Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

u mnie bylo wszystko w szpitalu , na kazdej sali szafka i tam uzupelnialy polozne co potrzeba

Ja zakupiłam cały zestaw z Lovela.

Plyn Do prania białego i kolorowego 

Plyn Do płukania 

Odplamiacz

Nie kupowałam proszku ponieważ położna mi odradziła.

ja musiałam mieć dwie paczki podkładów poważnie pół walizki zajmowały one, podpaski i pampersy . MIałam do tego torbę podróżną bo się nie mieściłam 

No u mnie na całe szczęscie wszystko mają mieć, ale wiadomo jak będzie duża rotacja itp to się może okazać nagle, że czegoś zabraknie 

Fajnie JAK jest wszystko w szpitalu nietrzeba targać zbednie rzeczy które już tam są;) ja na porodowce mialam podkłady ze szpitala a na sali poporodowej juz swoje każdy miał i dobrze ze na porodowce były szpitalne bo by mi te 2 paczki nie starczyło;(

Fajnie jak szpital jednak zapewnia bo nie musimy wszystkiego targać. Dwie walizki byśmy musiały mieć żeby wszystko zapakować. 

Jednak mało , który szpital to zapewnia one z reguły biedne jak to służba zdrowia

U mnie w szpitalu były podkłady poporodowe i te duże na łóżko (lub dla malucha), ja oczywiście i tak wzięłam ze sobą. Ale nie miałam aż tak dużo napakowane wszystkiego także nie zaszkodziły mi te rzeczy 

Monisia ja przy pierwszym porodzie niestety tak mialam 2 torby ;( teraz biorę walizkę na kolkach i torbę podróżna dla dzidziusia ale wydaje mi się że latem latwiej się zapakowac ni zima;) więcej tych ubran z długim rękawem gruby szlafrok to już miejsca duzo

Oj tak latem łatwiej, a my to nawet nie wiadomo czy kurtek już nie będziemy musiały zabierać, bo przy tej pogodzie to może już zimno byc ;/ 

Natalia mysle ze plasCze to chyba tak, ja się tylko zastaną.na kombinezonem dl malutkiej czy zimowy juz czy jesienny na chwilę doslownie

Taka szafka w każdej sali to duże ułatwienie,  nie trzeba chodzić do dyżurki po cos...

Ja małą chce ubrać zwyczajnie, ale mam do fotelika kocyk i ją przykryjemy po prostu, bo i tak mąż stanie centralnie przy wyjsciu... tymbardziej, że przy wadze małej to nawet nie wiem jaki rozmiar mam jej brać więc czekam do porodu i najwyzej męża wysle na zakupy :)))))

Miałam z loveli i córeczce nic nie było. Szkoda tylko, że nie miał żadnego zapachu. Stosowałam przez ok. 4 miesiace, a później przeszłam na nasze płyny. 

Dla mnie te z loveli takim niemowlakiem pachną haha Osobiście lubie ten zapach chociaz widzialam, że dużo osób na niego narzeka

Ja to rodziłam w grudniu i czrwci w obu przypadkach mnóstwo rzeczy miałam 

Pampersy, chusteczki, szlafrok, ręcznik, woda i cała torba ;) też miałam dwie, jedną większą i drugą mniejsza

Ja chyba skusze się na bobini;) maja tez plyn do plukania ;) 

Opinie tez dobre a jak bedzie wszystko ok to może szybciejnuda się przrjsx na normalny proszek może nie po 3 miesiącach ale jak juz bedzie dieta rozszerzana i bedzie potrzebny proszek na mocniejsze plamy

Kurcze ja idę w lovele,  dorwałam e biedronce butle 2.6l za 20 zL...

Anabanana też zawsze kupuję w Biedronce na promocji Lovele ale akurat proszki a nie płyny