogoś stać na wsyztsko nowe, to zazdroszczę. Wyorawka nawet z używanymi ubrankami i przedmiotami jest kosztowna więc zależy kto n a jakim poziomie finansowym żyje. Myślę że osoby ktore kupują używane, gdyby miały możliwość kupowania tylko nowych, to tak by robiły więc ja szanuje czyjś wybór. To też dużo zależy czy ma się jakiekolwiek wsparcie rodziny bo wiele osób dostaje ubranka w prezencie. Ja np nigdy nie dostawałam żadnych prezentów i wyprawkę robiłam sama od zera a gdyby ktoś mi kupił wózek czy łóżeczko to mogłabym to przeznaczyć na nowe ubranka